Căutare

Share this article

Şi bărbaţii pot fi chic în sezonul rece dacă aleg să poarte accesorii care le pot scoate ţinutele din tiparele clasice. BMan propune un top 5 al accesoriilor pe care bărbaţii le pot purta iarna şi cu care nu vor trece neobservaţi. Îmbinarea accesoriilor propuse va oferi ţinutei un aer stylish şi impunător în acelaşi timp.

Fularul/eşarfa

În zilele friguroase şi nu numai, fularul este un accesoriu obligatoriu în garderoba unui bărbat. El îndeplineşte două roluri importante: pe de o parte, menţine căldura la baza gâtului, dar şi în zona pieptului, iar pe de altă parte are un rol stylish. Pentru o ţinută modernă, recomandăm bărbaţilor să lase fularul să cadă pe lângă palton sau să-i facă un singur nod. Un fular în nuanţe uşor colorate se asortează perfect cu orice nuanţă a pantofilor.

Cravata din lână

Cravata din lână oferă un aspect foarte plăcut întregului outfit, creează o impresie impunătoare. Totodată, domnii care vor purta acest tip de cravată vor transmite mesajul că nu au pus la întâmplare acest accesoriu superb, ci pentru că sunt atenţi la stilul lor vestimentar. Având în vedere ţesătura din lână, cravata este un atribut ideal pentru sezonul rece. Un alt avantaj este acela că nodul cravatei se va aşeza mult mai bine decât în cazul unei cravate obişnuite. Cu siguranţa domnii vor primi un plus de admiraţie din partea celorlalţi dacă vor alege să poarte acest accesoriu iarna.

Cravatele din lână pot fi asortate la ţinutele smart-casual, zilnic la birou sau chiar şi la o cină distinsă. Sunt foarte potrivite sub un pulover de lână sau caşmir, dar şi la un sacou sau costum  din lână.

Mănuşile din piele

Un accesoriu destul de întâlnit la bărbaţi în sezonul de iarnă sunt mănuşile din piele naturală. În partea interioară recomandăm ca mănuşile să aibă blană, iar la încheietură ar fi indicat să aibă şi o cureluşă cu capsă pentru a putea fi reglate după bunul plac. Recomandăm ca mănuşile să se asorteze cu pantofii şi diplomatul dacă este cazul. Domnii care vor să dea o pată de culoare ţinutei, pot alege o pereche de mănuşi de culoare foarte aprinsă: roşu, galben sau verde. Ele mai pot fi purtate şi în loc de batistă la palton sau pentru cei care adoptă un stil nonconformist, pot fi purtate la buzunarul unei geci denim.

Pălărie

Pentru domnii care preferă pe timpul iernii stilul smart-casual spre elegant, recomandăm accesorizarea ţinutei cu o pălărie şi nu cu un fes sau cu o căciulă. Pălăriile pentru bărbaţi sunt pe diferite modele, în funcţie de fiecare fizionomie în parte: stil cowboy, formă iconică, pălării cu marginea mai îngustă sau mai lată. În general, pălăriile sunt ţesute din lână, păr de iepure, bumbac sau polyester.

Ochelarii de soare

Acest accesoriu deosebit de important este de ce mai multe ori lăsat uitării odată cu trecerea în sezonul rece. Dacă pe timp de vară sunt nelipsiţi din ţinuta zilnică, este important ca bărbaţii să-şi păstreze acelaşi obicei şi pe timp de iarnă. În primul rând, lipsa ochelarilor de soare pe timp de iarnă poate afecta vederea din cauza zăpezii şi a luminii puternice. În al doilea rând, ochelarii completează de minune o ţinută în sezonul rece, indiferent de stilul vestimentar pe care domnii îl adoptă. Atunci când nu este necesar să-i ţină pe ochi, bărbaţii îi pot pune în buzunarul de la piept, cu braţul ramei scos în afară.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO