Ce să vizitezi în Bilbao: Ghid complet pentru o experiență neuitată - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce să vizitezi în Bilbao: Ghid complet pentru o experiență neuitată

Bilbao, un oraș situat în nordul Spaniei, în regiunea Țara Bascilor, este un loc cu o bogată istorie, o cultură vibrantă și un peisaj urban spectaculos.
Share this article

Bilbao, un oraș situat în nordul Spaniei, în regiunea Țara Bascilor, este un loc cu o bogată istorie, o cultură vibrantă și un peisaj urban spectaculos. Cu arhitectură modernă și tradiție înrădăcinată, Bilbao atrage turiști din întreaga lume datorită combinației sale unice de elemente. Dacă te-ai hotărât să vizitezi acest oraș minunat, iată o listă de obiective turistice pe care să nu le ratezi în Bilbao.

Museo Guggenheim

Un loc emblematic de artă contemporană

Unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume, Museo Guggenheim din Bilbao este un edificiu remarcabil în sine. Proiectat de arhitectul Frank Gehry, muzeul este celebru pentru arhitectura sa futuristă și exponatele de artă contemporană spectaculoase. Dacă ești pasionat de arta modernă, această destinație trebuie să fie în vârful listei tale.

Să vizitezi Museo Guggenheim nu este doar o experiență culturală, ci și o călătorie arhitecturală în sine. Clădirea impresionează cu suprafețele sale strălucitoare din titan și structura sa unică. În interior, vei găsi o colecție impresionantă de opere de artă semnate de artiști precum Jeff Koons și Yves Klein. Muzeele Guggenheim sunt cunoscute pentru abordarea lor inovatoare a artei contemporane, iar muzeul din Bilbao nu face excepție.

Ce să vizitezi în Bilbao: Casco Viejo

O incursiune în istoria orașului

Dacă dorești să te plimbi pe străzi pietruite pline de farmec și să explorezi rădăcinile istorice ale orașului Bilbao, trebuie să vizitezi Casco Viejo, cartierul vechi al orașului. Acest cartier, plin de clădiri vechi și străzi înguste, este locul unde vei găsi atmosfera autentică a orașului.

Casco Viejo găzduiește numeroase baruri, restaurante și magazine tradiționale. În timp ce te plimbi pe străzi, nu uita să vizitezi piața de la Ribera, cea mai mare piață acoperită din Europa. Aici poți gusta produse locale proaspete și să simți pulsul vieții locale.

Bilbao
Casco Viejo Bilbao

Palacio de Dona Casilda de Iturrizar

O bijuterie arhitecturală în mijlocul orașului

Situat în Parcul Doña Casilda Iturrizar, acest palat splendid te va cuceri cu arhitectura sa neobarocă și elementele gotice. Palacio de Dona Casilda de Iturrizar este înconjurat de grădini frumos amenajate, făcându-l un refugiu liniștit în inima orașului.

În interiorul palatului se află Muzeul de Arte Frumoase din Bilbao, care adăpostește o colecție impresionantă de opere de artă, inclusiv lucrări semnate de artiști spanioli celebri, precum El Greco, Goya și Velázquez.

Catedrala Santiago

Un monument gotic impresionant

Catedrala Santiago, construită în stil gotic în secolul al XIV-lea, este una dintre principalele atracții religioase din Bilbao. Această catedrală impunătoare are o fațadă ornamentată și o atmosferă liniștitoare în interior.

Te invităm să explorezi catedrala și să urci în turnul său pentru a admira orașul de la înălțime. De aici, vei avea o panoramă uimitoare asupra orașului Bilbao și a râului Nervión care traversează orașul.

Bilbao
Catedrala Santiago

Ce să vizitezi în Bilbao: Parcul Etxebarria

Relaxare în mijlocul naturii

Pentru o pauză relaxantă în mijlocul naturii, Parcul Etxebarria este alegerea perfectă. Acest parc impresionant oferă o oază de verdeață în mijlocul orașului și este ideal pentru o plimbare sau un picnic.

Parcul găzduiește diverse evenimente culturale și expoziții temporare, deci asigură-te că verifici programul local pentru a vedea dacă se întâmplă ceva interesant în timpul vizitei tale.

Puente Colgante

O minune a ingineriei

Puente Colgante, sau Podul Vizcaya, este unul dintre cele mai notabile monumente de inginerie din Bilbao și a fost deschis publicului în 1893. Acest pod suspendat oferă o experiență unică de traversare a râului Nervión și te va cuceri cu panorama sa impresionantă.

Poți traversa podul cu o cabină care atârnă de cabluri sau chiar pe jos, pentru o experiență mai aventuroasă. În plus, podul a fost desemnat ca parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, ceea ce îl face cu atât mai special.

Ce să vizitezi în Bilbao: Mercado de la Ribera

O experiență culinară memorabilă

Bucătăria spaniolă este renumită pentru aromele sale bogate și pentru varietatea sa de delicii culinare. Dacă vrei să te bucuri de aceste gusturi autentice, nu trebuie să ratezi Mercado de la Ribera, cea mai mare și mai animată piață alimentară din Bilbao.

Aici vei găsi o gamă largă de produse locale proaspete, de la fructe de mare și carne la legume și dulciuri. Poți savura tapas autentice, însoțite de un pahar de vin local, sau poți lua ingrediente proaspete pentru a-ți găti propriile mâncăruri spaniole.

Bilbao
Mercado de la Ribera

Palatul Euskalduna

Artă și cultură modernă

Palatul Euskalduna este un centru cultural contemporan care găzduiește diverse evenimente, de la spectacole de teatru și concerte la expoziții de artă. Clădirea sa modernă impresionează prin arhitectura sa deosebită, și este situată pe malul râului Nervión.

Indiferent dacă ești interesat de arta contemporană, muzică sau teatru, Palatul Euskalduna este locul ideal pentru a te bucura de cultura contemporană bască.

Citește și: Paella: cum a apărut una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri din Spania, de se numește așa și care este mitul din spatele numelui său

Foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora