fbpx

Căutare

Share this article

Ultimii ani au adus multe schimbări în ceea ce privește transportul în marile oraşe, iar companiile de ride-sharing au prins aripi cu ajutorul clienţilor care îşi doreau să aibă parte de servicii civilizate, fie şi la preţuri mai mari decât ale unei curse clasice cu taxiul. Dar aceleaşi servicii s-au bucurat de mult succes şi printre şoferii dornici să îşi rotunjească veniturile deja existente sau printre cei care, dintr-un motiv sau altul, au rămas fără loc de muncă. Şi cum puţini sunt cei care fac asta din pasiune, ci motivaţi de câştigul financiar, astăzi vorbim despre cât câştigă un şofer Bolt – fosta companie Taxify – şi ce presupune colaborarea cu această companie.

Cât câştigă un şofer Bolt – Ce-ţi trebuie ca să devii şofer-partener

Este important să ştii că nu poţi deveni şofer Bolt dacă abia ţi-ai luat permisul. Atât pentru companie, cât mai ales pentru clienţi este extrem de important să ştie că sunt pe mâini bune, ale unui şofer cu experienţă. Aşadar, ca să poţi ajunge să conduci pentru Bolt trebuie să ai cel puţin 21 de ani împliniţi şi să fi obţinut permisul de conducere categoria B de minim 2 ani. Deasemenea, este important să faci dovada că nu ai cazier judiciar, să ai în posesie sau drept de folosinţă pentru o maşină cu 4 uşi, nu mai veche de 15 ani şi să deţii un atestat de conducător auto profesionist.

Dacă îndeplineşti toate cerinţele de mai sus, lucrurile devin mult mai simple pentru că spre deosebire de locurile de muncă clasice, aici nu treci prin interviuri lungi şi solicitante, de parcă ai vrea să de angajezi la NASA. Trebuie doar să îţi faci cont în platforma Bolt şi apoi să încarci documente precum: carte de identitate, permis de conducere, certificatul de înmatriculare al maşinii pe care o vei conduce, poliţă RCA valabilă, copie conformă pentru maşină şi firma cu care te înregistrezi, ecusonul pentru transport alternativ Bolt eliberat de Autoritatea Rutieră Română, asigurare pentru bunuri şi călători, cazierul judiciar, atestatul profesional şi o fotografie de profil. Pentru cei care au deja o firmă proprie prin care lucrează mai este nevoie şi de certificatul de înregistrare al acesteia, certificatul de înregistrare în registrul operatorilor intracomunitari şi autorizaţia de transport alternativ.

După ce ai îndeplinit toate aceste cerinţe, urmează activarea contului şi primeşti instrucţiunile celor de la Bolt referitoare la lucrurile pe care este indicat să le respecţi ca să fii cât mai eficient şi să îţi creşti şansele de câştig.

Cât câştigă un şofer Bolt – Câţi bani poţi face într-o lună, ce comisioane plăteşti şi când primeşti banii

Conform celor de la compania de ride-sharing, un şofer Bolt care lucrează în Bucureşti câştigă, în medie, 6.000 de lei lunar. Sigur, ca în cazul oricărui serviciu de acest gen, cel mai mult contează numărul de ore conduse în fiecare zi. Nu ai cum să conduci 10 ore pe săptămână şi să câştigi aceşti bani, asta este evident.

Şoferii cu ceva experienţă ştiu deja că cei mai mulţi bani se fac în orele în care nimeni n-ar vrea să conducă de bunăvoie, aşa-numitele ore de vârf: între 7 şi 11 dimineaţa şi între 4 şi 8 după-amiaza, de luni până vineri. Şi aici sunt câteva lucruri pe care trebuie să le iei în calcul ca să ai mai multe şanse de câştig, cum ar fi cele mai aglomerate şi căutate zone. Dacă tu stai liniştit în pat şi aştepţi să vină cursa bănoasă, s-ar putea să ai surprize neplăcute atunci când vine ziua încasărilor.

Revenind la bani, Bolt ia un comision de până la 20% din preţul fiecărei curse, procentul depinzând de oraşul în care lucrezi, dar şi de perioada în care te înscrii sau diversele oferte din acel moment. Dar tu, ca şofer, poţi câştiga mai mult cu ajutorul bonusurilor oferite prin intermediul aplicaţiei, bonusuri care însă nu se pot lua decât dacă ai un număr minim de curse efectuate, un rating foarte bun sau o rată de acceptare crescută. Pe de altă parte, trebuie să ţii cont şi de scorul de activitate, calculat pe ultimele 40 de curse. Dacă refuzi 20% dintre cele 40 de curse contul tău este blocat automat, aşa că dacă nu ai chef de muncă într-o zi e mai sigur să stai acasă decât să refuzi cursele pe care nu le consideri suficient de bănoase.

Banii câştigaţi îţi sunt viraţi săptămânal, în fiecare zi de luni şi, conform companiei, sunt şoferi care primesc săptămânal 1.500 de lei fără să fie luate în calcul bonusurile active. Cei mai harnici ajung să încaseze şi 2.500 de lei săptămânal, adică peste 10.000 de lei lunar, dar pentru asta dedică mai mult de 40 de ore pe săptămână condusului prin oraş.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO