Cea mai mică țară din lume: Cum se trăiește în Principatul Sealand? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Principatul Sealand este cea mai mică țară din lume, după cum pretind oficialitățile. Este situat în Marea Nordului, lângă apele teritoriale britanice. Dar să ne facem o idee despre cât de mică este cea mai mică țară din lume și cum se trăiește acolo.

Cea mai mică țară din lume nu este Vaticanul, ci această mică platformă offshore situată în Marea Nordului, cunoscută sub numele de Sealand. După cum sugerează și numele, este un ținut înconjurat de mare pe toate părțile. Vaticanul este însă cea mai mică țară, care este recunoscută la nivel internațional. Sealand, pe de altă parte, nu este! De asemenea, cineva poate fi surprins să știe că aceasta este singura țară din lume care nu are deloc cazuri de Covid 19.

Principatul Sealand

Structura organizatorică: Principat

Prințul conducător: Michael Bates

Declarat: la 2 septembrie 1967

Suprafața revendicată totală: 0,004 km pătrați

Presupusă monedă: Monede și mărci poștale ale dolarului Sealand

Cum și când a fost construit Principatul Sealand?

Sealand a fost construit de britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost folosit ca fort al armatei și marinei. Era situat în afara apelor Marii Britanii (limită), așa că trebuia să fie demolat după terminarea războiului, dar cumva nu a fost distrus.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1943, HM Fort Roughs a fost construit de guvernul Regatului Unit sub numele de Maunsell Forts. Aceste forturi și-au găsit în primul rând utilizarea ca o apărare împotriva căilor maritime vitale din estuarele din apropiere. Au fost utile și împotriva aeronavelor germane care bombardau. Aceste forturi Maunsell au fost dezafectate în 1956.

Cine este proprietarul Sealand?

În anul 1967, Sealand a fost ocupat de Paddy Roy Bates. El a revendicat-o de la radiodifuzorii Pirate și a declarat că este o țară suverană. Cu toate acestea, în ultimii 54 de ani, a lucrat în sfidarea Guvernului Regatului Unit.

Principatul Sealand este totuși o micronație disputată. Este situat la 12 kilometri de coasta Suffolk ca teritoriu.

Principatul Sealand

Cazul guvernului britanic împotriva lui Bates

În 1968, muncitorii britanici au încercat să intre în Principatul Sealand pentru a-și întreține geamandura de navigație. Bates a încercat să-i sperie trăgând niște focuri de avertizare. El era totuși un cetățean britanic la acea vreme, așa că a fost chemat de Curtea Marii Britanii. Nu a fost sancționat întrucât infracțiunea comisă se afla în afara limitei de 3 mile marine de apele țării și astfel cauza nu a putut continua.

Atunci Bates a introdus o Constituție, un steag național și un imn național, împreună cu monede și pașapoarte în Sealand.

Principatul Sealand

Cine trăiește în Principatul Sealand?

Sealand este ocupat de membrii familiei și asociații lui Paddy Roy Bates, care s-a autodenumit Alteța sa Reagală Prințul Roy de Sealand. Prințul Roy a murit în 2012, iar principatul este astăzi condus de fiul său, Prințul Michael I. Populația unității depășește rar cinci locuitori, iar suprafața locuibilă este de 550 m².


Foto: www.jagranjosh.com

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO