Căutare

Share this article

Designerul Omid Ghannadi a întâlnit-o pe Adriana și pe familia ei în 2017, când lucra la „Visuri la cheie”, la Pro TV. Situația în care se afla femeia l-a determinat să implice Hope and Homes for Children, o organizație ce își propune să schimbe destinele copiilor instituționalizați din România și să îi plaseze într-un sistem bazat pe conceptul familial.

Și tu te poți alătura poveștii poți dona aici și astfel îi poți susține pe Omid, pe Alina și pe toți prietenii lor care au îmbrățișat cauza Adrianei: Dragoș Bucur, Cătălin Măruță, Cabral, Dragoș Bucurenci ori actorii din serialul Vlad.

Adriana are 33 de ani și trăiește alături de cei 7 copii ai ei într-o clădire părăsită pe care o împarte cu încă 4 familii. Când am îndrăznit să o întreb câți oameni trăiesc acolo am regretat, mi-am dat seama că sunt peste 30 de persoane. Bucățica lor de casă înseamnă 2 camere și un pic, din care ei abia își permit să încălzească acel un pic. Nu au baie iar până de curând nu au avut nici apă și nici curent. Dumnezeu știe cum poți crește atâția copii fără apă și fără curent”, începe Omid povestea femeii pentru care el și-a mobilizat toți prietenii să doneze. Din fondurile adunate arhitectul de la Visuri la cheie le va construi casa visată.

Adriana, copiii și Omid

În primul rând, trebuie să spun că eu o cunosc pe Adriana de la Omid. Povestea Adrianei, căci pe Adriana nu o cunosc. Omid are acest dar sau, mai bine zis, har, de a coagula în jurul său oameni care să susțină proiectele umanitare în care se implică.”, ne explică Alina Vîlcu, arhitecta care se implică și ea în cauza Adrianei.

Cred că nu ai nevoie să o cunoști pe Adriana, ca să fii impresionat de povestea ei. Pentru mine, realitatea Adrianei și a celor 7 copii care cresc într-o camera fără electricitate este șocantă. Iar dincolo de asta, am convingerea că a dărui este un dar pentru cel care o face. În felul acesta, toate bucuriile din viața mea capătă dintr-o dată alt sens, alt gust.”, completează Alina.

Adriana, în fața casei pe care o împarte cu alte 4 familii

Adriana însăși nu a avut o copilărie ușoară. A crescut la casa de copii, însă și-a dovedit puterea încă de atunci, reușind să termine liceul și să intre la facultatea de turism. Viața însă avea sa îi ofere o altfel de experiență. S-a îndrăgostit, a părăsit școala și a ajuns mamă pentru 7 copii. După toate experiențele din viață ea a rămas cu un singur lucru pe pământ, dragostea față de copiii ei.

Tot ce a putut oferi mai mult pe lume acestora a fost grija de mamă și atenția asupra educației lor, Aurel care muncește ca zilier face tot ce poate ca să le aducă o pâine pe masă. Copiii sunt curați, merg la școală, au note bune și cel mai important sunt copii fericiți. După câte am văzut în ultimii ani credeți-mă că îmi dau seama dacă un copil este cu adevărat fericit sau mimează sentimentul.

Am îndrăznit să o întreb dacă regretă alegerea ei în viață, că a părăsit școala pentru copii. Mi-a răspuns că la cât de mult își iubește copiii nu regretă nimic. Un singur lucru însă îi dă dureri în suflet. Faptul că nu le poate oferi condiții decente de trai.

Am întrebat-o dacă s-a gândit vreodată să își părăsească copiii. Încă o întrebare care a făcut-o să plângă. S-a uitat în ochii mei și mi-a spus că orice s-ar întâmpla, ea nu își părăsește niciodată copiii pentru că sunt ai ei și îi iubește mai mult decât orice pe lume.

Mi-am dat seama că a fost o întrebare stupidă din partea mea, ea a demonstrat deja că vrea să trăiască lângă copiii ei. Am lăsat capul jos și am plecat. Adriana are o poveste care inspiră și care odată ascultată ne lasă mai bogați.”, spune Omid

Adriana are nevoie de o casă,  în care să trăiască decent, în care apa curentă, electricitatea și alte lucruri pe care mulți dintre noi le considerăm normale să devină realitate. 

Îmi propun să fac cunoscut cazul ei cât mai multor oameni (și îi mulțumesc lui Omid că face posibilă asta) pentru a putea să o ajutam, dar mai ales pentru a ne putea trage fiecare dintre noi concluziile personale referitoare la semnificația existentei noastre aici.”, completează Alina.

Casa Adrianei este și cauza socială pentru care vom aduna bani la ediția din acest an a Women’s Golf Day, eveniment organizat de LIFE.ro.


Evenimentul LIFE.ro, Women’s Golf Day, are loc pe 4 iunie la Stejarii Country Club. Acesta este singurul eveniment dedicat doamnelor din comunitatea de golf din România. Evenimentul este unul privat, iar accesul se face pe bază de invitație.

Partenerii oficiali ai evenimentului: BRD Groupe Societe Generale și ALD Automotive. Women’s Golf Day este organizat cu sprijinul: Romanian Golf AssociationL’OrEau Thermale AvèneFitbit.

Mulțumim pentru suport:  NiranVinarteAqua CarpaticaZexe BraserieLeonidasCanahSloopTheodora Golf Club şi Lighthouse Golf and Spa Resort.

Mulțumiri speciale Cătălinei Jigman, Lady Captain Lighthouse Golf Club, Mihaelei Kovacs (director marketing și comunicare RGA), Florin Segărceanu (Președinte RGA) și Nick Kovacs (secretar general RGA)

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO