fbpx

Căutare

Share this article

În sezonul rece, Facebook-ul și Instagram-ul sunt pline de poze cu lei și girafe și peisaje din safari, așa că adeseori m-am întrebat cât costă o vacanță în Africa de sud. Din ceea ce am aflat, nu este cea mai ieftină vacanță, dar nici una la prețuri exorbitante. Dacă reușești să-ți planifici cheltuielile și să pleci de acasă cu lucrurile foarte clar setate în minte, vei reuși să ai o super vacanță în Africa de sud, la un preț decent.

Foarte mulți vizitează Africa de sud în primul rând pentru diversitatea peisajului și a vieții sălbatice, însă mai sunt multe altele de descoperit. Kruger National Park este rezervația naturală cea mai vizitată din toată Africa, iar acolo poți petrece chiar câteva zile sau săptămâni explorând ecosistemul. Orașele din Africa de sud sunt multiculturale și cosmopolite, găzduiesc o mulțime de muzee, restaurante și oferă foarte multe opțiuni de petrecere a timpului liber. Plajele sunt absolut superbe, iar acolo nu există nici o limită atunci când vine vorba de sporturi extreme: poți înota alături de Marele rechin alb, poți face surfing pe cele mai impresionante valuri sau rafting pe Orange River.

Citește și:

Cele mai frumoase orașe din Africa

Africa de sud este divizată în nouă provincii diferite, fiecare dintre ele având ceva unic de oferit vizitatorilor.

Și totuși cât costă o vacanță în Africa de sud?

Ca de obicei, vom începe cu transportul. Cea mai convenabilă variantă de zbor este de la București la Johannesburg. Am ales perioada 23-31 ianuarie și pentru asta, momondo.ro a găsit o variantă foarte bună de preț: 535 de euro, un bilet dus-întors, pentru o singură persoană. Zborul are o escală la Londra.

Pentru cazare este greu de oferit prețuri relevante deoarece, cel ce va călători în Africa de sud, nu va sta într-un singur loc, ci va încerca să exploreze cât mai multe zone. Ca reper, prețurile unei camere duble în Johannesburg, în aceeași perioadă pornesc de la 11 euro/noapte.

Foto:Shutterstock

Adică, ce ai cheltuit pe biletul de avion, vei economisi pe cazare.

Tot în Johannesburg, o masă la un restaurant de categorie medie, pentru două persoane, costă aproximativ 30 de euro.

Cealaltă opțiune ar fi un zbor către Cape Town, capitala țării. Un zbor de la București la Cape Town, în perioada 27 ianuarie – 7 februarie 2020, costă 684 de euro de persoană (dus-întors, cu escală la Frankfurt). Cazarea în Cape Town pornește de la 18 euro pe noapte, o cameră dublă, dar poate ajunge și la 200 de euro, în funcție de calitatea serviciilor oferite. Prețurile la mâncare și băutură sunt cam aceleași ca în Johannesburg, la fel și cele pentru transportul local.

Majoritatea celor care au vizitat Africa de sud recomandă închirierea unei mașini pe durata vacanței, tocmai pentru a te putea deplasa cu ușurință dintr-un loc în altul.

Foto:Shutterstock

Costul pentru închirierea unei mașini se ridică la aproximativ 120-150 de euro pentru o săptămână, iar dacă aveți de gând să mergeți la de Johannesburg, la Cape Town și prin împrejurimi, vei cheltui în jur de 100 de euro pe benzină.

Nu poți să mergi în Africa de sud fără să faci o excursie în safari. În funcție de pretenții, poți alege un safari privat care costă și 2000 de euro de persoană, sau un safari de grup, cu campare în locuri indicate ce costă maxim 600 de euro, pentru 5 zile.

Foto:Shutterstock

Prețurile sunt relative, însă, în momentul în care ai decis perioada de vacanță, poți intra aici și poți calcula exact prețul pentru excursia pe care ți-o dorești.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO