fbpx

Căutare

Share this article

În acest an, blondul este în top. Alege-l şi vei fi trendy, indiferent că-ţi colorezi tot părul sau optezi pentru şuviţe. Te provocăm să fii îndrăzneaţă, dar înainte să-ţi schimbi lookul află ce nuanţe de blond se poartă în 2018.

Blondul este o culoare iconică, o legendă. Este o nuanţă senzuală şi feminină, iar dacă iubeşti blondul sigur ştii că este nevoie să ai grijă de el, pentru a avea o podoabă capilară fabuloasă. Ca să îi păstrezi vigoarea, spală-l cu apă calduţă cu mişcări de masaj. Foloseşte un şampon pentru păr fin şi hidratează-l cu balsam şi mască, iar pentru extra îngrijire, apelează la un ulei (Velvet Oil Lightweight Oil, Londa Professional, 70 lei). Iar pentru acest sezon mizează pe reflexii inedite, aşa cum te sfătuieşte Lucian Busuioc, Wella International Top Artist şi Creative Director & Trainer la Artist Salon & Academy: „În 2018, va fi la modă blondul cu reflexii (fie ultraviolet, roz,  gri metalic sau gri violet)”. Sunt trendy şi tonurile mai cuminţi, de exemplu blond rece, blond nisipiu, blond gri, blond rose gold, dar şi şuviţele şi stilul balayage.

Foto: iStock

Nu uita că un blond frumos porneşte de la o decolorare corectă. „Decolorarea părului înseamnă înlăturarea pigmenţilor naturali din firul de păr. Stiliştii pornesc în căutarea părului blond perfect cu ajutorul unei pudre decolorante. Ea curăţă pigmentul natural al părului, dar şi acizii graşi care învăluie în mod natural firul de păr”, spune Bogdan Mirică, stilist Londa Professional. „Pentru a nu compromite iremediabil sănătatea părului, este foarte important ca procesul decolorării să fie făcut de către un profesionist. Îi poţi cere stilistului să folosească o pudră care conţine lipide de hidratare şi care protejează părul în timpul decolorării şi păstrează umiditatea firului de păr (de exemplu, pudra decolorantă de la Londa Professional, Blondoran), adaugă hairstilistul.

După vizita la salon, foloseşte aceste trucuri pentru ca nuanţa să fie impecabilă mai mult timp:

Atunci când îţi usuci părul, tamponează-l uşor cu prosopul, fără să utilizezi mişcări agresive de frecare.

Foloseşte aparatele pe bază de căldură cât mai rar posibil. Da, aici se încadrează şi placa şi foehnul. Pe cel din urmă ar trebui să-l setezi la o temperatură mică atunci când îl foloseşti.

Nu este nevoie să laşi balsamul să acţioneze prea mult, fiind un tratament expres.

În schimb, masca este necesar să stea 5-10 minute pe păr.

Foto: iStock
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO