Cât costă o călătorie în Antarctica? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cât costă o călătorie în Antarctica?

Croaziera printre ghețari masivi și plimbarea printre pinguini pe Continentul Alb este un vis devenit realitate pentru mulți călători.
Share this article

Croaziera printre ghețari masivi și plimbarea printre pinguini pe Continentul Alb este un vis devenit realitate pentru mulți călători. Dar costul pentru a merge în Antarctica poate provoca unele nopți nedormite.

Costul mediu de croazieră în Antarctica este de aproximativ 8.000 USD de persoană

Cele mai puțin costisitoare călătorii în Antarctica încep de la sub 5.000 de dolari. Călătoriile de lux pot depăși 15.000 USD de persoană.

Citește și: Cele mai mari vase de croazieră din lume. Vacanțe de lux pe mare

Costurile călătoriei în Antarctica pot varia foarte mult în funcție de mai multe lucruri

Numărul de zile, perioada anului, când rezervați, nava în sine și categoria de cabină sunt factorii principali care influențează prețul croazierei în Antarctica.

Prețul se bazează și pe locul în care mergeți, cu itinerariile de croazieră în Insulele Falkland și Georgia de Sud și călătoriile cu pinguini împărați în Marea Weddell fiind printre cele mai mari, deoarece aceste călătorii sunt mai lungi.

Prețurile croazierelor în Antarctica pot varia semnificativ în funcție de stilul și facilitățile navei. Navele de cercetare transformate sunt simple și accesibile.

Navele tradiționale de expediție au navigat confortabil de ani de zile. Navele nou proiectate, de ultimă generație, duc tehnologia și luxul la un nivel cu totul nou. Există excursii în Antarctica și nave care se potrivesc fiecărui buget și stil.

Majoritatea croazierelor se încadrează în categoria de prețuri medii și vor costa de la 8.000 la 15.000 USD de persoană

Acestea sunt de obicei nave de expediție experimentate cu mulți ani de experiență în apele polare. Aceste nave oferă locul ideal între confort și preț. O varietate de cabine și confort la bord, de la simplu la luxos, vor satisface majoritatea călătorilor.

Facilitățile precum săli de sport, biblioteci, săli de curs și saloane confortabile creează o atmosferă familială micilor nave de croazieră experimentate.

Echipajul de expediție și programele de la bord sunt un punct culminant, mesele sunt delicioase și activitățile în afara navei sunt extinse. Nu trebuie să sacrifici confortul pentru prețul pe o croazieră de gamă medie.

Citește și: Care sunt cele mai scumpe excursii din lume şi ce anume le oferă turiştilor

O flotă modernă de nave de expediție special construite a apărut în ultimii ani, oferind un nou nivel de confort și eficiență în croaziera polară

 Navele de lux recent lansate, cu facilități moderne, cele mai bune cabine și servicii de lux vor costa mai mult.

Așteptați-vă să plătiți 15.000 USD sau mai mult de persoană pentru o croazieră de lux. Cabinele entry level pot costa ceva mai puțin, în timp ce cerul este limita pentru apartamentele de lux. Mulți călători cred că prețul suplimentar merită.

Unele nave oferă un program dispus să-și partajeze pentru a ajuta călătorii singuri să mențină costurile scăzute

Dacă sunteți dispus să împărtășiți cu un coleg de cameră de același sex, atunci veți fi asociat cu un alt călător pentru a evita să plătiți un singur supliment.

Alte nave ar putea oferi cabine individuale dedicate la un tarif redus. Sau călătorii singuri pot opta să plătească un supliment pentru a garanta o cabină proprie. Antarctica este populară printre călătorii solitari, așa că vă sfătuim să rezervați devreme pentru a obține cel mai bun preț.

Zborurile sunt cea mai mare cheltuială în plus față de costul croaziei în Antarctica

Dacă nu este inclus în costul croazierei, zborul dus-întors de la Buenos Aires la Ushuaia vă poate aduce înapoi cu o sumă suplimentară de 300 USD până la 1.000 USD.

Unele croaziere vor oferi un pachet opțional de zbor charter către Ushuaia, în timp ce pentru altele poate fi necesar, dar nu este inclus. Croazierele aeriene de specialitate în Antarctica care zboară pasagerii peste Pasajul Drake includ acest zbor charter în costul călătoriei; aflați mai multe despre aceste croaziere cu zboruri către Antarctica.

Nu aveți nevoie de mult echipament pentru a călători în Antarctica, dar există câteva lucruri de luat în considerare

Majoritatea navelor includ cizme izolate de gumă, necesare pentru excursiile la țărm. Dacă nu, există servicii de închiriere de echipamente disponibile, astfel încât nu trebuie să cumpărați și să împachetați cizme pe care le puteți folosi numai în această călătorie. Consultați pagina noastră cu echipamente pentru închiriere de echipamente.

Alte articole de care veți avea nevoie includ pantaloni impermeabili, mănuși, o pălărie caldă, binoclu, aparat foto și alte articole esențiale pentru călătorie.

Economisirea de bani este cel mai bun bilet pentru Antarctica

Nu lipsesc agențiile care fac publicitate pentru croaziere în Antarctica la buget. Îi sfătuim pe călători să se concentreze nu numai pe preț, ci și pe valoare. Alegerea croazierei potrivite este la fel de importantă ca și găsirea celui mai bun preț în Antarctica.

Citește și: Cum să-ți gestionezi banii: 8 tehnici pentru a economisi

Pune totul împreună și costul mediu pentru a merge în Antarctica este de 7.000-10.000 USD de persoană

Cu acest buget veți obține o navă solidă, explorări de aproape, ghizi grozavi și călătoria vieții. Vei dormi liniștit știind că expediția ta a meritat fiecare bănuț.

Sursa foto: depositphotos.com

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora