Căutare

Share this article

Sunt atât de multe seriale la care am vrea să ne uităm în perioada următoare încât pare că vremea de afară ţine cu noi. Frig, ninsoare, vânt, exact vremea potrivită pentru un #binging pe canapea, la căldură. Dacă ai putea face asta toată ziua, ar fi perfect, nu?

Lăsând vremea la o parte, însă, perioada următoare se anunţă a fi plină de seriale faine. Am început cu al doilea sezon din The Good Fight, spin off-ul făcut după seria The Good Wife – fără Julianna Margulies, Chris Noth, Josh Charles, dar cu Christine Baranski, Rose Leslie, Cush Jumbo.  

Am continuat cu Jessica Jones care după ce a avut un prim sezon foarte bun (mulţi ar spune că a fost cel mai bun din seria Marvel), s-a întors pe micul ecran. Iar mult aşteptata noua serie pare este la fel de interesantă.

Dar care sunt serialele pe care le-am aşteptat atât de mult?

Billions – 25 martie

Poate cel mai aşteptat serial care va reîncepe în perioada următoare, Billions revine cu al treilea sezon pe 25 martie. Mai avem ceva de aşteptat, aşa că, până atunci am putea face un #binging de recapitulare. Nu de alta, dar s-au întâmplat atât de multe lucruri între Chuck Rhoades şi Bobby “Axe” Axelrod că este foarte probabil să fi uitat dintre ele.

Billions nu este doar despre lumea oamenilor cu foarte mulţi bani, este despre jocurile de putere care îi iau pe aceştia în centru. Despre cum sunt miliardarii şi cum ne imaginăm noi că sunt. Dar şi despre veşnicul război între cine are dreptate (noi vs. ei). Cine va câştiga? Miliardarul Axe sau justiţiarul Chuck? Vom vedea la finalul acestei luni.

Silicon Valley –  25 martie

În aceeaşi zi cu Billions se lansează şi noul sezon din Silicon Valley. Asta dacă vrei altceva. În loc de drama cu lupte de putere şi conspiraţii machiavelice, poate vrei o comedie care să te ajute să visezi la veşnicul American Dream. Sau, mai bine zi, să te coboare puţin cu picioarele pe pământ pentru că nu orice zboară se mănâncă şi nu oricine ajunge pe Silicon Valley trebuie să aibă neapărat succes.

Silicon Valley se bazează pe experienţa pe care a trăit-o prin anii `80 Mike Judge, unul dintre creatorii săi, exact în raiul start-upurilor. Comedia prezintă aventurile lui Richard, un programator introvertit împreună cu prietenii săi. Îşi încearcă norocul în lumea high-tech şi, se pare, că a găsi ideea câştigătoare nu este deloc simplu.

Vor reuşi sezonul acesta să se întâlnească cu succesul? Vom vedea din 25 martie.

The Americans – 28 martie

Nu se poate o perioadă mai bună să vorbim despre spioni (mai ales ruşi) decât acum când Marea Britanie şi Rusia se ceartă tocmai din acest motiv. Reprezentările din produsele popular culture nu sunt deloc întâmplătoare. Iar fascinaţia pentru viaţa de spion nu a început odată cu The Americans, dar pare să se contureze din ce în ce mai bine de la sezon la sezon.

Philip şi Elizabeth sunt amândoi spioni KBG. Dar sunt şi parteneri într-un mariaj aranjat pentru a le oferi credibilitate în faţa vecinilor americani din suburbia în care trăiesc împreună în Washington. Acţiunea se petrece în America lui Ronald Reagan, proaspăt ales preşedinte.

Exact ca în ştirile de acum referitoare la conflictul dintre Theresa May şi Vladimir Putin, lucrurile nu sunt deloc simple nici pentru Philip şi Elizabeth. Se pare că a fi spion nu este chiar o meserie floare la ureche.   

În ce aventuri vor mai intra cei doi? Şi cum va mai arăta relaţia dintre cele mai importante puteri politice (SUA – Rusia)? O să vedem odată cu începutul ultimului sezonului al serialului, din 28 martie.

A Series of Unfortunate Events – 30 martie

Suspansul şi conspiraţia nu sunt doar de partea spionilor din The Americans. Se regăsesc şi în A Series of Unfortunate Events, unul dintre serialele Netflix de anul trecut care au fost foarte apreciate. Cine a spus că Neil Patrick Harris trebuie să fie doar simpatic şi plăcut? Aici este exact contrarul şi joacă foarte bine.

În A Series of Unfortunate Events joacă rolul lui Count Olaf, un mediocru cu pretenţii de artist care încearcă să pună mâna pe averea care le-a fost lăsată fraţilor Baudelaire după moartea suspectă a părinţilor lor. Rămaşi orfani, Violet, Klaus şi Sunny Baudelaire au fost nevoiţi să trăiască cu Count Olaf, cel care a fost numit tutore. Iar relaţia dintre ei nu este deloc bună. Şi asta pentru că grijă şi protecţie sunt două cuvinte dihotomice în raport cu intenţiile pe care le are Olaf la adresa celor 3 fraţi. Pe el nu îl interesează decât să pună mâna pe bani. Indiferent cum. Dar fraţii Baudelaire nu se lasă foarte uşor. Sunt super inteligenţi, curajoşi, pragmatici şi foarte puternici. Aşa că nu o să-i fie deloc uşor lui Count Olaf.

Ce o să se mai întâmple în relaţia celor patru? Ce planuri îngrozitoare va mai avea Count Olaf? Le vor face faţă fraţii Baudelaire? Vom avea în sezonul 2 al serialului A Series of Unfortunate Events, din 30 martie, pe Netflix.

The Terror – 26 martie

Iar la final, vă propunem şi un serial nou: The Terror. Inspirat de o poveste adevărată, serialul prezintă expediţia Marinei Navale Britanice într-un teritoriu încă neexplorat. În cadrul acestei misiuni periculoase, echipajul vrea să descopere Pasajul de nord-vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Vremea este un chinuitoare. Resursele sunt limitate. Iar speranţa este din ce în ce mai puţină.

Serialul are o super distribuţie, printre care se numără Jared Harris, Ciarán Hinds, Tobias Menzies. Şi va putea fi văzut în România odată cu premiera americană. Primele două episoade vor fi difuzate pe AMC în noaptea de 26 spre 27 martie, la ora 04:00, fără a fi subtitrate. Apoi, în reluare şi cu subtitrare, joi (29 martie), de la ora 22:00.

Fiecare nou episod – din totalul de 10 – va fi programat apoi joia, la aceeaşi oră. Ne uităm, da?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO