fbpx

Căutare

Share this article
Un atelier-showroom-loc-de-poveste şi-a deschis porţile astă-iarnă. E fresh şi plin de poveşti, cu miros aromat de ceai şi zâne pe pereţi. Dar care-i treaba cu Casa Opt?
 
Pe scurt, au fost odată două fete: Mădălina Andronic, ilustrator (madiandronic.com) şi Irina Neacşu, designer, creator al brandului Thecraft LAB, care s-au gândit că n-ar fi rău să-şi unească forţele creative sub acelaşi acoperiş. Şi, cum au găsit şi acoperişul perfect (al unei case vechi de pe lângă Parcul Cişmigiu) s-au apucat de treabă, iar rezultatul este un spaţiu minunat şi prietenos care funcţionează atât ca spaţiu de lucru, cât şi ca spaţiu de expunere.
 
Mădălina Andronic (Madi) a ilustrat câteva cărţi foarte frumoase pentru copii („Zâna Zorilor”, „Dulciuri de poveste”) şi este autoarea mai multor zâne – da, aţi citit bine, Madi face zâne pe hârtie, pe tricouri şi alte materiale (prafdezane.tumblr.com). Mai face şi obiecte din ceramică pictate cu motive inspirate din folclor: farfurii, broşe, cercei şi alte minunăţii. 
 
Irina Neacşu este arhitect, grafician şi designer de interior (irinaneacsu.com). Ah, şi desigur desenează. Desenele ei se pot găsi în cărţi sau… pe fotolii.
„În Ţara Emoţiilor” este şi numele unei cărţi pentru copii ilustrată de Irina (text: Gabriela Mărginean), dar şi al unei colecţii de piese de mobilier ce au imprimate desenele Irinei. 
 
Şi, cum o vorbă zice că unde-s doi (două, în acest caz) puterea creşte, puteţi găsi toate cele de mai sus la Casa Opt. Cele două fete au organizat o petrecere de deschidere şi plănuiesc pentru anul acesta o serie de evenimente.
Programul este de luni până vineri între orele 11.00-19.00, iar vizitele se fac cu programare. Sau dacă pur şi simplu vă aflaţi prin zona Cişmigiu şi vreţi să vedeţi/ cumpăraţi obiecte frumoase şi să aflaţi poveşti de la creatoarele lor, puteţi să le daţi un telefon!
 
Casa 8. Tel: 0769 796936 (Madi), 0722 1343017 (Irina)
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO