Căutare

Share this article

După aproape 40 de ani de carieră în lumea modei, designerul de origine sud-americană Carolina Herrera îşi ia adio de la scaunul de conducere al brandului ce-i poartă numele şi pe care l-a înfiinţat în 1980. Vestea, care i-a întristat pe mulţi iubitori de fashion, a venit o dată cu ultima ei colecţie, de toamnă 2018, pe care a prezentat-o zilele trecute la New York.

La cei 79 de ani, Carolina Herrera – carea se numără printre designerii din vechea gardă, din care fac parte nume precum Ralph Lauren şi Calvin Klein – a luat decizia de a nu mai crea nici o colecţie vestimentară. Şi-a luat, în schimb, rolul de ambasador al brandului, în timp ce scaunul de conducere i-l oferă designerului Wes Gordon, care a îmbrăcat vedete precum Katy Perry, January Jones, Lena Dunham sau Gwyneth Paltrow.

Show-ul prezentat la muzeul MOMA, în cadrul Săptămânii modei de la New York  – unde i-a avut alături pe Anna Wintour, Calvin Klein, Katie Holmes, Seth Meyers şi Karlie Kloss – a fost unul dedicat femeii moderne dar şi unul ce a oglindit forţa unui stil eclectic ce va rămâne pe veci în istoria modei. Rochii, fuste, bluze şi cămăşi elegante, impremeuri cu motive animalieire, alburi strălucitoare dar şi culori vibrante (de la galben la albastru regal şi verde smarald) – toate au relevat graţia şi eleganţa acestui brand vestimentar.

Apreciată pentru ”stilul personal excepţional” (în anii 1980 era considerată una dintre femeile cele mai bine îmbrăcate din lume), Doamna H, aşa cum este numită în atelierul ei, este cunsocută astăzi ca un adevărat simbol al eleganţei, creaţiile vestimentare dar şi parfumurile ei fiind caracterizate drept senzuale, moderne, atemporale. Nu este de mirare că Herrera a fost aleasă să le îmbrace pe primele doamne ale Americii – Jackie Kennedy (pentru care a creat timp de 12 ani), Michelle Obama, Melania Trump – dar şi pe multe dintre vedetele de la Hollywood (cum este, spre exemplu, cazul lui Renee Zellweger). Este printre puţinii designeri care a stabilit ateliere de couture in-house la New York şi este demult implicată în activităţi de sprijinire a personalelor defavorizate (este, printre altele, ambasador pentru Societatea Americană de Cancer). 

 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO