fbpx

Căutare

Share this article

O vacanță la Disneyland Paris este probabil visul foarte multor copii. Este și visul copiilor mei de ceva timp și am tot am tot amânat organizarea unei astfel de excursii din varii motive.

Motivul principal? Nu este o excursie chiar ieftină. Dar nici una foarte scumpă. Așa că, pentru anul viitor, în vacanța inter semestrială a copiilor, am bifat în calendar excursie la Disneyland Paris.

Foto: Hepta

Dar cât costă o vacanță la Disneyland Paris?

De aici am plecat, de la prețul ușor piperat și nejustificat. Dar, pentru copii, nimic nu e prea scump. Sper doar să savureze ca să merite acest mic efort financiar al nostru.

Înainte de orice, am bifat data. Copiii din clasele primare au vacanță în perioada 2-10 februarie. Apoi, cu calendarul în mână, am intrat pe site-ul Disneyland Paris și am căutate bilete de acces în parcurile de distracție.

Este de menționat că în cadrul Disneyland Paris sunt două parcuri: Disneyland Park și Walt Disney Studios Park. Prin urmare, dacă tot ajungem acolo, ar fi drăguț să le vizităm pe ambele. Iar pentru că ai mei copii sunt încă micuți (7 și 5 ani), am decis să le vizităm în două zile consecutive. Cea mai bună variantă de preț a fost să luăm două bilete, fiecare pentru câte o zi și pentru câte un parc.

Foto: Hepta

Așadar, doar accesul la Disneyland a costat 524 de euro.

Ticket MINI 1 Day / 1 Park
2 x Adult 12+( $68.00/ticket)

2 x Child 3-11( $63.00/ticket)

$262.00

Foto: Hepta

Dar nu putem dormi pe stradă și nici nu ajungem acolo cu gândul :). Prin urmare, la acest cost se adaugă biletele de avion și cazarea.

Cea mai ieftină cursă per total, cu plecare luni, 4 februarie și retur sâmbătă, 9 februarie a fost a companiei Wizz Air. 2 adulți + 2 copii, dus întors pe cursa București – Paris, costă 396 de euro.

Până acum am ajuns la un buget de 658 de euro. Recunosc că a început să mă înțepe puțin inima, știind că mai e nevoie de cazare, bilete de transport prin Paris, mâncare și bani pentru alte cheltuieli. Dar, mergem mai departe J.

Cazarea în apropiere de Disneyland, în localitatea Cheesy, de exemplu, prin airbnb.com, costă între 55 și 150 de euro (rotunjit). Eu am ales un apartament, foarte aproape de Disneyland, pentru prețul total de 330 de euro. Nu a fost nici cea mai ieftină, dar nici cea mai scumpă și pentru o familie cu copii este varianta ideala. Întotdeauna e nevoie și de o bucătărie în care să putem pregăti micul dejun, o gustare sau chiar cina și astfel să facem mici economii.

Am mai adăugat un buget minim de 50 de euro, bani de cheltuială pe zi, ceea ce înseamnă încă 250 de euro ce se adună la bugetul total. Întotdeauna, înainte de orice plecare, mai ales cu copiii, este bine să ai un fond de urgență. Noi punem mereu 200 de euro de-o parte pentru orice situație, bani pe care, de cele mai multe ori îi cheltuim în ultima zi astfel încât cei mici să poată rămâne cu unele amintiri din vacanța respectivă. Probabil noi îi vom cheltui pe bilete la muzee în Paris.

Iar acum să facem calculul final:

  • biletele la Disneyland: 524 euro
  • biletele de avion: 396 euro
  • cazarea: 330 euro
  • bani de buzunar: 250 euro
  • fond de urgență (bani de cheltuit în Paris): 200 euro

TOTAL: 1438

O să rotunjesc suma la 1500 de euro. Va fi o distracție de cinci zile destul de scumpă. Este o excursie organizată cu un buget minim, având în vedere că mai urmează două vacanțe în vară, mai lungi și probabil mai costisitoare.

Concluzia este că un preț decent, pentru o excursie decentă la Disneyland Paris pentru o familie cu doi copii pornește de la 1500 de euro. De aici încolo, sky is the limit! 🙂

Foto: Hepta
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO