Căutare

Share this article

Jamaica, țara lui Bob Marley, este o destinație de vacanță excelentă: are un relief muntos impresionant, plaje spectaculoase și o apă de un turcoaz cum numai în Caraibe întâlnești. Cât costă o vacanță în Jamaica? Comparativ cu alte insule din Marea Caraibilor, Jamaica este chiar o destinație accesibilă, din punct de vedere financiar. E foarte important să găsești însă un zbor ieftin, pentru ca un bilet de avion din România până în Jamaica poate costa oricât între 700 și 2000 de euro. Deci trebuie căutată cea mai bună și mai ieftină variantă, pentru ca bugetul să nu fie dat peste cap din start. Mare grijă însă la sezonul uraganelor, care apar în mod special toamna.

Vezi și: Cât costă o vacanță în Maldive

Jamaica este faimoasă pentru plajele sale incredibile, pentru cultura sa și pentru mâncarea unică și delicioasă. De obicei sunt două categorii de turiști: cei care preferă luxul și relaxarea de la resorturile all inclusive și cei care își planifică singuri cazarea și mesele și care ies mai ieftin, per total. Dacă alegi varianta lux, trebuie să știi că și hotelurile organizează excursii pe insulă, așa că poți explora și dacă mergi pe această variantă. Jamaica e atât de frumoasă încât e păcat să stai toată ziua numai la plajă. Explorează și vei avea o vacanță de neuitat!

sursa foto: istock

 Cât costă o vacanță în Jamaica: cazarea

În Jamaica turiștii cheltuiesc în medie 300 de dolari americani pe zi pentru cazarea la un resort all inclusive. Însă prețul acesta nu îți asigură doar cazarea, mâncarea și distracția, ci și sentimentul de siguranță. Poți găsi, desigur, și cazări mai ieftine, însă nu te aștepta să plătești mai puțin de 80 de doari pentru condiții decente. Montego Bay, una dintre cele mai atractive zone ale insulei, are desigur și prețurile cele mai mari în ceea ce privește cazarea. Un sfat al celor care au vizitat Jamaica este că în țara asta primești exact ceea ce plătești, așa că aveți grijă la ce rezervați.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

What is one thing you really like about yourself?

O postare distribuită de Adventurous▪️Daring (@weeeedseed) pe

Pentru orientare:

–         O zi de cazare la hostel costă între 15 și 20 de dolari americani

–         O zi de cazare la un hotel tip “buget” între 25 și 50 de dolari

–         O zi de cazare la un hotel mediu între 50 și 150 de dolari

–         O zi de cazare la all inclusive  între 200 și 400 de dolari

Cât costă o vacanță în Jamaica: mâncarea

Dacă îți place peștele, atunci te vei bucura în Jamaica de o experiență culinară deosebită. Îl vei găsi peste tot, la orice restaurant, la prețuri foarte bune. Fasolea roșie, orezul, pui și porc fript, budincă de cartof dulce, plăcinte de carne  – acestea sunt printre cele mai populare mâncăruri jamaicane.

Un prânz într-un loc nepretențios costă în jur de 5 dolari, iar cina 10.  La un restaurant de top, poți plăti oricât între 10 și 30 de dolari pe o masă.  Dacă îți fac cumpărături din supermarket, alocă un buget de circa 65 de dolari săptămânal.

sursa foto: istock

Cât costă o vacanță în Jamaica: transportul

Pentru transportul urban, te poți descurca destul de decent cu autobuzul, care este și cea mai ieftină variantă de transport. Totuși, dacă ai un buget mai “relaxat”, varianta taxi ar fi de preferat. O zi întreagă de mers cu taxiul costa 180 de dolari. Cea mai scumpă modalitate de a te deplasa pe insulă este închirirea unei mașini, care costă peste 100 de dolari.

Ca idee:

–         O călătorie cu autobuzul între Kingston și Montego Bay durează cinci ore și costa 24 de dolari

–         De la Negril la Montego Bay biletul de autobuz costă 10 dolari, iar călătoria durează două ore

 Cât costă o vacanță în Jamaica: obiective turistice & distracții

–         O oră- două de snorkeling poate costa între 35 și 75 de dolari

–         Intrarea la Muzeul Bob Marley costa 23 de dolari

–         Intrarea la Blue Lagoon e gratuită

–         YS Falls: 17.50 dolari

–         Dunn’s River Falls: 20 dolari

–         Reach Falls: 10 dolari

–         Rio Grande Bamboo Rafting: 70 de dolari pentru două persoane

 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO