Căutare

Share this article

A doua ediţie a târgului de design contemporan din piele a avut a reunite cei mai interesanţi şi cool designeri într-o atmosferă de primăvară la Grand Hotel Boulevard.

MATERIA s-a încheiat cu succes duminică seară: 40 de designeri creatori în piele şi branduri româneşti au expus colecţiile de primăvară dar şi colecţii capsulă realizate exclusiv pentru MATERIA, ce au fost admirate de multitudinea de  vizitatori, în setup-ul elegant de la Grand Hotel Boulevard, semnat de arhitecta Andreea Caragheorgheopol.

A doua ediţie MATERIA mi-a întărit convingerea ca necesitatea unei platforme care să crească vizibilitatea segmentului celor care aleg să facă creaţie în piele este mai mult decât necesară. Publicul românesc doreşte şi caută activ creaţii în piele, însă ocaziile în care poate accesa o selecţie cu cei mai buni practic nu exista până la Materia. În România există creaţie în piele şi merită văzută, atinsă, apreciată şi purtată. Există designeri români talentaţi, şi un astfel de eveniment le oferă şansa de a se întâlni direct cu publicul consumator, de a comunica, de a fi descoperiţi şi mai apoi purtaţi.” spune Dan Pierşinaru.

În premieră la această ediţie MATERIA am inaugurat premiul ELLE – Best Leather Designer ce a mers la Bianca Muntean & Nicoleta Tudor de la Siameza Atelier pentru colecţia de şorţuri din piele, inedită şi fresh. Siameza Atelier va beneficia de promovare  susţinută în mediile online Elle.

LIA, brandul de accesorii din piele premium, a câştigat Premiul Department Store by Elle şi va fi listat pe DepartmentStore.ro, în cadrul selecţiei curatoriate de editorii ELLE timp de şase luni.

O altă noutate la MATERIA a fost secţiunea Selected by… realizată, la această ediţie, în parteneriat cu Molecule F; Mirela Bucovicean a ales cele mai creative şi unitare concepte ale designerilor, iar premiul special Molecule F a ajuns la Atribut – pentru o lună, acesta va face parte din selecţia concept store-ului Molecule-F în condiţii deosebite.

Fabulous Muses, Diana Enciu & Alina Tănasă, şi-au ales piesele preferate în prima zi a târgului pentru deja cunoscuta categorie  “Recomandat de’. 

Diana & Alina au recomandat obiecte create de DBOL-Design by Oana Lupaş, Siameza Atelier, Lemnia, Otilia Flonta, Luwa, Le Dot, Alexandra Abraham, snob. & Lady Magpie.

Premiul Publicului a mers către LUWA, iar în top 5 preferinţe s-au numărat şi Lemnia, Otilia Flonta, snob., Bogdan Deliu, Simina Filat şi Oana Lupaş. Dacă aţi votat, urmăriţi pagina de facebook MATERIA pentru a afla cine va câştiga o creaţie fashion semnată Luwa.

Materia vă dă întâlnire la toamnă, pregăteşte deja câteva surprize de calitate.

Citiţi şi:

Letiţia Pintilie, designer de bijuterii: „Eu nu-i refuz niciunui material şansa de a străluci”

Edita Lupea, o colecţie minunată de haine din şi cu piele

Oana Lupaş: „Mi-ar plăcea ca un produs de-al meu să poată fi purtat cu aceeaşi plăcere şi peste 10 ani într-o combinaţie neaşteptată”

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO