Căutare

Share this article

„Ce poți vedea în Corfu?” este întrebarea ce stă pe buzele tuturor care merg anul acesta în vacanță pe această insulă, dar și acelor care plănuiesc o călătorie în zona Mării Ionice. Asta deoarece, majoritatea comentariilor lăsate de turiști pe site-urile de travel spun că nu sunt foarte multe plaje cu nisip, deși insula este una foarte mare. Pentru că și eu am în plan o vacanță în Corfu, am făcut puțin research și am găsit 10 locuri uimitoare a căror frumusețe îți taie respirația.

Ce poți vedea în Corfu? Cheile de la Golful Agni

Situat pe coasta de nord-est a insulei, Golful Agni este o bijuterie prețioasă ce trebuie neapărat vizitată. Acest sat pescăresc istoric reprezintă locul ideal în care poți trăi experiența vieții pe insulă. Fă o plimbare pe insulă, scufundă-te puțin în apa caldă a mării și relaxează-te la una dintre tavernele de pe plajă ce oferă feluri de mâncare tradiționale din Corfu. Dacă ești amator de fructe de mare, vei fi fericit aici și dacă vrei să nu fii dezamăgit, sunt multe recomandări pentru Taverna Nikolas.

Agni Bay, Foto: iStock

Mergi să vezi dramaticul Cape Drastis

Cape Drastis este unul dintre cele mai nordice puncte al insulei Corfu și unul care nu trebuie ratat. Nu este tot timpul accesibil vizitatorilor, însă, în lunile de vară este mai tot timpul deschis accesul. În partea de sus a drumului este o poartă la care adesea se percepe taxă de intrare. Dar nu este mereu cazul, poți avea noroc să treci pe acolo făsă să te întrebe nimeni nimic. Drumul ce coboară apoi la Cape Drastis este destul de îngust și șerpuitor, așa că trebuie să conduci cu grijă. Odată ajuns, vei aprecia cu siguranță frumusețea acestui loc. Recomandarea este să-l vizitezi spre apus, atunci când razele soarelui lovesc dealurile creând o imagine dramatică. Atenție că locul nu este amenajat, așa că va trebui să ai la tine apă și gustări, mai ales dacă mergi cu copiii.

Citește și:

Cele mai bune plaje din Corfu. Unde mergem vara asta în vacanță?

 

Cape Drastis, Foto: iStock

Ce poți vedea în Corfu? Vechiul centru al insulei, orașul Kerkyra

Nici o vacanță în Corfu nu este completă fără o vizită a orașului Corfu. Asigură-te că ceri informații despre vechiul oraș ce face azi parte din patrimoniul UNESCO și interesează-te dacă poți vizita vreuna dintre vechile case venețiene, monumente istorice ce încă stau în picioare. Ca obiective de bifat aici sunt statuia lui Georgios Theotokis, Listonul, Vechea fortăreață, Piața Spilias și Biserica Sf. Spiridon (apărătorul orașului). În plus, treci și pe la Venetian Well care nu este o fântână ci o tavernă cu mâncare absolut delicioasă (mielul este super gustos aici).

Kerkyra, Foto: iStock

Mănăstirea Vlacherna

Probabil una dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale insulei Corfu este Mănăstirea Vlacherna situată pe mare, construită de fapt pe propria insuliță. Astăzi se poate ajunge la ea cu ajutorul unui mic mijloc de transport pe apă. Mănăstirea este deschisă vizitatorilor pe tot parcursul anului. Dacă ajungi acolo, aruncă o privire și spre Insula Șoarecelui care este puțin mai încolo, pe mare.

Mănăstirea Vlacherna, foto: iStock

Ce poți vedea în Corfu? Biserica St. George din Kerkyra

Deși această biserică arată ca un templu grec, a fost construită de britanici în secolul al 19-lea. Așezată în vechea cetate Kerkyra (Corfu City), este un loc extraordinar de văzut. În anumite perioade ale anului, aici se țin concerte în interior, așa că nu ar strica să consulți programul odată ajuns pe insulă.

Îți poți cere iubita în căsătorie pe Canalul Dragostei

Probabil cea mai aglomerată zonă din Corfu este regiunea Sidari unde sălășluiește o bijuterie nestemată pe care trebuie neapărat să o vezi. La vestul orașului, se ascunde cu timiditate Canalul Dragostei, un loc unic, absolut fabulos. Folclorul local spune că acele cupluri care înoată prin canal se vor căsători în curând. Așa că este locul perfect în care poți face cererea în căsătorie, sau poți aștepta întrebarea.

Canalul dragostei, Foto: iStock

Nu rata apusul de pe Loggas Beach

Considerat probabil locul de unde se prinde cel mai bun apus de pe insulă, Logars Beach este o plajă încântătoare pe care te poți relaxa. Indiferent că alegi să cobori pe plajă sau rămâi pe deal și te alinți la una dintre tavernele din zonă, este un loc grozav ce merită admirat.

Loggas Beach, Foto: iStock

Caută cea mai bună plajă a insulei Corfu în Porto Timoni

Dacă nu ai timp decât pentru o singură atracție turistică în Corfu, atunci aceea trebuie să fie Porto Timoni.  Dacă ajungi aici cu mașina, parchează în sat și fă o plimbare de 20 de minute pe joc până la plajă. Plaja în sine este uimitoare și poți aici să înoți, să faci snorkeling sau să stai la un picnic.

Porto Timoni, Foto: iStock

Descoperă Palatul Regal Achilleion

Construit drept casă pentru regalitatea austriacă, palatul este astăzi deschis vizitatorilor ce vor să se minuneze de frumusețea acestei clădiri. Este absolut obligatoriu un tur interior al clădirii.

Palatul Regal Achilleion, Foto: iStock

Ce poți vedea în Corfu? Palaiokastritsa

Un cuib în nord-vestul insulei, Palaiokastritsa este un sătuc intim despre care se spune că este locul mitologic grecesc din Scheria și ultimul loc vizitat de Odiseu înainte de a se întoarce acasă. Asigură-te că vizitezi mănăstirea construită în anul 1200 și că faci o plimbare pe plajă. Este un loc minunat în care poți petrece o dimineață liniștită la soare.

Palaiokastritsa, Foto: iStock
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO