Căutare

Share this article

Dacă ești în căutarea unei destinații exotice de vacanță, atunci Aruba ar putea fi o alegere excelentă. Situată în Marea Caraibelor, Aruba face parte din Regatul Țărilor de Jos și arată ca un adevărat paradis tropical: plaje cu nisip alb strălucitor, ape cristaline, peștișori colorați și peisaje spectaculoase. Case pastelate tipic olandeze îți vor creea senzația că vizitezi varianta tropicală a Amsterdamului. Cât costă o vacanță în Aruba? Ca orice insulă din Caraibe, Aruba este o destinație scumpă. În primul rând, prețul avionului din România în Aruba este unul mare: un bilet costă în jur de 1000 de euro, cu 100-200 de euro mai mult sau mai puțin în funcție de ofertele companiilor aeriene.

Temperatura medie anuală în Aruba este de 28 de grade Celsius, fiind o destinație perfectă în orice anotimp, cu puține ploi și ferită de uragane.

foto: istock

Vezi si: Cât costă o vacanță în Maldive

Cât costă o vacanță în Aruba, paradisul tropical cu influențe olandeze

Aruba este împărțită în două zone: coasta de nord-est este de-a lungul Oceanului Atlantic și este stâncoasă, cu doar câteva plaje și vegetație de deșert.  Este, de asemenea, cunoscută pentru apele sale agitate și curenții înșelători. Partea de sud-vest a insulei este cea cu faimoasele plaje arubiene, cu nisip alb și fin. Apa oceanului este calmă și are o culoare de un turcoaz năucitor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Topical Dreams. #ArubaMarriott . 📸: @mgratt99 . . . . #Aruba #MyRetreat #TropicalVibes #OneHappyIsland #VacationMode

O postare distribuită de Aruba Marriott Resort (@arubamarriott) pe

Fie că ești genul de persoană căreia îi place să petreacă timpul la plajă pe sezong sau care să meargă la shopping, care preferă sporturile nautice sau aventura, Aruba e genul de insulă care are de toate pentru toți. O variantă foarte populară printre turiști este să facă safari cu jeepurile pe insulă.

Cât costă o vacanță în Aruba: transportul

În Aruba este destul de ușor să călătorești. Există un sistem de autobuze foarte bine pus la punct, Arubus, care este răspândit pe toată insula. Este, cu siguranță, cea mai ieftină opțiune pentru transport, dar ai și cea mai puțină flexibilitate. O călătorie cu transportul în comun costă circa un euro.

Taxiurile sunt o altă opțiune. Sunt mai scumpe, dat totuși destul convenabile. O cursă cu taxiul de la aeroport care un loc (plajă/hotel) turistic costă între 15 și 25 de euro.

Unii turiști aleg să-și închirieze propria mașină. Acest lucru este ușor de făcut la aeroport sau majoritatea hotelurilor. Este relativ ușor să conduci în Aruba, dar de multe ori nu este necesar. Prețul pentru închirierea unei mașini pe o zi este în jur de 30 de euro.

Cât costă o vacanță în Aruba: cazarea

O destinație turistică prin excelență, Aruba dispune de o mulțime de hoteluri și resorturi de lux. Pentru o vacanță de cinci stele, turiștii care nu au grija bugetului aleg spectaculoasele resporturi de la malul mării. De exemplu, la hotelul Ritz-Carlon, situat la Palm Eagle Beach, o singură noapte de cazare costă 1000 de euro. Doar cu mic dejun inclus. La patru stele, ofertele pleacă de la 150 de euro și ajung către 500, în majoritatea costă 250 de euro pe noapte, pe booking.com. Nu trebuie însă să vă descurajați: există și oferte de cazare la mai puțin de 100 de euro (70-100), la pensiuni cu condiții bune, chiar și cu piscină. Poți găsi chiar și hosteluri cu 20 de euro pe noapte. Dacă vrei să închiriezi un apartament pe o perioadă mai lungă (3 săptămâni, o lună), poți prinde un preț bun: 400-500 de euro pentru întreaga perioadă.


Cât costă o vacanță în Aruba: mâncarea

Prețurile la restaurantele de lux sunt pe măsura prețurilor de la cazare, însă dacă mănânci la un restaurant de nivel mediu un prânz te costă în jur de 15 euro. Cina însă costă dublu. Dacă vrei să faci economie și să cumperi din supermarket, mâncarea pe o săptămână (lapte, ouă, pâine, pui, fructe și legume) te costă în jur de 50 de euro. O bere la bar costă între 2 și 4 euro.

Cât costă o vacanță în Aruba: activitățile nautice

Ca să îți faci o idee care sunt prețurile distracțiilor în Aruba, o jumătate de oră cu jet sky-ul costa 60 de euro, iar pentru un sfert de oră de parasailing plătești 50 de euro și pentru scuba diving 80.

Dar statul la plajă este cea mai puțin costisitoare activitate, așa că iată care sunt considerate cele mai frumoase plaje din Aruba:

  • Palm Beach
  • Eagle Beach
  • Andicuri Beach din Arikok National Park
  • Baby Beach
  • Druif Beach
  • Dos Playa in Arikok National Park
  • Arashi Beach
  • Malmok Beach

 

 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO