fbpx

Căutare

Share this article

Câţiva arhitecţi inovatori din Amsterdam au desenat proiectul unei case prenupţiale plutitoare ce se poate divide în două în cazul în care cuplurile se despart.

Studio OBA este o mică firmă de design, arhitectură şi inginerie din Danemarca, fondată de câţiva studenţi de la Technical University of Delft care propune cele mai inovative soluţii arhitecturale pentru orice tip de construcţie.

Recent, au lansat conceptul de casa prenupţială, o locuinţă plutitoare high tech ce se poate divide modular în două case în cazul în care cuplul care a cumpărat-o se desparte. Astfel, nici unul dintre parteneri nu va mai trebui să renunţe la partea sa din locuinţă, amândoi având posibilitatea de a locui în continuare în casa visurilor. Mai mult, pe viitor, îşi vor putea lipi jumătatea de casă de o altă jumătate de casă plutitoare în cazul în care îşi găsesc un nou partener de viaţă.

Foto: Hepta

Ideea le-a fost furnizată de un client, un bărbat ce se afla în căutarea unei locuinţe pentru el şi prietena sa. El le-a cerut specialiştilor de la Studio OBA să-l ajute să-i deseneze un proiect al unei case ce se poate divide în două dacă relaţia nu va funcţiona şi fiecare să poată pluti în continuare cu jumătatea sa de casă.

Echipa Studio OBA speră să scoată primul prototip cât de curând pe piaţă. Deocamdată, multe dintre modalităţile practice de construire a unei case care se desparte trebuie soluţionate, inclusiv partea legată de alimentarea cu energie electrică sau cea de concepere a unor camere uşor de convertit într-o extra bucătărie sau baie în cazul despărţirii. Specialiştii de la Stiudio OBA susţin că aceste case ar trebui amenajate lângă pontoane şi ar trebui dotate cu un design modular de centralizare ce ar permite cu uşurinţă separarea.

Suprafaţa şi numărul de camere vor fi flexibile şi vor depinde de cerinţele şi necesităţile clientului.

Casa prenupţială va fi confecţionată din prefabricate ce vor cuprinde fibră de carbon şi lemn.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO