fbpx

Căutare

Share this article

Leïla Slimani, scriitoarea franceză distinsă în 2016 cu prestigiosul premiu Goncourt pentru romanul „Cântec lin”, vine la Bucureşti pentru lansarea ediţiei româneşti a romanului, publicat în colecţia Literary Fiction a editurii Pandora M, imprint al Grupului Editorial TREI.

Miercuri, 25 octombrie, de la ora 18:30, în Ceainăria librăriei Cărtureşti Verona va avea loc lansarea romanului Cântec lin, în prezenţa scriitoarei Leïla Slimani, alături de care se vor afla Simona Sora, Adina Diniţoiu, Alexandru Matei, Nadine Vlădescu. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Cântec lin este o carte necruţătoare despre raporturile de putere şi excluderea socială”, spuneau criticii L’Express despre volumul scriitoarei de origine marocană, în timp ce Le Monde aprecia că volumul Cântec lin te prinde în paginile lui cu o forţă uimitoare, ce vine atât din măiestria cu care autoarea stăpâneşte povestea, cât şi din stilul precis, clinic, incisiv”.

Pe 26 octombrie, la ora 18:30, la Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din Bucureşti, celebra scriitoare va participa la o dezbatere publică moderată de jurnalistul Marius Constantinescu la care va fi prezentă şi Magda Cârneci, preşedinta Pen Club România. Leïla Slimani va vorbi despre impactul cuvântului scris în societatea contemporană şi despre angajamentul civic al creatorului de opere literare

Leïla Slimani (n. 1981) este o romancieră şi jurnalistă franceză care s-a născut la Rabat, în Maroc şi la 17 ani a plecat la Paris, unde s-a specializat în ştiinţe politice şi studiul mass-mediei la Sciences Po. După absolvire, a vrut să urmeze o carieră în actorie, dar a început să lucreze ca jurnalist pentru revista Jeune Afrique. În 2014 a publicat primul său roman, Dans le jardin de l’ogre (în curs de apariţie la Editura Pandora M), urmat de thrillerul psihologic Cântec lin, care a devenit rapid un bestseller cu peste 76.000 de exemplare vândute în primele trei luni de la apariţie.

În 2016, romanul Cântec lin a fost distins cu Premiul Goncourt şi a fost nominalizat la Prix Renaudot, Prix Femina, Prix de Flore şi Prix Interallié.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO