fbpx

Căutare

Share this article

Murmur este unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti pe plan internaţional. Vedete consacrate precum Madonna, Kylie Jenner, Beyonce, Gigi Hadid, Lady Gaga, Katy Perry şi Fergie au ales să poarte piese Murmur pentru proiecte renumite sau în cadrul apariţiilor publice.

Colecţia Murmur primăvară-vară 2018 aduce vibe-ul retro al anilor ’70, prin piese cu crăpături adânci, rochii cu perforaţii laser sau forme transparente, brodate manual. Corpul se descoperă fie prin piese cu capse metalice, care pot fi desfăcute cu calm ori printr-o mişcare bruscă, sau prin seria corozivă, care se dizolvă în timp. 

„În filozofia brandului, un loc constant este ocupat de modalitatea de dezbrăcare a unei piese. Astfel, colecţia aduce acele «ferestre» care descoperă pielea sau diferite modalităţi de deschidere prin care se creează un ritual al dezbrăcării. Este o poveste a îmbrăcării şi dezbrăcării pieselo”, spune Andreea Bădală, designer Murmur.

Kirsten Stewart purtând un tricou Murmur

Colecţia SS 2018 sintetizează ADN-ul Murmur, atât în formă, cât şi în elemente stilistice. Punctul de pornire al acesteia este reprezentat de două piese emblematice pentru Murmur, body-ul cu cupe de sutien retro – prima formă de cupă concepută, inspirată de forma lenjeriei specifică anilor 1950 – şi tricoul coroziv, care se dizolvă pe măsură ce este purtat şi dezvăluie din ce în ce mai mult din piele.

În ceea ce priveşte body-ul cu cupe retro, el a intrat într-un intens proces de redefinire. O piesă centrală în istoria brandului, acesta se găseşte în diferite forme, având cupe întărite şi realizat din satin printat, sau cupe semi-întărite, fabricat din spandex sau denim prespălat şi tratat artizanal. Conturul body-ului devine un laitmotiv al colecţiei: seria Frame aminteşte de acesta prin cusăturile decorative, seria Fade se corodează pe acelaşi contur, iar seria Candy propune cea mai simplă formă a acestuia.

Dezvoltat iniţial prin tricoul coroziv, întregul proces de coroziune dă naştere unor forme efemere, văzute ca ,,ferestre” către corp. Pentru primăvară-vară 2018, aceste forme sunt transformate în printuri, tăieturi cu laser şi mărite în adevărate detalii de broderie augmentată.

Colecţia a fost prezentată în timpul Fashion Week-ului de la Paris, la târgul Paris sur Mode Tuileries. Ea va fi prezentă în showroom-ul Murmur din Strada Icoanei 75, Bucureşti, şi online pe murmurstore.com începând cu ianuarie 2018.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO