Around the WorldInspiring People
Ce state din lumea asta sunt conduse de femei?
Care sunt statele din lume conduse de femei?
Ramona Raduly
|Reading time: 1 min
Prima femeie presedinte din lume
Care sunt statele din lume conduse de femei?
Ramona Raduly
|Reading time: 1 min
Share this article

State conduse de femei sunt multe în lume. Unele dintre cele mai puternice state de pe Glob, precum Germania, India, Coreea de Sud, Israel, Chile sau Marea Britanie, au ales să fie reprezentate de femei în funcțiile cele mai înalte din țară.

Aceste femei ce ocupă funcții de președinți sau prim miniștri au comandat arme nucleare, au condus economii puternice, populații vaste și, cel mai important, și-au câștigat respectul popoarelor lor.

Chiar dacă unele femei au condus imperii ca monarhi ereditari încă din vremuri străvechi, este important de menționat că prima femeie care a fost aleasă ca premier al unui stat a fost Sirivamo Bandaranike în 1960, în Sri Lanka. În 1974, Isabel Peron a primit în secret șefia statului Argentina, ca urmare a morții soțului său, Juan Peron, devenind prima femeie din istorie care a deținut poziția de top a puterii într-un stat. De atunci, a devenit un lucru din ce în ce mai obișnuit ca femeile să candideze și chiar să fie alese pentru a conduce unele dintre cele mai importante state ale lumii. Iată care sunt statele ce sunt conduse de femei:

Around the WorldInspiring People
Share this article