Cea mai mare şi mai luxoasă navă cu pânze este în portul Constanţa - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave din lume, va sosi, sâmbătă, în Portul Constanţa, având la bord 147 de turişti, majoritatea americani. Vasul este unul dintre cele mai cunoscute printre pasionaţii de navigaţie, fiind cea mai mare ambarcaţiune cu pânze – 42 de vele şi 135 de metri, din lume la acest moment. Nava urmează să rămână în port 12 ore, după care va pleca spre Varna.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, nava Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase din lume, va sosi pentru prima dată în Portul Constanţa şi va ancora, sâmbătă, la ora 11.00, la terminalul de pasageri.

Royal Clipper are 147 de turişti la bord, majoritatea americani. Nava vine de la Burgas (Bulgaria) şi va pleca din Constanţa către Varna (Bulgaria). Urmează să părăsească Portul Constanţa tot sâmbătă, la ora 23.00.

Royal Clipper a fost lansată la apă în anul 2000, în prezenţa Reginei Silvia a Suediei, designul navei fiind inspirat de Preussen, legendara navă de luptă germană. Nava, supranumită „Steaua Mărilor”, urmează să revină în Portul Constanţa în luna iunie. Vasul are o capacitate de 227 de pasageri, un echipaj format din 106 persoane, fiind utilată cu 114 cabine de lux.

Sezonul de croaziere 2016 în Portul Constanţa a fost deschis, în luna aprilie, de nava River Aria şi se va încheia în noiembrie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO