Ce să faci într-o vacanță în Panama, paradisul ascuns din America Latină - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce să faci într-o vacanță în Panama, paradisul ascuns din America Latină

Panama nu este prima țară care îți vine în minte atunci când planifici o vacanță în America Centrală, Costa Rica și Columbia fiind mai degrabă preferate.
Share this article

Panama nu este prima țară care îți vine în minte atunci când planifici o vacanță în America Centrală. Vecinii săi, Costa Rica și Columbia, sunt mai degrabă celebri printre călătorii cu rucsacul. Însă, după ce ajungi aici, vei descoperi o țară atât de plină de lucruri de văzut, atât de mult de explorat, încât vei fi uimit. Iată cum poți să planifici o vacanță în Panama și care sunt cele mai importante lucruri de văzut. Credeți-ne, toate merită!

Cele mai bune lucruri de văzut într-o vacanță în Panama

Vizitează Bocas del Toro și ia lecții de surf

Bocas del Toro este cel mai faimos arhipelag din Panama. Plajele aici sunt sălbatice și perfecte pentru a învăța să faci surf. Poți vizita câte o plajă diferită în fiecare zi și chiar să faci sărituri între insule participând la una dintre excursiile fantastice cu barca care pleacă de la micul port din Bocas Town. În Bocas există multe școli de surf, dar și școli de spaniolă în caz că vrei să practici. A lua lecții de surf este una dintre cele mai bune lucruri de făcut în Panama. Și dacă vrei să stai gratuit și să ai șansa să înveți surf în timp ce ajuți comunitatea locală, poți verifica pozițiile de voluntariat într-o tabără de surf.

Vacanță în Panama: Mergi într-o excursie în insulele San Blas

Insulele San Blas sunt raiul pe pământ. Aceste insule aparțin comunității indigene Guna Yala și le poți vizita participând la o excursie de o zi din Panama City sau poți dormi una sau mai multe nopți pe una dintre insule. Sunt sălbatice, majoritatea nu au electricitate sau conexiune la internet, sunt insule mici înconjurate de natură și ocean. Reprezintă unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Panama. San Blas este locul perfect dacă vrei să te deconectezi și să te relaxezi în fața uneia dintre cele mai frumoase mări din lume. Îți vei petrece întreaga zi pe plajă, stând la soare, înotând și mâncând fructe de mare proaspete.

Vacanță în Panama
Bocas del Toro

Descoperă cum funcționează Canalul Panama

Canalul Panama este poate cea mai importantă contribuție la lumea maritimă care a fost construită vreodată. Și dacă faci o călătorie în Panama, vei putea vizita Canalul, muzeul iar, dacă ai noroc, vei vedea unele nave trecând prin el. Canalul este unul dintre cele mai interesante lucruri de văzut în Panama. Este o experiență foarte captivantă pe care nu o poți avea în niciun alt loc din lume.

Vacanță în Panama: Fă o plimbare pe plaja Red Frog

În insula Bastimentos, care aparține de Bocas del Toro, poți ajunge pe jos, în 30 de minute, pe una dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta Caraibelor: Red Frog Beach. Această plajă este sălbatică și înconjurată de natură, de aceea este puțin dificil să o atingi, dar efortul va fi răsplătit de peisajul frumos. Poți observa și multe animale frumoase, cum ar fi leneșii și, desigur, mici broaște roșii, care îi dau numele plajei. Îți dorești să trăiești lângă mare? Visul tău ar putea deveni realitate, deoarece există multe poziții de voluntariat la doar câțiva pași de mare, precum unele hoteluri unde ai putea ajuta în schimbul cazării.

Plimbă-te pe Cinta Costera pentru a admira panorama orașului Panama

Orașul Panama are mixul perfect între arta orașului colonial și eleganța orizontului său modern. Cea mai bună modalitate de a admira panorama este să mergi pe Cinta Costera, o plimbare chiar lângă mare, cu orizontul în fundal. Aici poți să faci și o poză cu semnul emblematic și colorat „Panama”. Dacă ești priceput în a face fotografii și videoclipuri, te poți distra și să îți folosești abilitățile de voluntariat în Panama City.

Vacanță în Panama: Explorează Casco Viejo

Nu poți vizita Panama City fără să vezi centrul istoric real și colonial, numit Casco Viejo. Este cu siguranță unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Panama. Acesta este cel mai frumos cartier al orașului, plin de artă și istorie, precum Catedrala din Panama. Cele mai interesante clădiri și muzee, și toate restaurantele tipice sunt aici. Pentru cea mai bună vedere asupra Casco Viejo și a orizontului în fundal, poți să bei un cocktail pe terasa de la Selina.

Bucură-te de plaja Starfish

În Bocas del Toro există o plajă specială plină de stele de mare. Poți ajunge în acest loc cu autobuzul din Bocas Town, și după o călătorie de 30 de minute va trebui să mergi încă 15 minute sau să iei o barcă mică. Locul este destul de izolat, dar vei înțelege de ce. La plaja Starfish, șeful este natura. Plaja este plină de palmieri, este sălbatică, și poți vedea stele de mare peste tot. Această plajă este unul dintre cele mai bune lucruri de văzut în Panama. Doar amintește-ți să te bucuri de priveliște fără a atinge stelele de mare. Și desigur, fă multe fotografii!

Vacanță în Panama
Orașul istoric din Panama

Vacanță în Panama: Drumeție în junglă

Panama este o țară mică, dar completă. Și asta înseamnă că poți experimenta multe lucruri diferite chiar și aproape de oraș. Din Panama City poți face o călătorie în junglă, să faci drumeții și să vezi multe animale, cum ar fi leneșii, maimuțele și multe tipuri de păsări. Chiar lângă Panama City există multe parcuri naturale în care poți face drumeții și poți vedea animale, precum Insula Maimuțelor și Camino de Cruces, doar pentru a menționa câteva.

Descoperă istoria americană în Panama Viejo

Panama Viejo este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO chiar în afara orașului Panama City. Este orașul antic al Panama, de unde a început totul, și este, de asemenea, considerat cel mai vechi oraș al Americii pe partea Pacificului. Nu poți să ratezi acest loc, este unul dintre cele mai bune lucruri de văzut în Panama, pentru a învăța originile țării și câteva fapte importante despre întregul continent american. În Panama Viejo poți explora ruinele coloniale și poți vizita și muzeul, în care vei descoperi multe fapte și evenimente istorice legate de America Latină și populațiile indigene.

Vacanță în Panama: Provocări în explorarea Parcului Național Darien

Parcul Național Darien este situat de-a lungul graniței dintre Panama și Columbia. Acest parc este foarte imperviu și drumeția aici nu este pentru oricine, este provocatoare, dar cu siguranță este genul de aventură pe care un călător cu rucsacul ar dori să o încerce măcar o dată în viață. A trebuit să îl includ pe lista lucrurilor de făcut în Panama. Dacă încerci această aventură, nu vei regreta, și vei avea șansa să vezi unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru biodiversitate.

Citește și: Cum îți plănuiești o vacanță în America de Sud

Foto: Depositphotos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora