fbpx

Căutare

Share this article

Când își imaginează cum ar putea arăta Paradisul, mulți se gândesc la Seychelles. Această țară insulară din Oceanul Indian îi fascinează pe mulți cu frumusețile ei, cu peisajele desprinse parcă din altă lume, plajele spectaculoase cu nisip alb și fin, apă de un albastru ireal și palmierii înalți care adie în bătaia vântului. Cât costă o vacanță în Seychelles? Nu este tocmai o destinație pentru un buget restrâns. Seychelles este paradisul celebrităților, al celor care vin în luna de miere și al celor cu posibilități financiare deosebite. Hoteluri exclusiviste aflate la malul oceanului te așteaptă cu prețuri exorbitante, însă există și câteva “trucuri” pentru a mai reduce un pic (dar doar un pic!) costurile –  de exemplu să închiriezi o locuință de pe Airbnb și să îți prepari singur mâncarea.

Vezi și: Cât costă o vacanță în Maldive

Fiind o țară insulară destul de izolată în Oceanul Indian, la 1600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar, în Seychelles aproape totul este importat, cu  câteva excepții: peștele prins de localnici,  câteva fructe și legume, berea locală, romul Takamaka și apa îmbuteliată.

Cât costă o vacanță în Seychelles: biletul de avion

Din start, o mare cheltuială o reprezintă biletele de avion până în Seychelles. Dacă nu vânezi oferetele companiilor aeriene, prețurile sunt destul de mari, mai ales în timpul iernii la noi. Biletele pleacă de la 800 de euro dus-întors, prețurile explodând în decembrie, ianuarie și februarie. Însă urmărind cu atenție ofertele, se mai pot “salva” o sută, două de euro.

Cât costă o vacanță în Seychelles: cazarea

Dacă visezi la o vacanță în Seychelles așa cum vezi în filme, cu cazare la resorturi de cinci stele, amplasate pe plajă, atunci va trebui să ai un buget impresionant. Luxul se plătește scump – la hotelurile exclusiviste o noapte de cazare poate începe de la 1000 de dolari, fără mâncare. Prețul mediu pentru un hotel de 5 stele este însă în jur de 500-600 de dolari pentru o noapte de cazare, însă pe booking există variante și la 7000 de dolari pe noapte, deci… după posibilități J

Nu trebuie însă să vă panicați! La hoteluri de trei stele puteți sta cu 100-200 de dolari pe noapte. Mai există și posiblitatea să închiriați o cameră/apartament prin Airbnb, cu prețuri între 70 și 150 de dolari pe noapte. Avantajul la aceste apartamente sau garsoniere închiriate e că îți poți pregăti singur masa.  Unele dintre acestea sunt foarte bine poziționate față de plajă și de supermarketuri.

Cât costă o vacanță în Seychelles: transportul

Foto: istock

Cel mai ieftin mod de a călători în Seychelles este cu autobuzele locale, care circulă frecvent, însă nu sunt recomandate celor mai… pretențioși. Un bilet costă circa 0.35 $.

O variantă bună este să închiriezi o mașină pentru a explora insula în care ești cazat. Prețurile sunt mai bune decât dacă ai merge cu taxiul, de exemplu. O mașină micuță, dar cu care îți poți face treaba, costă cam 40-50 de dolari pe zi. Problema e că mașini de închiriat găsești doar în insulele principale – Mahé și Praslin. Din Praslin în La Digue poți ajunge cu feribotul cu circa 30 de dolari. Există ambarcațiuni mai mici care fac curse și între La Digue și Mahe.

Mersul cu taxiul e un lux în Seychelles.

Te poți deplasa pe insulă și închiriind o bicicletă, prețurile variind între 7 și 25 de dolari pe zi.

Cât costă o vacanță în Seychelles: mâncarea

Nu te aștepta să găsești supermarketuri cu produse proaspete la orice colț de stradă. Numărul lor este destul de limitat.

Pentru o masă gen take away așteaptă-te să plătești în jur de 10-15 dolari. Pentru servicii mai de calitate prețul unei singure mese la restaurant poate costa în jur de 30 de dolari. Nu vă aseptați însă la ceva spectaculos la banii aceștia. O masă tip fast food costă în jur de 8-10 dolari. Dacă plănuiești să îți pregătești singur mâncarea, așteaptă-te să plătești circa 70-80 de dolari pe săptămână la cumpărături.

Vestea bună este că plajele sunt toate deschise publicului, inclusive cele de la resorturile de lux. Plajele mai populare au parcare gratuită și diverse alte facilități. Dacă vă propuneți să mergeți în excursii de câte o zi pe alte insule, să faceți sporturi acvatice etc ar trebui să vă alocați un buget de 75-200 de dolari pe zi.

 

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO