Ce spun astrele despre criza provocată de Coronavirus? Când o vom depăși și cu ce pagube? Și care este povestea astrologului psiholog Mădălina Groșeanu? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Mădălina Groșeanu a fost inginer textilist 17 ani, timp în care preocupările și pasiunile sale s-au legat tot mai mult de partea spirituală a sa și a celor din jur. Toate vacanțele copilăriei și le-a petrecut într-un sat din județul Olt, alături de bunica sa, cumva femeia la care veneau toți ca la un oracol. Bunica era țesătoare, făcea covoare iar oamenii apelau la ea ca să le găsească modelul perfect pentru belșug și înțelegere în casă. De atunci Mădălina Groșeanu a început să interacționeze cu sufletul, cu spiritualitatea și divinitatea. După 17 ani în fabrica de textile și după ce a făcut facultatea de psihologie, s-a reprofilat.

Azi am apelat la ea să o rog să citească în stele și să ne spună ce zic astrele despre toată criza aceasta prin care trecem și care sunt sfaturile pentru viitor.

Pe scurt am aflat că toți astrologii se așteptau încă din 2018 ca o bubă mare să plesnească în 2020. Am mai aflat că indiferent cum, răul se petrece, dar e important ce pagube lasă în urmă. Stă foarte mult în puterea noastră, a fiecărui individ în parte, să facem ca țara și noi să trecem prin criză cu cât mai puține pagube. Pagubele sunt aici vieți omenești.

Și, foarte important, am mai aflat – sau poate asta a vrut creierul meu să rețină – că în anul 2021 se aliniază planetele în așa fel încât, chiar dacă vom avea parte de o criză mai puternică decât cea din 2008, o vom depăși mai ușor pentru că ne va caracteriza dinamicitatea și inovația.

Dar mai bine citiți singuri. Personal, mi-a făcut foarte bine această discuție cu Mădălina Groșeanu și cred că am învățat multe din acest interviu.

Poți să-mi spui pe înțelesul nostru ce perioadă traversăm acum din punct de vedere astrologic?

Ca să-ți spun ce perioadă traversăm acum din punct de vedere astrologic, trebuie să-ți spun ceva despre harta României. La momentul acesta, foarte mulți astrologi consideră ca hartă natală a României data de 1 decembrie 1918.

Ziua de naștere a României…

Da, momentul în care s-a făcut România mare, ziua de naștere a României actuale. Și la nivel de țară, ca și la nivel de individ există așa numitele lecții ale țării sau ale individului care se găsesc în astrogramă. De ce? Practic lecțiile acelea sunt puncte vulnerabile care, de fapt, înseamnă rampe de evoluție ale noastre ca individ, sau ale noastre ca țară.

Să le numim cumva informații genetice cu care pornim la drum?

Cam așa. România ca țară are în astrograma sa așa numitul sector al populației, al oamenilor, al poporului. Acest sector al poporului are în el planeta Uranus care vine și spune că noi ca popor suntem unul destul de înclinat spre revoltă, spre turbulențe, instabilitate. Uranus este o planetă a instabilității, când e sus, când e jos, către o tendință de a reacționa foarte emoțional. Suntem un popor emoțional. Acesta este un aspect. Al doilea aspect este că o lecție pe care o avem și care are mare legătură cu situația actuală în care ne aflăm se află pe sectorul emoțiilor și al gestionării emoțiilor. Asta e o lecție de la naștere a poporului. De ce? Pentru că tocmai datorită acestui temperament, acestei personalități a poporului avem o incapacitate în a ne gestiona în mod corect emoțiile, iar acesta este un indicator de imaturitate a poporului.

Noi, în fiecare an, și ca țară, și ca individ, avem ceea ce se cheamă o principală lecție a anului respectiv. Anul acesta, România are această principală lecție a momentului suprapusă peste planeta de la naștere care ne dă lecția gestionării emoțiilor și de fapt a maturizării. A trece de la imaturitate emoțională la maturitate, ca popor.

Foto: Shutterstock

Ideea este de a trece de la a-ți manifesta revolta, furia, agresivitatea, negativismul către a învăța să vezi partea bună, să cooperezi, să înțelegi fenomenul și să cauți resursele cu care poți contribui tu, ca individ, la o schimbare a energiei. Dacă noi învățăm să aducem recunoștință, altruism, să dobândim capacitatea de a-l înțelege pe celălalt și de a-i oferi ajutorul, schimbăm cumva energia în zona aceasta. Și este unul dintre lucrurile cu care ne confruntăm acum ca popor și pe care trebuie să-l schimbăm fiecare dintre noi.

Anul acesta ne aflăm într-o conjunctură astrală pe care toți astrologii o așteptam.

Adică voi ați putut prevedea asta?

Am putut să prevedem că se va întâmpla ceva absolut deosebit în anul 2020, dar strict legat de Coronavirus nu poți să prevezi. De ce am putut să prevedem? Foarte mulți dintre noi vorbim de chestia asta din toamna lui 2018. Din toamna lui 2018 toți așteptăm acest moment. De ce? În acest an, de fapt chiar de la finalul lui decembrie 2019 toate cele trei planete cu greutatea cea mai mare dintr-o astrogramă, respectiv Pluto, Saturn și Jupiter se întâlnesc în aceeași zodie, în Capricorn. Aceste planete au o ciclicitate de întâlnire undeva între 80 și 100 de ani. Paradoxul este că ultima dată s-au întâlnit în 1981-1982 și se reîntâlnesc după aproape 40 de ani, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 2000 de ani. Aceste planete aduc o condensare foarte mare de energie la nivel global pentru că aceste planete sunt planete trans-generaționale care acționează la nivel de lume, nu numai la nivel de individ. Aspectele dintre ele au început din toamna lui 2018. În 2019 două au ajuns una lângă alta iar în anul 2020 toate trei sunt una lângă alta. Atunci este evident că așteptam să aducă o combustie, o manifestare energetică extrem de puternică. Pe ce direcție? Faptul că ele sunt în Capricorn, zodie ce ține de organizare, de perseverență, de ordine, de restructurare, de rearanjare a priorităților când vine vorba de corp, minte și emoții și modalitatea în care te raportezi la fiecare, ne-a făcut să ne gândim că va fi o bubuială care să ne aducă tuturor genul acesta de restructurare. De la priorități, de la cum ne raportam până acum la viață, de la modul în care gândeam până acum lucrurile. Saturnul este planeta care construiește fundația, baza și atunci e ca și când ne zguduie din temelii, de la bază, ca să reconstruim de la fundație lucrurile.

Mădălina Groșeanu

Aceste planete, în sectorul României se găsesc în zona care ține de spitale, de închisori, aziluri sau de servicii ale instituțiilor statului către populație. În sensul acesta zguduirea la nivel de țară vine pe aceste domenii, acolo trebuie să se producă o reorganizare de la nivel de fundație pentru ca apoi să crească altfel lucrurile. Eu nu spun că asta nu se întâmplă în toată lumea, dar vorbesc punctual despre faptul că în România planetele se găsesc acolo în acest moment.

Planetele vor ca noi să ne reorganizăm, înțeleg. Vom reuși? Pentru că ne pot zgudui atât de tare încât să ne șteargă…

Da, reușim până la urmă, dar această zguduire poate să producă pagube mai mari sau mai mici. De reușit până la urmă reușim, dar cu ele nu e de glumit. Condensarea lor e cumva o formă prin care ne anunță: „acum nu mai ai de ales!”. Diferența este că putem să o facem cu niște pagube mai mici sau mai mari.

Pagubele însemnând vieți omenești, nu?

Exact! Pentru faptul că avem totuși o conjunctură ușor mai pozitivă ca țară decât restul statelor, în contextul în care la nivel de individ ne înțelegem lecția de maturizare și responsabilizare – de la a sta acasă, până la a avea o autodisciplină și până la a ne implica social – atunci categoric vom reuși. Dacă la nivel de individ nu facem asta, se va întâmpla oricum până la urmă răul, dar costurile vor fi mult mai mari. Iar dacă facem asta, împreună vom putea scurta perioada. Perioada în care suntem constrânși să facem asta este până pe la începutul lui mai. Trebuie fiecare să se pregătească psihic și emoțional că statul acasă va dura cel puțin până la începutul lui mai. De ce? O lecție principală a anului acesta este cea a Racului, zodie care ține de „acasă”, de locuință, de familie, iar lecția asta e până la începutul lui mai. Suntem cumva obligați să stăm acasă și în familie, în cuib, să plimbăm niște lucruri. Dacă fiecare va înțelege asta, pagubele vor fi mai mici, dacă nu vom înțelege, ele se pot întinde pe niște luni bune de aici înainte.

Concluzia simplistă și puțin ignorantă este că fie ce o fi, am dat de belea, important e cu ce costuri scăpăm de ea…

Exact! Și putem trece cu costuri mai mici. Ca țară avem realmente șansa să facem asta.

La nivel mondial poți să faci o sinteză în câteva cuvinte?

La nivel mondial, dacă vrei, e partea pe care am spus-o la început. Toată lumea trebuie să-și facă această reorganizare și restructurare, toată lumea trebuie să-și regândească planurile, chiar și țările între ele. Aceste planete zguduie falsitatea și acele relații care au fost cumva zugrăvite frumos între țări. Acum practic se zguduie toată treaba asta și se vede adevărul: care e realitatea de funcționare între țări și cât de mult a fost cosmetizată chestia asta până acum. Atunci se vor strica relații între țări, se vor zgudui și rearanja lucrurile și există posibilitatea să se creeze noi alianțe și asta tocmai datorită faptului că există un moment al adevărului. Și am putea asista și la o restructurare a instituțiilor la nivel mondial de la Uniunea Europeană la NATO, până la o restructurare a alianțelor între câte două țări.

Foto: Shutterstock

Ce ne așteaptă din punct de vedere economic? Toată lumea se teme de o inerentă criză economică…

Criza asta economică va veni și o să mă întorc puțin la momentul 2008. La acel moment, planeta Pluto a intrat în Capricorn. Această reașezare din punct de vedere economic, dacă vrei, a început din 2008. Planetele acestea mari când intră într-o zodie provoacă niște mișcări. Când Pluto a intrat în Capricorn în 2008, a început acea criză economică. Pluto este planeta transformării și a venit și a zis: „Ok, eu sunt aici să începeți transformarea”. Acum, în 2020 sunt toate cele trei planete intrate în Capricorn. Pe lângă Pluto au mai venit și Saturn și Jupiter, ceea ce înseamnă că e clar că va fi o criză economică mai amplă decât cea din 2008. Dar în același timp, există posibilitatea de a o gestiona mai bine și de a reuși să ieșim din ea mai bine. Cum? A treia planetă implicată aici este Jupiter care este marele benefic.

Categoric va fi o criză mai puternică decât cea din 2008 dar care, din punctul meu de vedere va avea efecte care pot fi reparate mai ușor.

După criza din 2008 ne-au trebuit aproape 10 ani să ne revenim…

Dacă mă întrebi pe mine, noi nu ne-am revenit nici acum. De fapt suntem în continuare în acea criză, iar revenirea, dacă vrei, abia de acum încolo urmează.

Pentru noi, astral vorbind, anul acesta va fi clar un an în care nu ne revenim. Planetele acestea, începând din mai până în octombrie sunt într-o mișcare retrogradă. Perioada de timp cuprinsă între lunile mai și octombrie va fi una extrem de greu de dus, inclusiv din punct de vedere economic.

Din octombrie, aceste planete intră în mișcare directă până la finalul anului, ceea ce înseamnă că de atunci încolo începem să ne dezmeticim, să pornim motoarele. Ce ne ajută față de momentul și criza din 2008 este faptul că două dintre planete, de anul viitor intră în sectorul Vărsătorului. Vărsătorul este o zodie mai dinamică, o zodie care aduce schimbările mai rapid, ceea ce înseamnă că nu va mai dura atât, lucrurile se vor derula cu mai multă rapiditate și vom putea să ieșim mai repede din criză. Energia este alta și, mai mult decât atât, Vărsătorul este un semn al inovației, al surprizelor, al lucrurilor neașteptate. E ca și cum vom găsi soluții mult mai rapid pentru că vom inova.

Saturn din 21 martie a trecut puțin în Vărsător și va reintra rapid în Capricorn, iar în această perioadă scurtă de tranziție, în nișa aceasta de timp pe care o are, vedem deja robotul care a început să sterilizeze sălile din spital sau îi vedem pe acei oameni care au scos acele viziere într-un timp foarte rapid. Începem să avem idei, mult mai rapid decât de obicei.

E adevărat că unele industrii vor cădea, se vor închide unele linii, dar avem o capacitate mult mai rapidă de a ne reprofila. Nu mai este inerția prezentă în ultimii 10 ani.

Asta sună puțin liniștitor…

Da, pentru că resurse sunt.

Ca o concluzie: e nasol, dar o să treacă!

Da, e nasol, va fi nasol tot anul acesta, până prin octombrie, dar apoi lucrurile vor intra pe un făgaș mai bun.

Hai se ne uităm puțin și la povestea ta. Cum citești tu în stele?

Eu am început astrologia prin 1993. Dar dacă mă întrebi, vin cu povestea asta din copilărie. Bunica mea, era foarte căutată în sat pentru sfaturi și pentru tot felul de lucruri, iar eu am asistat de mică la această poveste pentru că toate vacanțele mi le făceam acolo. Ea țesea covoare, dar modalitatea prin care făcea asta era foarte interesantă. La momentul respectiv, copil fiind, eu nu mi-am dat seama ce se întâmplă, însă ea folosea simbolul. Veneau mamele din sat care pregăteau zestrea pentru fiicele lor și îi spuneau: „Dadă Băluță, țese-mi și mie un covor pentru cuplu”. Bunica mea avea un har anume, de care eu nu-mi dădeam seama atunci. Pe unele cupluri cerea să le cunoască pentru că nu putea să facă covorul până ce nu le vedea. Ce făcea ea? Dimineața, când se apuca de lucru, se așeza în fața icoanei cu Sfânta Fecioară și se ruga să poată să țeasă covorul potrivit pentru cuplul respectiv. Găsea acele simboluri de care avea nevoie pentru covorul respectiv. Dacă o zi întreagă nu găsea simbolul, lăsa treaba, seara se ruga din nou și uneori o vedeam că se trezea pe la 3-4 dimineața și spunea: „Gata am găsit modelul”. Acolo erau tot felul de simboluri vechi, caracteristice poporului nostru, care însemnau ceva și din care ea țesea o poveste pentru acel cuplu.

Mădălina Groșeanu la vârsta de un an, alături de mama, sora și bunica sa

Unde se întâmpla asta?

În satul Rorunda din județul Olt, acolo locuia ea. Chestia asta cumva m-a marcat. Prima facultate pe care am făcut-o a fost cea de textile. Odată cu terminarea facultății am început mai conștient drumul acesta spiritual. Eu aveam acest drum de când eram copil pentru că participam cu bunica la rugăciune, ne așezam la icoană, stăteam pe lângă ea, am trăit așa de mică. Dar mai conștient am început prin 1993 când am început să mă uit la latura spirituală, la cine suntem. Am fost într-o excursie în Grecia, la Oracolul din Delphi și tot citind despre asta și văzând însemnele de pe frontispiciu, am interpretat cumva dictonul acela ca însemnând : „cunoscându-te pe tine, cunoști întregul univers”. De aici am început.

Am început să studiez, să fac niște cursuri și am înțeles că astrograma este o poartă pe care o deschizi către sufletul respectiv. Am învățat de la bunica și astfel, dimineața, înainte de a mă apuca de treabă, mă rog să deschid acea poartă cu smerenie și cu respect. Nu poți să intri cu bocanci într-o astfel de poartă, trebuie să o deschizi frumos. Iar eu așa văd astrologia.

Câți ani aveai când te-ai apucat de astrologie?

23 de ani când m-am apucat de studiu. Dar nu am făcut numai astrologie pentru că am început să citesc, să fac meditații, am combinat lucrurile. Astrologia a fost dezvoltată ca o pasiune pentru că, între timp, eu îmi făceam meseria de inginer textilist. Am ajuns de la inginer până la director tehnic într-o fabrică. Timp de 17 ani eu am lucrat în industria textilă și am trecut prin toate nivelurile de carieră. Însă, în timpul acesta, intrând pe partea spirituală și cea a astrologiei, am realizat că poți foarte ușor să aluneci spre ceea ce eu le spun „văzduhiști”, adică să o iei pe un teren care nu e chiar ok. Asta m-a făcut să începe și un demers psihologic, așa că am făcut și facultatea de psihologie și toate formările ulterioare. Acum sunt psiholog și m-am gândit că partea de psihologie trebuie unită cu partea spirituală pentru că ele se completează foarte bine.

Mădălina Groșeanu în adolescență

De la o pasiune, acum psihologia și astrologia reprezintă a doua mea meserie. Când am ajuns director tehnic în fabrică am zis că am ajuns la ultimul nivel, așa că am renunțat și m-am reprofilat, iar acum sunt psiholog și folosesc astrologia tocmai pentru a ajuta omul să se cunoască.

Tu ai copii?

Am trei copii. Apropo de astrologie, eu am planeta Uranus (cea imprevizibilă) în zona copiilor, iar pentru mine această planetă a adus numai lucruri imprevizibile, copiii mei fiind născuți prin metode contraceptive. La primul copil am rămas însărcinată cu prezervativ, cu al doilea am rămas însărcinată la două luni de zile după naștere, iar al treilea a apărut după trei ani în condițiile în care aveam trompele legate de la a doua cezariană.

Cei trei copii ai Mădălinei Groșeanu

Asta nu ai putut să prevezi?

Nu, tocmai pentru că Uranus e planeta surprizelor, e cea mai puțin previzibilă. Și e bine că avem în astrogramă și așa ceva pentru că nu trebuie să știm chiar totul, trebuie să mai putem face și unele alegeri fără să avem totul calculat.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora