Căutare

Share this article

O vacanță în Mexic tentează pe oricine: o călătorie pe urmele civilizației mayase, frumuseți ale naturii unice în lume, plaje spectaculoase, stațiuni cosmopolite ca Acapulco sau Cancun, o capitală plină de viață ca Ciudad de Mexico (sau Mexico City), dar și delicatesele culinare sunt o atracție pentru orice turist. Cât costă o vacanță în Mexic? Depinde unde mergi și ce vrei să faci. Cum majoritatea turiștilor vor să bifeze peninsula Yucatan, unde se află celebra stațiune Cancun, și capitala Ciudad de Mexico, iată care sunt prețurile în cele două puncte de interes.

Penisula Yucatan are de toate pentru toți, motiv pentru care mulți turiști aleg această zonă pentru petrecerea vacanței în Mexic: plaje cu nisip alb și fin, o ofertă bogată de activități acvatice, ruine de pe vremea civilizației mayase, junglă în adevăratul sens al cuvântului și mâncare excelentă.

sursa foto: iStock

Moneda națională în Mexic este peso. Un peso echivalează cu 0.04 euro și 0.05 dolari americani.

Cât costă o vacanță în Mexic

Avionul până în Mexic

Cât costă o vacanță în Mexic depinde foarte mult de biletul de avion până acolo. Să mergi din România până în Mexico City costa o mică avere: în jur de 1000 de euro, la care mai poți să adaugi sau să scazi o sută, două, în funcție de ofertele companiilor aviatice.

Cât costă cazarea

Când îți faci planurile de cheltuială ca să vezi cât costă o vacanță în Mexic, ar fi bine să te hotărăști ce fel de tip de cazare alegi. În funcție de asta, bugetul tău va fi mai mic sau mai mare. În peninsula Yucatan poți locui într-o resort de vis pe malul mării, într-o căsuță în copac sau într-un hostel, de exemplu. Cum spuneam, de toate pentru toți. Fie ca alegi să stai în Cancun, Tulum sau Playa del Carmen, prețurile sunt similare. Totuși, acestea explodează în plin sezon și atunci când au americanii mini vacante.

foto: iStock

Iată câteva prețuri orientative la cazare, în Yucatan:

Hostel: $4 – $17 pe noapte

Cazare la pensiune particulară:  $40 – $95 pe noapte

Hotel de nivel mediu: $100 – $200 pe noapte

Resort de lux: $200 – $500 pe noapte

Iată și prețurile orientative la cazare în Mexico City:

Hostel: $10 -20

Hotel de nivel mediu: $ 80 – 150

Hotel de lux: de la 150 de dolari în sus, pe noapte

Cât costă mâncarea

Mexicul este renumit pentru mâncărurile sale tradiționale, celebre în întreaga lume. Mâncare mexicană nu înseamnă numai tacos, quesadilla, nachos și burritos, cum vei avea surpriza (plăcută) să descoperi acolo. O mulțime de alte specialități te vor face să cheltuiești pe mâncare mai mult decât ți-ai dori J  Vestea bună e că poți mânca și foarte ieftin: de exemplu, la fiecare colț de stradă găsești tacos: unul cu carne costă un dolar sau maxim doi, iar unul cu fructe de mare 1.20 $. Poți mânca lejer un prânz îndestulător cu 5 dolari.

foto: istock

Ceviche, o specialitate mexicană delicioasă, costă între 4 și 10 dolari.

Desigur, la restaurantele chic prețurile sunt de altă natură.

În Mexico City cele mai bune restaurante se găsesc în cartierele Condesa și Roma, dar și în centrul istoric. O masă decentă costă cam 10 dolari de persoană.

Cât costă transportul în Mexic

Cât costă o vacanță în Mexic depinde și cât de mult te plimbi. Iar Mexicul are o rețea de transport foarte bine pusă la punct: companii aviatice low cost, autobuze, microbuze, taxiuri, mașini de închiriat. În Yucatan transportul este destul de ieftin și chiar te poți descurca ușor.

Un bilet de avion pentru un zbor local poate costa numai 25 de dolari dacă rezervi din timp.

O cursă de o oră cu un “colectivo” (un microbuz care călătorește între orașele din zona) costă, de exemplu, în jur de 4 dolari. Dacă ai de parcurs distanțe mai lungi e totuși de preferat să alegi ADO Bus System – niște autobuze foarte bine dotate  – unde o cursă de o oră costă în jur de 12 dolari.

Taximetriștii nu prea pornesc aparatul, așa că va trebui să negociezi.

Ca să închiriezi o mașină, te poate costa în jur de 30 de dolari pe zi.

In Mexico City, transportul este bine pus la punct și ieftin. Un bilet de metrou costă 25 de cenți. Metroul este cel mai eficient mod de a te deplasa în acest oraș aglomerat. O cursă de un sfert de oră cu taxiul în oraș poate costa în jur de 3 dolari. Și Uberul este o variantă bună de deplasare, un pic mai ieftină decât taxiul.

 Cât costă distracțiile și obiectivele turstice

Sunt multe locuri de văzut în Mexic, însă o parte dintre ele sunt frumuseți ale naturii, pentru care nu trebuie, uneori, să plătești. Însă pune de o parte câteva sute de dolari pentru activități acvatice (scuba diving, de exemplu), intrări în diverse parcuri naturale sau zone istorice, parcuri acvatice, excursii pe plaje sălbatice etc.

În Mexico City intrarea la muzee costa în jur de 3.50 dolari. Intrarea la casa memorială a Fridei Khalo costa 10 dolari, un bilet la un spectacol la Palace of Fine Arts te poate costa 15 dolari, iar pentru o priveliște spectaculoasă asupra întregului oraș din vârful căldirii Latino Americana trebuie să plătești 5 dolari.

 

 

 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO