Cei mai rapizi oameni din lume, oamenii care sfidează legile naturii - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cei mai rapizi oameni din lume, oamenii care sfidează legile naturii

Primarul oraşului Berlin i-a oferit lui Usain Bolt o bucată din Zidul Berlinului, pentru că acesta le-a arătat tuturor că „o persoană poate dărâma ziduri care au fost considerate de netrecut.”
Share this article

Suntem cu toţii pe fugă, într-o alergătură continuă şi ne plângem mai mereu că nu ne ajunge ziua de 24 de ore ca să facem tot ce avem de făcut. Ne-am dori să fie ziua mai lungă sau să fim noi mai rapizi şi mai eficienţi. Sunt însă oameni pentru care rapiditatea e un stil de viaţă, care se pun în mişcare şi fac ceea ce au de făcut în timp ce alţii apucă să clipească. Aşadar, e timpul să-i cunoaştem pe cei mai rapizi oameni din lume.

Cei mai rapizi oameni din lume – Usain Bolt

N-ai cum să vorbeşti de viteză fără să îţi apară în faţa ochilor chipul lui Usain Bolt, fostul atlet jamaican care a depăşit şi reinventat limitele în atletism. A stabilit recordurile mondiale la proba de 100 de metri, cu 9,58 secunde şi la 200 de metri, cu 19,19 secunde. Tot lui, împreună cu colegii, îi aparţine şi recordul la ştafetă, 4×100. A fost primul atlet după legenda Carl Lewis care a câştigat toate cele 3 probe la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice şi a fost primul şi singurul om care a stabilit recorduri mondiale la aceleaşi 3 probe, la aceeaşi Olimpiadă. Tot el a fost primul atlet care a fost în acelaşi timp campion olimpic şi mondial la probele de 100 şi 200 de metri. De altfel, porecla primită îl reprezintă perfect: „Fulgerul”.

20 de medalii de aur a câştigat în cele 21 de competiţii olimpice şi mondiale la care a participat, fiind cel mai bun sprinter din toate timpurile în ciuda scoliozei care i-a dat de furcă în timpul antrenamentelor. Primarul oraşului Berlin i-a oferit în 2009, în ultima zi a Campionatului Mondial o bucată din Zidul Berlinului, spunând că Bolt le-a arătat tuturor că „o persoană poate dărâma ziduri care au fost considerate de netrecut.”

Cei mai rapizi oameni din lume – Kylian Mbappé

Fotbalistul francez care joacă pentru Paris Saint Germain, acum în vârstă de 21 de ani, a fost remarcat încă din perioada de junierat pentru abilităţile sale. Ce nu şi-a imaginat nimeni însă este că avea să doboare, neoficial, recorduri din alte sporturi. Atacantul a reuşit la doar 19 ani să uimească pe toată lumea în timpul unui meci din timpul Cupei Mondiale din Rusia, când a avut un sprint fenomenal, în timpul căruia specialiştii au calculat că a atins 38km/oră, mai mult cu 0,5km/oră decât Bolt în momentul în care a stabilit recordul la 100 de metri. Goana acestuia nu ar fi însă o întâmplare. În timpul unui alt meci, din Campionatul Franţei, specialiştii spun că ar fi atins viteza de 44km/oră.

Cei mai rapizi oameni din lume – Henrik Raimer

Suedezul Henrik Raimer a reuşit în 2016 să ajungă cel mai rapid om din lume într-o competiţie de paraşutism viteză. 601,26 km/oră este halucinanta viteză atinsă de acesta în timpul Campionatului Mondial organizat în Illinois, Chicago. Raimer este, de altfel, şi primul om care a depăşit viteza de 600 km/oră în astfel de competiţii.

Cei mai rapizi oameni din lume – Valentina Greggio

Schioarea originară din Italia a crescut practic cu acest sport în sânge. A urcat pe schiuri la vârsta de 3 ani, iar la 7 ani intra deja în competiţii. La doar 25 de ani, în 2016, a reuşit să stabilească un record uluitor. A atins, pe schiuri, viteza de 247,083 km/oră.

Cei mai rapizi oameni din lume – Pete Connolly

Britanicul Peter Connolly este fascinat de viteză şi şi-a dorit mereu să atingă cifre de record. La o competiţie de skateboard organizată în Canada, în 2017, Connolly şi-a împlinit visul, atingând în coborâre viteza de 146,73 km/oră.

Cei mai rapizi oameni din lume – Eric Barone

Sportivul francez poreclit Baronul Roşu s-a apucat de ciclism profesionist aproape de 30 de ani, după câţiva ani în care a făcut cascadorii în filme, dublând actori precum Sylvester Stallone, Jean Claude van Damme sau Adrian Paul. La 34 de ani a stabilit primul său record mondial de viteză pe zăpadă, pe care l-a mai doborât ulterior de 2 ori, ajungând să atingă 222 km/oră. Tot el deţine şi recordul de coborâre în viteză pe pietriş, 172 km/oră. Acesta din urmă i-a adus însă şi o accidentare gravă, care l-a trimis pe patul de spital cu mai multe leziuni şi coaste rupte. Pe de altă parte, casca a fost cea care i-a salvat viaţa.

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora