fbpx

Căutare

Share this article

Twitch.tv este serviciul de streaming live folosit în întreaga lume de creatorii de conținut, care cuprinde jocuri, divertisment, muzică, sport și multe altele. Majoritatea oamenilor cunosc Twitch datorită popularității sale în rândul pasionaților de jocuri video. Jocurile video erau percepute anterior ca angajamente solitare pentru jucători sau, cel mult, ofereau o modalitate de a interacționa cu alții în jocuri multiplayer. Cu toate acestea, realitatea este alta. Oamenilor le place să-i privească pe alții care sunt implicați în activități de care sunt interesați, cum ar fi jocurile video, emisiunile culinare și cele muzicale. Această creștere a popularității transmisiunii în direct este ceva pe care nu mulți oameni au presimțit-o. Modelul de afaceri Twitch funcționează datorită comunităților sale strâns unite, care sunt compuse din persoane care au aceleași gânduri și sunt pasionate de subiecte precum un anumit joc video. În 2020, utilizatorii Twitch au petrecut peste 1 trilion de minute urmărind videoclipuri pe platformă, ceea ce este o dovadă a popularității acesteia.

Patru lucruri importante despre Twitch.tv

  • Twitch.tv este cunoscut în primul rând pentru rolul său de platformă de difuzare și vizionare a jocurilor video pe care telespectatorii pot dona pentru streamerii lor preferați.
  • Twitch.tv, denumit adesea Twitch, a fost achiziționat de Amazon în 2014.
  • Jucătorii de jocuri video fac transmisiuni live jucând jocul, de obicei cu un comentariu audio. O casetă de chat îi ajută să se conecteze cu publicul lor.
  • Platforma acceptă plăți prin Amazon și PayPal.

Cum funcționează Twitch.tv?

twitch

Twitch.tv, deținut de Amazon.com, este un serviciu online utilizat pentru vizionarea sau difuzarea videoclipurilor, în direct sau preînregistrate, pe subiecte precum gătit, călătorii, artă, sport și jocuri video. Playerul de difuzare include de obicei comentarii audio. Videoclipul propriului streamer poate apărea și în colțul ecranului printr-o cameră web și există, de asemenea, o funcție de chat prin care spectatorii pot comenta sau pune întrebări.

Aproape orice joc video de orice gen poate fi difuzat și vizionat pe Twitch. Regulile specifice de tag și subiectele interzise sunt acoperite în ghidurile comunității platformei. Twitch găzduiește în mod regulat turnee online în care diverși jucători se luptă pentru ca milioane de alți spectatori să le vizioneze în mijlocul comentariilor live. Twitch găzduiește, de asemenea, evenimente și demonstrații ale noilor jocuri viitoare.

Cum accesezi Twitch?

Vizualizarea jocurilor pe Twitch nu necesită înregistrare pe platformă. Difuzarea și conversația prin chat necesită înregistrare gratuită. Chatul interactiv în timp real al Twitch îl transformă într-o experiență socială în lumea virtuală. Această interacțiune este modul în care mulți radiodifuzori dezvoltă o conexiune personală cu audiența lor. De asemenea, radiodifuzorii pot arhiva videoclipuri pentru totdeauna, făcându-le disponibile pentru vizionare mai târziu.

Conținutul Twitch este accesibil prin mai multe dispozitive și medii, inclusiv computere, console de jocuri și dispozitive mobile. Twitch oferă acces printr-un browser web și aplicații Twitch dedicate, precum și software dedicat pentru streaming îmbunătățit de videoclipuri.

Twitch oferă, de asemenea, un kit de dezvoltare software (SDK) și o interfață de programare a aplicațiilor (API) pentru a integra Twitch cu dispozitive de joc, site-uri web și aplicații web. De exemplu, folosind API-ul Twitch, mai mulți spectatori pot juca un joc emițând comenzi prin chat. Acest lucru are ca rezultat milioane de vizualizări de pagină și abonamente crescute la Twitch.

Dezvoltarea afacerii și finanțare

Justin.tv, care oferea conținut video în mai multe categorii, a fost înființat în 2007. Popularitatea categoriei de jocuri a crescut enorm, ceea ce a condus la un spin-off dedicat numit Twitch.tv în iunie 2011. A strâns un total de 16,4 milioane USD finanțare până în iunie 2013.

În februarie 2014, Justin.tv original a fost redenumit Twitch Interactive, deoarece Twitch și-a menținut proeminența. Au existat zvonuri despre o posibilă achiziție de către YouTube de la Google la jumătatea anului 2014, dar Amazon.com a achiziționat Twitch în august 2014 pentru 970 de milioane de dolari. Twitch continuă să funcționeze independent ca subsidiară deținută în totalitate de Amazon, având același CEO independent ca și înainte de cumpărare.

Cum se fac banii la Twitch?

Twitch câștigă bani prin publicitate și prin colectarea unei părți din fonduri utilizate pentru achiziționarea de produse sau servicii digitale, cum ar fi biți și abonamente. Agenții de publicitate includ diverse companii de jocuri, portaluri de jocuri, dezvoltatori de jocuri și organizatori de evenimente de jocuri, toate acestea cultivând o bază de audiență care este mai mult sau mai puțin dependentă de jocurile video.

Modelul său de partajare a veniturilor pentru radiodifuzori este o opțiune atractivă care aduce mulți jucători talentați pe platforma sa. În cele din urmă, acest lucru are ca rezultat creșterea veniturilor pentru Twitch.

Twitch oferă abonament Turbo pentru 8,99 USD pe lună, ceea ce permite utilizatorilor să vizioneze fără reclame conținutul Twitch și alte funcții îmbunătățite.

twitch

Cum fac bani utilizatorii?

Radiodifuzorii Twitch pot aplica pentru programele de afiliere sau de parteneriat Twitch, care le permit să obțină o reducere din reclamele și veniturile din abonament pe care le primește Twitch. Acceptarea în program necesită aprobare, care se bazează pe anumite cerințe, cum ar fi un număr minim de telespectatori și un minim de emisiuni pe săptămână.

Biți

Biții sunt bunuri virtuale pe care suporterii canalului le pot cumpăra și apoi le pot folosi pentru a-și încuraja streamerii preferați atunci când sunt într-o conversație. Tastând „Cheer” în fereastra de chat, urmat de numărul de biți pe care utilizatorul dorește să-i aloce, utilizatorul își poate amplifica mesajul astfel încât să includă biți animați sau diverse forme de animație. Biții sunt achiziționați prin plăți Amazon. Pentru afiliații și partenerii participanți, Twitch oferă o cotă din venitul pe care Twitch le primește din biți, egală cu 1 cent pe bit utilizat.

Subscribers

Telespectatorii își pot susține streamerii preferați abonându-se la canalele lor. Un abonament permite unui spectator să plătească o taxă nominală în fiecare lună, fie periodic, fie o singură dată. Abonații au apoi acces la diverse beneficii definite de canal. Cei care achiziționează un abonament pot, de asemenea, oferi cadou abonamente altor membri Twitch. În cele din urmă, Amazon Gaming este inclus în abonamentele Amazon Prime, care include un abonament gratuit la canal Twitch pe lună. O parte din fondurile plătite pentru abonamentele la canale sunt direcționate către streameri în funcție de condițiile platformei.

Twitch a colaborat și cu companii de dezvoltare de jocuri care oferă recompense jucătorilor remarcabili, inclusiv burse. Turneele online se desfășoară în mod regulat pe platforma Twitch, care oferă oportunități de recompensă pentru jucătorii câștigători.

Concluzia

Când Twitch a intrat în scena tehnologiei în 2011, foarte puțini oameni și-au dat seama că difuzarea live era pe cale să crească vertiginos în popularitate. De la lansare, site-ul și-a extins acoperirea de la jocurile video în multe alte categorii, cum ar fi mâncare, călătorii, sport și muzică. În 2020, platforma a avut în medie 30 de milioane de vizitatori zilnici, cu peste 7 milioane de stream-uri care au fost difuzate în direct în fiecare lună. De când o serie de modificări rezultate din pandemie au intrat în vigoare, transmisia în direct a devenit și mai populară și, la rândul său, la fel a devenit și platforma Twitch.


Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO