Cartea sau filmul? 10 cărţi ecranizate în 2018 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Sunt multe filme de menţionat pe lista cărţilor care devin filme în acest an. De la „nonconformista” trilogie „Fifty Shades…”, scrisă de E.L. James (ultima parte a cărţii a fost ecranizată şi va avea premiera în februarie), până la cărţi grele, care au câştigat Premiul Pulitzer. Ne-am oprit asupra unor titluri care promit să ajungă repede la inimile cititorilor şi cinefililor din întreaga lume: cărţile pentru măiestria scriiturii, filmele pentru viziune şi distribuţie. Vă sugerăm să mai alegeţi (măcar din când în când) cartea în detrimentul filmului 🙂

Annihilation (premieră pe 23 februarie)

Regizorul Alex Garland este cel care a scris adaptarea aceasta, a primului roman din trilogia Southern Reach, semnată de Jeff Vandermeer. Filmul şi cartea spun povestea unui grup îndrăzneţ de femei care pornesc într-o expediţie într-o zonă destul de periculoasă şi prea puţin explorată, numită Aria X.  Aici natura a creat în voie şi a dat naştere unor forme de viaţă neobişnuite. Le vom putea vedea în acest film pe Natalie Portman, Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh şi pe Gina Rodriguez.

The Looming Tower (Serial TV, din 28 februarie)

Cartea lui Lawrence Wright, cea care a câştigat Premiul Pulitzer vorbeşte despre ascensiunea grupării al-Qaeda şi despre momentele care au dus la evenimentele pe care cu toţii le cunoaştem acum drept 9/11. Această carte excepţională serveşte ca inspiraţie noii serii tv produsă de Hulu, care îi va avea ca protagonişti pe Jeff Daniels şi pe Alec Baldwin, interpretând rolurile unor figuri marcante din FBI şi CIA.

Red Sparrow (Premieră pe 2 martie)

Aşa cum vă spuneam într-un articol precedent, Red Sparrow este unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2018. Filmul se bazează pe un scenariu adaptat după prima carte a trilogiei semnate de Jason Matthews şi o are în rol principal pe Jennifer Lawrence. Actriţa joacă rolul unei balerine transformate în spion rus, care are ca ţintă un agent CIA (Joel Edgerton). Numai că misiunea se complică. 

A Wrinkle in Time (Premieră pe 9 martie)

Storm Reid, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon şi Mindy Kaling. Sunt nume mari şi costume fabuloase în această peliculă regizată de Ava DuVernay, care a şi adaptat pentru ecran povestea scrisă de Madeleine L’Engle. Este o poveste fantastică despre călătoria prin timp şi spaţiu a unei fetiţe în căutarea tatălui său. 

Where’d You Go, Bernadette (Premieră pe 11 mai)

Cate Blanchett vine să ne surprindă din nou cu un rol fabulos în această adaptare a bestsellerului semnat de Maria Semple. O mamă genială (şi destul de ciudată) dispare în timpul unei călătorii cu familia în Antarctica. Ce altceva îi rămâne fiicei sale de făcut decât să pornească în căutarea mamei sale şi să se întrebe „încotro ai luat-o, Bernadette?”. Filmul este regizat de Richard Linklater.

Boy Erased (Premieră pe 28 septembrie)

Greu de dus subiectul acestei cărţi de memorii semnată de Garrard Conley şi adaptată pentru ecran de regizorul-actor Joel Edgerton! Filmul spune povestea băiatului unui pastor baptist, care, gay fiind, este forţat să aleagă între „terapia de convertire” şi eliminarea din comunitate. Din distribuţie fac parte nume mari: Lucas Hedges, Nicole Kidman şi Russell Crowe.

First Man (Premieră pe 12 octombrie)

Marele câştigător al Oscarului din 2017, regizorul Damien Chazelle mizează din nou pe abilităţile lui Ryan Gosling pentru această adaptare. Vorbim despre biografia lui Neil Armstrong, scrisă de James R. Hansen, o carte care ne poartă şi pe noi pe urmele paşilor pe care i-a făcut primul om pe lună.Alături de Gosling, o vom vedea în această ecranizare pe Claire Foy, cea care joacă rolul lui Janet, prima soţie a celebrului astronaut.

The Girl in the Spider’s Web (Premieră pe 19 octombrie)

Şi despre această ecranizare v-am vorbit când anunţam cele mai aşteptate filme ale anului 2018. O vom vedea tot pe Claire Foy, dar de data aceasta în rolul hacker-ului Lisbeth Salanderm (rol interpretat în filmul precedent de Rooney Mara – „The Girl With The Dragon Tattoo”). Sperăm că va face un rol (cel puţin) la fel de convingător!

Holmes and Watson (Premieră pe 9 noiembrie)

Se pare că povestea lui Sherlock Holmes este o resursă inepuizabilă pentru regizori. Un nou film, de data asta cu Will Ferrell şi John C. Reilly jucându-i pe Sherlock Holmes şi pe Dr. John Watson, îşi trage sevele din operele lui Sir Arthur Conan Doyle. Din câte se ştie până acum despre acest proiect semnat de Etan Cohen, va fi mai degrabă „o joacă” pe baza poveştilor originale decât o adaptare propriu-zisă a celebrelor poveşti cu detectivi. Abia aşteptăm!

The Black Hand (Premiera urmează a fi anunţată)

Leonardo DiCaprio este marele nume de pe afişul acestui film, o adaptare după cartea lui Stephan Talty. Romanul spune povestea mafiei americane, de la originile sale până la momentele cheie ale politicii din State. Vom vedea cu sufletul la gură acţiunile detectivului de origine italiană care a sacrificat totul pentru a opri această caracatiţă.

Citiţi şi: 

20 de filme de văzut în 2018 (partea 1)

20 de filme de văzut în 2018 (partea a 2-a)

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO