Ce să nu faci după ce te epilezi - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ce să nu faci după ce te epilezi – Este vară, este cald, porţi mai des fuste sau rochii iar asta este minunat. Însă înseamnă şi că trebuie să te epilezi mai des, iar această procedură poate lăsa pielea sensibilă şi predispusă la iritaţii. Poţi preveni asta, dacă urmezi regulile de mai jos!

Descoperă ofertele la aparatele de ceară pe notino.ro și kitunghii.ro.

Fie vară, fie iarnă, epilatul este unul dintre ritualurile de îngrijire care nu lipseşte din rutina celor mai multe dintre noi. Fie că optezi pentru ceară, epilator, cremă sau aparatul de ras, este indicat să urmezi un plan post epilat. Fiindcă pielea este foarte vulnerabilă după această procedură, fiind predispusă la iritaţii. Şi fiindcă iritaţiile post epilat sunt extrem de neplăcute, ţi-am pregătit un mic ghid din care vei afla ce să nu faci după această procedură:

Ce să nu faci după ce te epilezi

Nu-ţi exfolia pielea, nu folosi niciun fel de scrub şi nu agresa epiderma în niciun mod. Fie că vorbim despre epilarea facială sau despre cea corporală, un lucru este cert: niciun estetician nu recomandă folosirea produselor cu potenţial exfoliant, precum acizii AHA & BHA, sau a scruburilor mai devreme de 24 de ore la procedură. Pielea se poate irita rapid, lasă-i timp de refacere. Dacă vrei să apelezi la un scrub, poţi face asta cu o zi înainte să te programezi la epilat, vei îndepărta celulele moarte dar vei rezolva şi problema firelor crescute în piele. Mie îmi place Gentle Melting Body Scrub, de la Sephora (50 lei).

Evită să faci băi prelungite şi opteză, în schimb, pentru duşuri cu apă călâie. La fel de recomandat ar fi şi să amâni orice vizită la piscină, saună, jacuzzi sau alte locuri publice, mai ales în prima zi după ce te-ai epilat. Pielea poate avea leziuni superficiale, fiind predispusă şi vulnerabilă în faţa bacteriilor şi a germenilor.

Citeste si: Pregătirea pentru epilarea cu ceară

Nu te expune la soare, razele UV agresează pielea şi te poţi trezi cu arsuri solare chiar dacă ai folosit SPF.  Dacă ştii că urmează să mergi la plajă, alege să te epilezi cu două zile înainte. Mai ales dacă optezi pentru metode precum ceara, epilatorul sau crema. Nu ignora acest aspect, fiindcă vei fi predispusă la pete pigmentare, foarte inestetice şi destul de greu de estompat.

Nu folosi produse cu parfum sau alcool, acestea irită pielea. Optează pentru creme hidratante, mizează pe gelul de aloe vera, care are efect calmant. Dacă foloseşti ceară, poţi îndepărta eventualele reziduuri folosind ulei pentru bebeluşi, care are şi proprietăţi hidratante în acelaşi timp. „Mai mult, după epilarea cu ceară, există riscul să te confrunţi cu iritaţia apărută în urma agresării pielii prin smulgerea folicului de păr. Pe lângă aspectul inestetic, această iritaţie forţează oarecum firele să crească sub piele, pe măsura ce stratul superficial al acesteia se vindecă. Tot despre subiectul nostru – Ce să nu faci după ce te epilezi mai merita spus ca iritaţiile riscă să provoace inflamaţii subcutanate numite foliculita. De obicei, ele pot fi prevenite cu ajutorul unei loţiuni epilare, aşa cum este cel cu aloe vera, de la Rica (63 lei), care calmează înroşirea naturală a pielii după epilare. Are proprietăţi de vindecare şi previne eventualele infecţii. În acelaşi timp, împiedică creşterea părului sub piele, prevenind formarea foliculitei”, ne explică Nicoleta Ion, trainer Rica  România.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO