fbpx

Căutare

Share this article

S-a lansat cea mai simpatică maşinuţă eco – Project M de la Shell. Deşi pare mai degrabă o maşină de jucărie, este de fapt un concept car cât se poate de serios, gândit având în minte eficienţa energetică din toate punctele de vedere: atât cel al materialelor folosite la construcţia carcasei, al tipului de motor, dar şi cel al uleiurilor pe care le foloseşte.

Cei de la Shell au plecat în construcţia lui Project M de la tehnologie folosită în Formula 1, ceea ce face maşina destul de competitivă, dar au construit-o din fibră de carbon reciclată, ceea ce o face simpatică din perspectiva iubitorilor de mediu. În plus, uleiurile folosite de Project M au fost special gândite de Shell pentru a reduce frecarea şi, ca urmare, pentru a creşte eficienţa energetică a maşinii. Mai mult, la sfârşitul duratei de viaţă a vehiculului, Project M este aproape complet reciclabil.

Maşina de trei locuri, cu un singur ştergător, motiv în plus să ni se pară simpatică foc, dovedeşte performanţe remarcabile. Se deplasează cu până la 100 km la oră şi, la viteza de 70 km/h, parcurge 100 de kilometri cu doar 2,6 litri de benzină. În loc de oglinzi, maşina are camere video, lucru care contribuie la aspectul de maşină de jucărie. Schema de culori folosită, tipică pentru Shell, ajută la obţinerea unui aspect plăcut.

Îi urăm succes lui Shell în a transforma acest concept car într-o maşină la vânzare, pentru că Project M poate să transforme oraşele în locuri mai puţin poluate şi mai amuzante.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO