Ce trebuie să știi despre relațiile online. Sfaturi pentru o „îndrăgosteală” sigură pe internet - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce trebuie să știi despre relațiile online. Sfaturi pentru o „îndrăgosteală” sigură pe internet

Cu mult înainte de smartphone-uri, oamenii și-au găsit parteneri romantici în numeroase moduri. Fie că suntem înființați de prieteni, ne întâlnim pe culoarul de produse, mergem la evenimente sociale, prin anunțuri personale postate în ziare sau chiar prin intermediul serviciilor de întâlniri pe casete video, modul în care ne-am întâlnit cu oameni și am început să ne întâlnim a fost foarte practic și personal. Apoi, odată cu utilizarea mai largă a internetului, site-urile de întâlniri online au devenit populare. Acum, pe măsură ce tehnologia s-a îmbunătățit, la fel și modalitățile de a întâlni oameni pentru cei care se întâlnesc pentru prima dată sau pentru cei care se întâlnesc din nou. Chiar există aplicații pentru asta.
Share this article

Cu mult înainte de smartphone-uri, oamenii și-au găsit parteneri romantici în numeroase moduri. Fie că suntem înființați de prieteni, ne întâlnim pe culoarul de produse, mergem la evenimente sociale, prin anunțuri personale postate în ziare sau chiar prin intermediul serviciilor de întâlniri pe casete video, modul în care ne-am întâlnit cu oameni și am început să ne întâlnim a fost foarte practic și personal. Apoi, odată cu utilizarea mai largă a internetului, site-urile de întâlniri online au devenit populare. Acum, pe măsură ce tehnologia s-a îmbunătățit, la fel și modalitățile de a întâlni oameni pentru cei care se întâlnesc pentru prima dată sau pentru cei care se întâlnesc din nou. Chiar există aplicații pentru asta.

De ce întâlniri online?

Întâlnirea nu este ușoară. Găsirea cuiva care să se întâlnească, înțelegerea normelor sociale în schimbare cu privire la cine întreabă sau cine plătește și așteptările cu privire la unde ar putea merge relația sunt toate foarte complicate. Oamenii sunt mai ocupați decât oricând și programele încărcate pot face dificilă ieșirea la un eveniment sau la un bar/club. Continuă să fie (oarecum) intimidant să te apropii de cineva și să-ți exprimi un interes.

Citește și: Psiholog Miruna Stănculescu despre pericolele din online dating: „Pe locul întâi se află minciuna. Femeile tind să mintă în legătură cu vârsta sau greutatea, în timp ce bărbaţii în legătură cu statutul lor profesional sau financiar”

De asemenea, distanțarea socială și protocoalele de mască în timpul unei pandemii au modificat modul în care indivizii pot interacționa în public

Oricare ar fi motivul, inclusiv distanțarea fizică și măștile în timpul unei pandemii, întâlnirile online oferă utilizatorilor acces la potențiali parteneri pe care altfel ar fi puțin probabil să-i întâlnească. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care locuiesc în zonele rurale, care nu oferă multe oportunități de întâlnire.

Multe site-uri și aplicații de întâlniri au fost create pentru persoanele care caută parteneri care se încadrează în anumite criterii, cum ar fi vârsta, convingerile religioase sau orientarea sexuală. Site-urile și aplicațiile de întâlniri online vă permit să monitorizați persoane, astfel încât trebuie să vă luptați doar cu cei care îndeplinesc criteriile dvs. preferate.

Întâlnirile online economisesc timpul de ieșire pentru a întâlni oameni, oferind, în același timp, confidențialitatea vizualizării profilurilor

Profilurile sunt scurte rezumate ale persoanelor din aplicații care oferă informații scurte despre ei înșiși (discutate mai jos). În timp ce sunteți pe un site de întâlniri sau pe o aplicație, puteți naviga prin profiluri fără a fi nevoie să vorbiți cu nimeni. Alte site-uri și aplicații vă permit să încercați să vă potriviți cu persoane de care sunteți interesat – dacă amândoi spuneți că sunteți interesați, site-ul sau aplicația vă anunță. Făcând acest lucru, sistemul oferă un mediu mai puțin amenințător pentru inițierea contactului (știi deja că sunt interesați de tine) sau pentru a fi respins (dacă se răzgândesc, doar tu știi).

Cum aleg un site sau o aplicație?

Deci, ați decis să încercați întâlnirile online. Cum alegi site-ul sau aplicația potrivită pentru tine? În primul rând, decideți ce doriți de la un partener. Dacă sunteți în căutarea unei relații serioase, este mai bine să folosiți site-uri de întâlniri.

De exemplu, puteți încerca să utilizați Google pentru a căuta „site-uri de întâlniri”. Site-urile de întâlniri de obicei se bazează pe răspunsul la unele întrebări pentru a-ți face o idee bună despre personalitatea, despre ce-ți place și despre ce nu-ți place. Odată ce ați finalizat acest lucru, vi se arată oameni care sunt asemănători.

Site-urile folosesc algoritmi matematici pentru a potrivi oamenii, în timp ce altele folosesc evaluări mai avansate ale personalității

Pe de altă parte, aplicațiile de întâlniri îți arată de obicei persoane care se află lângă tine, permițându-ți să-i alegi pe cei care te pot interesa, dar cu mai puține linii directoare de screening. Unele aplicații vă fac să glisați la stânga sau la dreapta pe profiluri pentru a indica interesul care este apoi comunicat imediat celeilalte persoane.

Dacă ați indicat amândoi interes, aplicația vă anunță. Alte aplicații vă permit să defilați printre utilizatori pentru a vă permite să vă alegeți propriile potriviri. Aceste sisteme sunt mai puțin sofisticate și de obicei mai bune pentru relațiile ocazionale – deoarece se pot baza pe profilul utilizatorului (imagine și informații de bază) și nu pe asemănarea personalității. Asta nu înseamnă că nu se poate găsi o relație pe termen lung în acest fel, dar acesta nu este, de obicei, publicul țintă al aplicației. Încercați Google pentru exemple de „aplicații de întâlniri”.

Fă-ți cercetările

Site-urile și aplicațiile online au cerințe diferite. Unele necesită plată pentru a vedea cu cine vă potriviți, în timp ce altele permit navigarea limitată. Asigurați-vă că știți la ce se așteaptă înainte de a vă înscrie!

Configurarea profilului dvs

Unul dintre primele lucruri pe care le veți face pe site-ul/aplicația de întâlniri este să vă configurați profilul. Nu vrei să abordezi profilul tău cu dezinteres – aceasta este prima ta impresie la potențiale potriviri.

Fiecare site sau aplicație poate pune întrebări diferite, dar, în general, vă veți descrie (înălțimea, greutatea, culoarea părului etc.) și interesele dvs. (sport, lectură etc.). După aceea, vi se poate cere să scrieți despre dvs. pentru a vă prezenta personalitatea.

Puneți puțin umor în profilul dvs. – aceasta este o modalitate excelentă de a vă prezenta personalitatea și interesele. În plus, oamenilor le place să râdă

Completați cât de mult din profilul dvs. vă simțiți confortabil, oamenii vor să știe cu cine se întâlnesc potențial. Oferă suficiente informații pentru ca aceștia să aibă o idee dacă ai putea fi o potrivire bună.

Introduceți în profilul dvs. ceea ce căutați – acest lucru îi ajută pe oameni să îi elimine pe cei care caută ceva diferit.

Nu introduceți nicio informație de identificare în profilul dvs. – acestea includ adresa, numărul de telefon, numărul de securitate socială, locul de muncă etc. Acestea sunt toate informațiile care ar trebui păstrate private

Acum, să vorbim despre fotografia ta de profil. Deși este mai probabil să obțineți răspunsuri dacă aveți o poză, acest lucru se reduce cu adevărat la cât de confortabil vă postați o fotografie. Acest lucru este important mai ales dacă sunteți într-o aplicație și este posibil să nu doriți ca unii oameni să știe.

Dacă alegi să postezi o poză, iată câteva lucruri de reținut.

Asigurați-vă că țineți cont de instrucțiunile pentru fotografii ale site-ului/aplicației – nu publicați nimic care să dezvăluie.

Postează o fotografie doar cu tine în ea.

Asigurați-vă că fotografia pe care o postați este exactă la felul în care arăți în prezent.

Acum ai găsit pe cineva care te interesează, așa că…. contactează-l

Primul tău mesaj nu trebuie să fie ceva elaborat, ci ceva de genul „Bună ziua, ce mai faci?” sau „Hei, ți-am văzut profilul și se pare că avem interese comune.” Odată ce le-ați trimis un mesaj, atunci este o chestiune de așteptare a unui răspuns. Persoana poate răspunde că nu este interesată, poate ignora mesajul dvs. sau poate răspunde cu interes.

Dacă persoana nu este interesată, nu continua să-i trimiteți mesaje. Uneori, oamenii pur și simplu nu se conectează, așa că nu vă supărați dacă nu sunt interesați. Concentrează-te pe persoana care este interesată de tine.

Intervalul de timp dintre primul mesaj și prima întâlnire personală variază de la persoană la persoană

Este bine să-ți faci timp și să cunoști cu adevărat pe cineva înainte de a te întâlni vreodată în persoană.

O parte a întâlnirilor online este să vă stabiliți limite – ce fel de relație doriți, câte informații sunteți dispus să împărtășiți și ce tipuri de mesaje veți tolera. Nu este neobișnuit ca persoanele de pe site-uri și aplicații de întâlniri online să primească imagini explicite. Dacă este ceva cu care vă simțiți inconfortabil, asigurați-vă că ați anunțat meciul devreme.

Citește și: Dicționar de bune maniere pentru întâlnirile online

Rămâi în siguranță

Întâlnirile online sunt un instrument excelent pentru a ajuta oamenii să se conecteze. Cu toate acestea, acest lucru poate pune oamenii în pericol pentru escroci sau agresori sexuali. Deși atacurile legate de aplicații sunt rare, este totuși important să te protejezi. Iată câteva sfaturi pentru a fi în siguranță:

Nu planifica o întâlnire cu cineva pe care nu-l cunoști. Asigurați-vă că petreceți timp pentru a le cunoaște.

Vorbește cu persoana ta la telefon înainte de a te întâlni – asta te va ajuta să te asiguri că întâlnești cu cine crezi că te întâlnești.

Când planificați o întâlnire, alegeți un cadru public neutru și ajungeți separat. Este rar să întâlniți o persoană periculoasă prin intermediul site-urilor/aplicațiilor, dar tot nu doriți ca persoana să știe unde locuiți.

Anunțați pe cineva detaliile întâlnirii dvs.: cu cine ieșiți, ora întâlnirii, când plănuiți să vă întoarceți și unde vă întâlniți.

Nu trimite bani unei persoane pe care tocmai ai cunoscut-o online.

Aplicațiile rulează pe locația dvs., astfel încât să vă arate potriviri în funcție de cât de aproape sunteți unul de celălalt

Nu împărtășiți locația dvs. cu nimeni în care nu aveți încredere și dezactivați funcția care vă arată distanța dintre oameni.

Întâlnirea cu cineva pentru prima dată s-ar putea să nu decurgă conform planului – poate fi plictisitor, enervant sau doar cineva de care nu ești atras. Planifică primele întâlniri scurte, astfel încât să nu fii blocat într-o situație incomodă.

Ai încredere în instinctul tău

Dacă crezi că ceva nu este în regulă, atunci pleacă! Asigurați-vă că aveți un plan de ieșire în vigoare. Spune-i întâlnirii tale că poți face o întâlnire rapidă, dar că ai o dimineață devreme sau că trebuie să te întâlnești cu prietenii mai târziu. Acest lucru vă permite să aveți un motiv pentru a părăsi o întâlnire proastă mai devreme.

Lucruri de reținut

Înainte de a vă grăbi să vă configurați profilul, trebuie să aveți în vedere câteva lucruri:

Oamenii se „denaturează” pe ei înșiși: cu toții dorim ca oamenii să ne placă, așa că este posibil să exagerăm ici și colo în profilurile noastre de întâlniri. Un studiu a constatat că femeile sunt mai predispuse să mintă în privința aspectului lor, în timp ce bărbații mint că au un loc de muncă mai bun decât ei. Aceste minciuni pot să nu pară dăunătoare, dar pot da oamenilor o impresie greșită, provocând sentimente de trădare atunci când te întâlnești în sfârșit.

„Există mai mulți pești în mare:” aplicațiile vă arată toate potenţialele potriviri la fel ca un meniu la un restaurant. Este mult mai ușor să trimitem o masă înapoi dacă nu ne place când știm că există și alte mese în meniu. Este același lucru cu întâlnirile online.

Citește și: Andreea Toma și Dragoș Iulian Matei s-au cunoscut în vreme de pandemie, s-au îndrăgostit iar acum organizează nunta online

Putem deveni mai critici și mai pretențioși atunci când știm dacă această întâlnire nu merge bine – putem găsi doar o altă întâlnire, mai perfectă

Cu toții avem liste de verificare când vine vorba de potențiali parteneri – trebuie să fie de o anumită înălțime, amuzanți, inteligenți, să aibă o treabă grozavă și lista poate continua. Scanăm profilurile căutând aceste caracteristici și respingem imediat persoanele care nu îndeplinesc cerințele noastre și cred că următorul profil poate fi „Acel”. Deci cum remediam asta? Nu trebuie să-ți cobori standardele sau să mergi la o întâlnire cu toți cei care îți trimit mesaje, dar să păstrezi mintea deschisă.

Credem că știm ce vrem, dar putem fi surprinși de cine se dovedește a fi „potrivit” pentru noi.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora