fbpx

Căutare

Share this article

De astăzi, dacă foloseşti Google Chrome, ai cum să afli ce impact are timpul pe care îl petreci pe net asupra mediului. Ai la dispoziţie Earth Mode, un plugin care calculează amprenta de carbon pe care o are existenţa ta în mediul digital, plugin dezvoltat de Johnnie Walker şi Earth Day Network şi lansat special de Ziua Pământului.

Mai mult, măsurând utilizarea internetului pe o perioadă de patru săptămâni, plugin-ul calculează consumul anual de energie a utilizatorilor. Pentru a compensa acest consum, Johnnie Walker va planta anul acesta peste 75,000 de copaci, acţiune care face parte din Canopy Project, susţinut de Earth Day Network, organizaţie care a plantat peste trei milioane de copaci începând cu anul 2011, în zone care necesită reîmpădurire, ca Africa de Est.

Michael Thornton, Director Executiv al Carbon Analytics, organizaţie care ajută companiile să îşi gestioneze impactul asupra mediului şi care a lucrat cu Johnnie Walker la dezvoltarea plugin-ului Earth Mode, spune că uneori oamenilor le este greu să înţeleagă cum utilizarea internetului poate crea amprentă de carbon.

„De fiecare data când foloseşti un site web sau cauţi ceva pe internet este necesară multă energie pentru furnizarea datelor. Dacă adunăm energia consumată pentru căutările de date din întreaga lume, se creează o amprentă foarte mare de carbon. Plugin-ul Earth Mode este un calculator uşor de folosit şi este un instrument util care te ajută să înţelegi această amprentă. Oamenii vor putea vedea cantitatea de carbon pe care o implică navigarea lor pe internet şi o vor putea compara cu activităţile de zi cu zi, ca folosirea cuptorului cu microunde, conducerea unei maşini sau zborul cu avionul” – declară acesta.

Plugin-ul Earth Mode conceput de Johnnie Walker este disponibil pentru Chrome pentru utilizatorii de PC şi Mac. Odată instalat, utilizatorii pot da click pe iconiţa Johnnie Walker ‘Striding Man’ pentru afişarea în timp real a consumului de energie online şi a copacilor ce  vor fi plantaţi pentru a compensa amprenta de carbon anuală a utilizatorilor.

Pentru a descărca plug-in-ul, vizitaţi Webstore-ul Google

Pentru mai multe informaţii despre utilizarea plug-in-ului vezi clipul Youtube dedicat de aici

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO