Ce să vizitezi în Tanzania. Descoperă bijuteriile naturale ale țării ce a cucerit inimile românilor - LIFE.ro
Mergi la conținut

Fiind cea mai mare țară din Africa de Est, Tanzania are multe de oferit vizitatorilor. Este cel mai bine cunoscută pentru zonele sale extinse de sălbăticie și faună sălbatică uimitoare, lucru care o transformă în locul ideal pentru a merge într-un safari.

Unele obiective precum Muntele Kilimanjaro și Parcul Național Serengeti sunt renumite în întreaga lume și atrag sute de mii de turiști anual. Cu toate acestea, unele dintre destinațiile mai puțin cunoscute, inclusiv zonele de conservare, lacurile și munții, merită puțin mai multă atenție, fiind adevărate bijuterii naturale și culturale. Iată ce să vizitezi în Tanzania, țara care nu de mult a intrat pe lista preferințelor românilor.

Muntele Meru

Cel mai înalt vârf din Tanzania – Muntele Kilimanjaro – atrage multă atenție, dar foarte puțini oameni recunosc chiar și al doilea cel mai înalt munte din țară: Muntele Meru. În partea de nord a Tanzaniei, aproape de granița cu Kenya, veți găsi Muntele Meru.

Ca parte a Parcului Național Arusha, zona muntelui Meru este plină de animale sălbatice. Dacă escaladarea Muntelui Kilimanjaro este poate prea dificilă, atunci drumeția pe Muntele Meru poate fi o alternativă. Va fi în continuare o provocare serioasă, dar este o experiență incredibilă. Vei face drumeții de-a lungul craterelor și vei fi răsfățat cu priveliști uluitoare din vârful muntelui.

Ce să vizitezi în Tanzania: Parcul Național Mikumi

Parcul Național Mikumi face parte din așa-numitul Circuit de Sud, o colecție de atracții renumite din partea de sud a Tanzaniei. Cea mai mare parte a parcului are pășuni plate, ceea ce facilitează observarea animalelor care se apropie din depărtare. Aceasta este în primul rând o destinație de safari și va trebui să vă aflați într-un vehicul omologat pentru a explora parcul.

Unul dintre cele mai interesante animale pe care le veți observa în Parcul Național Mikumi este elefantul pitic, care are colți foarte subțiri și scurți. Acest lucru îl face mai puțin dezirabil pentru braconieri și există o oarecare dezbatere asupra faptului dacă colții lui mai mici reprezintă un avantaj evolutiv.

ce să vizitezi în Tanzania
Mikumi National Park

Lacul Natron

Lacul Natron este una dintre cele mai incredibile atracții din lume. Datorită nivelurilor ridicate de pH, machiajului chimic și evaporării puternice, apele lacului Natron arată roșu închis la culoare. Deoarece este alcătuit din apă foarte salină și temperatura apei este fierbinte, nu există multe animale în sau în jurul lacului Natron.

Când păsările se prăbușesc sau aterizează accidental în lac, ele pot muri, iar cadavrele lor se calcifiază în loc să se descompună. Doar o specie aduce o urmă de viață printre toate acele morți – păsările flamingo mici. O dată la trei sau patru ani, când condițiile sunt potrivite, lacul este acoperit cu păsări roz, care se opresc aici pentru a se reproduce.

Ce să vizitezi în Tanzania: Parcul Național Arusha

Dacă plănuiești să vizitezi Muntele Meru, nu rata parcul în care se află: Parcul Național Arusha. Deși muntele este cu siguranță o atracție majoră, există multe altele de văzut și de explorat în parc.

În timp ce multe parcuri naționale din Tanzania sunt într-adevăr doar pentru safari, Arusha este un loc excelent pentru recreere în aer liber. Poți face drumeții sau alpinism și poți chiar porni într-o excursie cu canoe pentru a explora peisajul dintr-o nouă perspectivă. Dacă dorești să combini exercițiile fizice cu viața sălbatică, Parcul Național Arusha este unul dintre cele mai bune locuri pentru a merge într-un safari pe jos.

Arusha National Park

Parcul Național Lacul Manyara

Când mulți oameni își imaginează parcurile naționale din Tanzania, se gândesc la vaste savane. Cu toate acestea, Parcul Național Lacul Manyara oferă o imagine cu totul diferită. După cum sugerează și numele, lacul în sine este un punct culminant.

Lacul Manyara reprezintă mai mult de o treime din parc, deși variază în mărime în timpul sezonului uscat. Deoarece este o sursă majoră de apă, lacul este un loc privilegiat pentru vizionarea animalelor. În timpul sezonului uscat, care se întinde din iunie până în septembrie, nenumărate animale se înghesuie la lac pentru apă. Asta înseamnă că vei putea observa cu ușurință aceste creaturi magnifice într-un safari de o zi.

Ce să vizitezi în Tanzania:  Parcul Național Ruaha

Cel mai mare parc național din Tanzania, Ruaha găzduiește un număr uluitor de elefanți și girafe. De fapt, Parcul Național Ruaha este adesea numit Parcul Girafelor. Dacă ești interesat de aceste animale grațioase, dar nu te-ar deranja să vezi și leul, atunci un safari în Parcul Național Ruaha poate fi o alegere excelentă.

Mulți vizitatori apreciază că Parcul Național Ruaha, situat chiar în centrul Tanzaniei, nu are parte de aglomerație mare. Asta înseamnă că poți avea o experiență mai autentică explorând Tanzania.

ce să vizitezi în Tanzania

Orașul de piatră

În largul coastei Tanzaniei se află insula Zanzibar, al cărui oraș principal este cunoscut sub numele de Stone Town. În Stone Town, vei experimenta o latură complet diferită a Tanzaniei. Stone Town este o contopire a culturilor swahili, arabă și persană.

Multe dintre clădirile orașului au fost construite în timpul secolului al XIX-lea, când Zanzibar era un centru comercial major și se afla la apogeul puterii sale. Comerțul a creat bogăție care a dus, la rândul său, la construirea de palate, moschei și multe case frumoase. În timpul vizitei tale, poți vedea cetatea din secolul al XVII-lea, precum și numeroasele pietre prețioase arhitecturale ascunse de-a lungul labirintului de străzi înguste care șerpuiesc prin Orașul de Piatră.

ce să vizitezi în Tanzania
Orașul de Piatră

Ce să vizitezi în Tanzania: Muntele Kilimanjaro

Aproape de granița cu Kenya, vulcanul inactiv al Muntelui Kilimanjaro se profilează deasupra împrejurimilor. Fiind cel mai înalt munte de sine stătător din lume și cel mai înalt vârf din Tanzania, Muntele Kilimanjaro este un loc popular de vizitat pentru iubitorii de adrenalină și alpiniștii de talie mondială.

În jurul vârfului se află Parcul Național Kilimanjaro. Acesta include pădurea, zonele înalte, platourile și câteva vârfuri mai mici, de asemenea. Există șapte rute către vârful Muntelui Kilimanjaro și variază în aglomerație și dificultate. Reține că mulți vizitatori urcă doar o parte a drumului sus pe munte. Chiar și câteva ore de drumeție pot avea ca rezultat priveliști spectaculoase asupra parcului de dedesubt.

Zona de conservare Ngorongoro

Un alt loc uimitor pentru a vedea fauna sălbatică din Tanzania este zona de conservare Ngorongoro. Caracteristica sa dominantă este minunea geologică cunoscută sub numele de Craterul Ngorongoro – cea mai mare căldare vulcanică intactă din lume.

În crater, veți găsi cea mai mare densitate de lei din întreaga lume. Zona este, de asemenea, cunoscută având o mulțime de rinoceri negri. Leoparzii, hiena și ghepardul sunt observate frecvent în zona de conservare. Încă o dată, cel mai bine este să pornești într-un safari ghidat prin Zona de Conservare Ngorongoro.

ce să vizitezi în Tanzania
Ngorongoro Conservation Area

Ce să vizitezi în Tanzania: Parcul Național Serengeti

La granița cu Kenya se află Parcul Național Serengeti. Pe partea kenyană, parcul este cunoscut sub numele de Masai Mara. Această zonă de conservare enormă din Africa de Est este unul dintre cele mai populare locuri din lume pentru a merge într-un safari. Este cunoscut pentru că găzduiește migrația în masă a animalelor, inclusiv peste un milion de gnu care migrează prin parc în funcție de sezonul ploios.

Parcul găzduiește, de asemenea, peste 2.500 de lei, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a-i vedea în carne și oase. Safariurile cu ghid și sejururile peste noapte în cabane reprezintă modalitatea ideală de a explora parcul.

Citește și: Aventura în Tanzania: safari, tribul Maasai și Răzvan Pascu. Cum arată viața în singura țară fără cazuri declarate de Covid 19

Foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora