Ce aduce nou Festivalului SoNoRo anul acesta? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce aduce nou Festivalului SoNoRo anul acesta?

Festivalul SoNoRo se află pe ultima sută de metri. Iată cu ce noutăți vine anul acesta:
Share this article

Festivalul SoNoRo lansează anul acesta un nou tip de abonament, ce cuprinde toate concertele din București. Prețul abonamentului este de 420 de lei (redus la 210 lei pentru elevi, studenți și pensionari) și include toate concertele ce vor avea loc în perioada 3 – 11 noiembrie 2018, precum și proiecția filmului „Rostropovich – L’archet indomptable”, din 12 noiembrie. De asemenea, o altă premieră pentru anul acesta este că și publicul din Cluj beneficiază de un abonament pentru toate concertele Festivalului SoNoRo din Cluj-Napoca. Prețul abonamentului este 120 de lei, redus la 60 de lei pentru elevi, studenți și pensionari.

După epuizarea primului tip de abonamente, ce a oferit accesul la concertul de deschidere de la Palatul Cotroceni, ne-am gândit la o modalitate prin care am putea oferi publicului din România accesul la cât mai multe concerte ale acestei ediții, la care vor participa muzicieni importanți din toată lumea. Pentru mine, în calitate de organizator, Festivalul SoNoRo reprezintă bucuria de a concerta cu muzicieni fantastici pe care i-am întâlnit pe scene importante ale lumii și este o încântare că pot să îi prezint publicului din țara mea! Prin urmare, am dorit să facilităm accesul la cât mai multe întâlniri cu acești muzicieni valoroși și, pe lângă concertele cu acces liber, pe care le includem în fiecare an în program, sau jamsessions surpriză, anul acesta am venit și cu această variantă accesibilă de abonament. Sperăm să vedem un public cât mai numeros la toate concertele! declaRăzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librăriile Humanitas și Cărturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone și Domo.

Festivalul SoNoRo se va desfășura în perioada 2-20 noiembrie 2018, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu. Recunoscut pentru concertele sale spectaculoase, în spații deosebite, dar și pentru faptul că a colaborat constant cu unii dintre cei mai apreciați artiști ai lumii, Festivalul SoNoRo propune pentru anul acesta o reîntâlnire cu pianiștii Louis Lortie și Marianna Shirinyan, una dintre cele mai creative și apreciate artiste din domeniul muzicii de cameră. Louis Lortie a concertat timp de mai mult de trei decenii în întreaga lume, fiind considerat unul dintre cei mai versatili pianiști din prezent. Concertează la Wigmore Hall din Londra, Filarmonica din Paris, Carnegie Hall sau Sala Simfonică din Chicago.

În premieră pe scena Festivalului SoNoRo, va concerta chitaristul Alberto Mesirca, absolvent „Summa cum laude” al Conservatorul din Castelfranco Veneto și câștigător al  „Golden Guitar” în 2007 și 2009. În 2013, albumul său, „British Guitar Music”, înregistrat cu Paladino Music OG, a fost câștigătorul Chitarei de Aur pentru „Cel mai bun album al anului”.

Alberto Mesirca

Printre celelalte numele sonore, ce vor urca anul acesta pe scenele Festivalului SoNoRo, îi amintim pe violoniștii Marc Bouchkov, Alina Pogostkina, Pavel Vernikov sau Jonian Ilias Kadesha și pe violonceliștii Valentin Răduțiu și Kyril Zlotnikov.

Pavel Vernikov, născut în Odessa, s-a remarcat pe scene din întreaga lume și a fost invitat ca membru al juriului la Concursul George Enescu. Predă la prestigiosul Conservator Superior Național de Muzică din Lyon, la Universitatea din Viena și la Școala Înaltă de Muzică din Lausanne.

Alina Pogostkina a câștigat, în 2005, Concursul Sibelius din Helsinki și a cântat, printre altele, alături de orchestrele hr-Sinfonieorchester Frankfurt, Oslo Philharmonic, Royal Stockholm Philharmonic, Helsinki Baroque Orchestra, BBC Scottish, NHK și Yomiuri Nippon Symphony.

Marc Bouchkov s-a născut în anul 1991 și a început studiul viorii la vârsta de cinci ani, alături de bunicul lui, Mattis Vaitsner. A avut o evoluție rapidă, iar recent a apărut și primul său album, cu lucrări de Ysaye, Chausson și compoziții proprii, foarte bine primit de critica de specialitate.

Jonian Ilias Kadesha, născut în Atena, în 1992, este deja unul dintre cei mai talentați și versatili muzicieni ai generației sale, atât ca solist, cât și ca muzician de cameră. A câștigat premii la numeroase competiții internaționale, susținând recitaluri pe scena Operei Megaron din Atena, Operei Wigmore din Londra, Sălii Molière din Lyon și Teatrului Verdi din Florența.

Jonian Ilias Kadesha

Kyril Zlotnikov a beneficiat de o bursă a Fundației Culturale America-Israel, câștigând numeroase premii în cadrul unor competiții importante. Este membru fondator al Jerusalem String Quartet, unul dintre cele mai dinamice cvartete din lume.

Valentin Răduțiu a fost premiat la numeroase concursuri internaționale, precum „Friedrich Dotzauer” la Dresda și „Karl Davidov” la Riga, dar a fost distins și cu „Premiul Muzicii al Economiei Germane”, în 2011, unul dintre cele mai importante premii pentru tinerii muzicieni din Germania. De asemenea, este laureat al Concursului Internațional George Enescu.

Valentin Răduțiu
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora