Căutare

Share this article

Lucrările la ceea ce va fi cea mai înaltă statuie din lume au demarat acum 36 de luni. Iar imensa statuie se conturează tot mai clar la orizont. Monumentul, cu o înălţime de 182 de metri, îl înfăţişează pe Sardar Patel, primul premier-adjunct al Indiei, şi a fost proiectat de Michael Graves Architecture & Design (MGA&D).

„Statuia Unităţii” va fi situată pe insula Sadhu-Bet, la aproximativ trei kilometri şi jumătate la sud faţă de barajul Sardar Sarovar (în districtul Narmada din Gujarat, India). E puţin impropriu spus „insulă”, din moment ce aceasta este încă un stadiu de proiect. Imensa statuie a necesitat şi va necesita inginerii complexe şi o mare cantitate de întărituri pentru fi sustenabilă. „Insula”, aşa cum au descris-o cei de la MGA&D va fi, de fapt, „o mică stâncă în mijlocul albiei râului Naramada”.

Doar după ce va fi gata construcţia unui stăvilar în aval (şi o creştere cu 6 metri a nivelului apei) vom putea vorbi despre insula Sadhu-Bet.

Statuia nu va fi singurul obiectiv turistic, însă. Cei de la MGA&D au proiectat, de asemenea, o serie de drumuri, o grădină şi un centru pentru vizitatori. Acesta din urmă este dedicat memoriei lui Vallabhbhai „Sardar” Patel şi va prezenta „momente” din munca sa de o viaţă ca lider social. Lupta lui Patel pentru independenţa Indiei şi capacitatea sa de a modela lumea sunt lucrurile care l-au făcut pe premierul Narendra Modi să reînvie imaginea lui Patel.

Acum, ceea ce a început ca o pseudo-insulă stâncoasă începe să semene tot mai mult cu o casă-sanctuar pentru cea mai înaltă statuie din lume – Statuia Unităţii.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO