Cât costă o vacanță în Bahamas, paradisul unde poți înota printre porci, rechini sau delfini - LIFE.ro

Căutare

Share this article

O vacanță în Bahamas nu ar refuza nimeni. Un adevărat paradis în Oceanul Atlantic, insulele din Bahamas (peste 700) își întâmpină turiștii cu cele mai turcoaz ape, nisip fin și strălucitor, hoteluri de lux și o bucătărie tradițională apetisantă. Aproape de capitala Nassau, aflată pe insula New Providence, se află celebrul resort Atlantis Paradise Island, o atracție turistică în sine, cu acvarii impresionante și un parc acvatic de nerătat. Cât costă o vacanță în Bahamas? Nu puțin, asta e clar! Pe lângă costul biletului de avion (care poate fi oricât între 700 și 1300 de dolari), și cazarea în Bahamas face o gaură serioasă în buget. Dar dacă vânați ofertele de pe booking.com, puteți găsi (cu greu, ce-i drept) și cazare la patru stele cu puțin peste 100 de dolari pe noapte.

Vezi și : Cât costă o vacanță în Maldive

Limbă oficială în Bahamas este engleză, iar moneda oficială este dolarul bahamian, care este echivalent cu cel american, acceptat, de altfel, peste tot.

O vacanță în Bahamas are cu siguranță toate ingredientele unui concediu reușit: plajele sunt paradisiace, hotelurile la un alt nivel, iar de activități distractive și sporturi nautice nu veți duce lipsă – sunt din belșug.

sursa foto: istock

Cea mai bună perioadă de vizitat Bahamas este între noiembrie și aprilie, cu temperaturi medii de 24 de grade Celsius. Sezonul ploios ține din iunie până în noiembrie, însă uraganele serioase sunt rare. Dacă nu vă deranjează  perspectiva ploii prea tare, și vara poate fi o opțiune, mai ales că prețurile sunt mai mici. În iulie și august temperaturile sunt în jur de 28 de grade Celsius.

Cât costă o vacanță în Bahamas: cazarea

Unul dintre cele mai mari costuri ale unei vacanțe în Bahamas îl reprezintă cazarea. Pe booking.com chiar și hotelurile de trei stele au prețuri “piperate”, ajungând chiar la 300 de dolari pe noapte. Totuși, la ofertă sunt și câteva hoteluri al căror preț pleacă de la 100 de dolari noaptea de cazare. La patru stele, majoritatea hotelurilor au prețuri între 250 și 300 de dolari pe noapte, iar la cinci stele cele mai multe sar de 300 de dolari pe noapte. Dacă rezervați însă din timp, se găsesc și camere la 150. Nu multe!

Dar, pentru o experiență de neuitat, merită să vânați o ofertă la celebrul Atlantis de pe Paradise Island, care nu este pur și simplu un hotel, ci un centru al distracției.

Aici se află acvariile The Dig şi Ruins Lagoon, un habitat marin în aer liber de mari dimensiuni. Parcul acvatic Paradise Island’s Aquaventure are tobogane cu apă, 11 piscine amenajate şi facilităţi de alpinism.

Cei cazați la Atlantis Royal Towers pot înota cu delfinii la Dolphin Cay. Atlantis Paradise Resort are 21 de restaurante şi 19 baruri, printre care se numără Nobu, care oferă preparate japoneze rafinate. Sala de fitness are o suprafață de 1000mp.

sursa foto: istock

Pe booking.com, o cameră dublă în octombrie costa 260 de dolari.

Cât costă o vacanță în Bahamas: transportul

Cea mai bună variantă de transport în Bahamas este taxiul. Tariful de pornire este de 3.50 dolari, iar la kilometru se mai adaugă încă 2 dolari. Dacă mergeți cu transportul în comun, un bilet costă 1.25 dolari. Să închiriezi o mașină poate fi provocator, pentru că în Bahamas se conduce pe partea stângă.

Cât costă o vacanță în Bahamas: distracția și atracțiile turistice

În top atracții în Bahamas se află călătoria pe insula Big Major Cay, acolo unde se află celebrii porci care înoată. Nu poți rata să înoți printre ei! Este o experiență unică. Există companii care realizează excursii de o zi către această insulă sălbatică, unde se mai află și iguane și alte vietați, iar prețul este de 160 de dolari de persoană, incluzând un picnic, snorkeling, inot printre rechinii-dădacă și alte activități acvatice.

Swimming pigs of the Bahamas in the Out Islands of the Exuma

Familiile cu copii aleg să meargă la Ardastra Garden, Zoo & Conservation Center, unde adulții plătești 18 dolari, iar copiii peste 4 ani 9 dolari.

Un bilet de intrare la celebrul resort Atlantis costa în jur de 125 de dolari, dar variază în funcție de sezon.

Se pot face excursii cu barca pe diverse insule ale Bahamasului, cum ar fi Blue Lagoon, unde prețul pleacă de la 70 de dolari pentru adulți și 45 de dolari pentru copii.

Un tur al insulei cu o barcă cu podea de sticlă pleacă de la 58 de dolari pentru adulți și 33 de euro pentru copii. Un tur cu autobuzul costă 25 de dolari.

La Blue Lagoon poți înota cu delfinii dacă plătești 185 de dolari, iar la Atlantis aceeași distracție costă 199 dolari.

Scuba diving costă în jur de 70 de dolari.

 Cât costă o vacanță în Bahamas: mâncarea

O masă la un restaurant fără pretenții costă 16 dolari de persoană, iar la un restaurant de nivel mediu trei feluri te ajung la 40 de dolari de persoană. Un Combo la McDonalds costă 8 dolari, o bere locală 5 dolari, un cappuccino 4.50, iar un suc 2.50.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO