Căutare

Share this article

2019 este un an bun pentru pasionații de lectură. Deja câteva dintre titlurile apărute se anunță a fi best seller-uri și viitoare ecranizări. Dacă sunteți pasionați de distopii, povesti cu spioni, trillere captivante sau povești de dragoste cu… roboți, atunci iată o listă cu cărți de citit în 2019:

Cărți de citit în 2019: Machines Like Me, de Ian McEwan

Ai putea avea o relație intimă cu un robot? Cel mai nou roman al lui McEwan dezbate această temă, într-un triunghi amoros dintre doi oameni și o “mașinărie”.  Iubitor al noilor tehnologii, Charlie își chetuiește toți banii primiți ca moștenire pe un robot numit Adam. Împreună cu femeia de care este îndrăgostit, Charlie perfecționează personalitatea acestui robot inteligent, care nu face decât să accentueze tensiunile dintre ei.

Vezi și: Cele mai citite cărți din lume

Cărți de citit în 2019: Black Leopard, Red Wolf de Marlon James

James își descrie noua trilogie fantasy Dark Star ca un fel de “Game of Thrones varianta africană”. Criticii sunt deja de părere că varianta finală va fi la fel de epică precum best sellerul său ultra premiat “A Brief History of Seven Killings”, despre încercarea de asasinare a lui Bob Marley și conflictele sângeroase din Jamaica anilor ’70. În noua sa carte, autorul spune povestea lui Tracker, un vânător care e nevoit să se alăture unui grup de mercenari ca să găsească un copil dispărut.

Cărți de citit în 2019: American Spy, de Lauren Wilkinson

Când Marie Mitchell, agent FBI, primește periculoasa misiune de a-l seduce pe Thomas Sankara, carismaticul președinte al Burkina Faso (cunoscut și ca Che Guevara al Africii), aceasta se găsește prinsă într-o lume care începe să o fascineze. Ajunge chiar să admire ideologia comunistă a celui care îi este “țintă”. Acest triller de spionaj este inspirat de fapte reale.

An Anonymous Girl, de Greer Hendricks & Sarah Pekkanen

Jess nu dorește decât să câștige câțiva bani în plus când acceptă să păticipe la un studiu despre etică, condus de misterioasa Dr. Lydia Shields. Trebuia să fie simplu: răspunde la câteva întrebări, apoi primește banii. Dar interogatoriul doctorului trece de la niște întrebări simple la lucruri cu adevărat sinistre, iar Jess nu mai știe în cine să aibă încredere. An Anonymous Girl are mari șanse să fie cel mai bun triller al anului.

 Cărți de citit în 2019: The Water Cure, de Sophie Mackintosh

Comparată cu The Handmaid’s Tale, The Water Cure spune povestea a trei surori care trăiesc pe o insulă izolată cu mama și tatăl lor, căruia îi spun Rege. Când tatăl lor dispare, viețile lor iau o întorsătură neașteptată.

Cărți de citit în 2019: The Dreamers, de  Karen Thompson Walker

Actiunea din The Dreamers are loc într-un colegiu american, unde o studentă ajunge în camera ei, leșină și nu se mai trezește. La scurt timp, povestea se repetă cu o altă studentă, apoi o a treia și tot așa. Victimele se află într-o stare de reverie, având fantezii și halucinații, în vreme ce un grup de studenți, profesori și medici încearcă să le trezească.

The Lost Girls of Paris, de Pam Jenoff

The Lost Girls of Paris este despre câteva femei agenți secreți în perioada celui De-Al Doiea Război Mondial. Bazat pe fapte reale, romanul debutează cu o întâmplare din Manhattanul anului 1946, când o femeie descoperă valiza liderului unei rețele de spioni cu sediul la Londra. O dramă despre solidaritate și curaj, care trebuie citită.

Cărți de citit în 2019: The Farm, de Joanne Ramos

În acest roman, protagonistele sunt plasate timp de nouă luni într-un centru de lux, unde primesc mâncare organică, fac sport cu cei mai buni antrenori, primesc masaje zilnic. Sună prea bine, nu? Adevărul e că femeile sunt însăcinate și poartă în pântece copilul perfect. Doar că nu al lor. Va suna cunoscut, nu?  În plus, nu ai voie să părăsești centrul, să vorbești cu persoane cunoscute și ești mereu urmărit. “Blessed be the fruit”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO