fbpx

Căutare

Share this article

În 1961, Elvis Presley primea, de la reprezentanţii RCA Records, un frumos ceas Omega, în semn de sărbătorire a celor 75 de milioane de albume vândute. Pe spatele acestui ceas vintage era marcat momentul: „Pentru Elvis, 75 de milioane de înregistrări, RCA Victor, 12-25-60” (data făcând referire la Crăciunul din 1960, ziua în care cifra de vânzări record a fost atinsă).

Acest ceas de 33 milimetri, realizat manual din aur alb de 18 carate, cu 44 diamante rotunde strălucitoare şi cadran marcat cu „Tiffany & Co”, va fi scos la licitaţie pe 12 mai la casa de licitaţii Phillips, din Geneva.

„Acesta a fost un moment important în viaţa lui Elvis, iar ceasul tocmai asta sărbătoreşte„, spune Paul Boutros, reprezentant Phillips, accentuând valoarea acestui ceas: „El tocmai fusese eliberat din armată… şi chiar dacă nu se afla la lumina reflectoarelor, înregistrările lui încă se vindeau nebuneşte. A înregistrat recordul de 75 de milioane de exemplare vândute şi a fost primit cu braţele deschise înapoi pentru a înregistra mai multă muzică şi pentru a face mai multe filme. Acesta este ceasul care documentează acest moment fascinant în timp”.

Ceasul a fost, mulţi ani,în grija nepotului unui bărbat care a tranzacţionat, după cum scrie The Hollywood Reporter, chiar cu Elvis, undeva într-un salon de cocteiluri din Sahara, bărbatul oferind la schimb pentru ceasul Omega, Hamiltonul lui.

Este un ceas foarte frumos, foarte subţire, care se potriveşte perfect epocii sale„, mai spune Boutros cafe-l consideră cel mai elegant dintre toate ceasurile pe care le-a studiat până acum.

Piesa, cu o valoare estimată între 50.000 şi 100.000 de dolari, va ajunge la fericitul proprietar alături de un certificat de autentificare de la Muzeul Elvis Presley din Graceland, precum şi alături de cartea ”Elvis”, scrisă de Dave Marsh în 1982, care include imagini cu regele rock and roll-ului purtând ceasul.

 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO