fbpx

Căutare

Share this article

Se apropie momentul în care o să aflăm care sunt nominalizările Academiei pentru filmele acestui an. La început de 2019, vom avea un nou eveniment festiva, un nou moment în care să ne bucurăm de unii dintre cei mai apreciați actori sau să descoperim noi fețe pentru viitorul cinematografiei mondiale. Însă, până atunci, haideți să-i cunoaștem pe cei mai tineri actori care au luat Premiul Oscar. Dar și pe cei care s-au remarcat încă de la vârste foarte fragede în roluri care au primit nominalizări din partea Academiei.

Ce s-a întâmplat anul trecut: tinerii Timothée Chalamet și Saoirse Ronan, remarcații lui 2018

Anul trecut Elio, adolescentul de 17 ani din Call Me By Your Name, avea foarte multe sentimente. Introvertit, puștiul se chinuia constant să verbalizeze emoțiile pe care le trăia. Cu toate astea, gândurile, trăirile  i se citeau pe față. Și toate acestea datorită talentului pe care îl are Timothée Chalamet. Datorită lui, am putut înțelege dorințele și suferințele lui Elio. De aceea, anul trecut, Chalamet a fost nominalizat pentru premiul de Cel mai bun Actor la Premiile Oscar. Avea doar 22 de ani. Deși nu a câștigat, Chalamet a primit un alt premiu, un nou rol într-un film bun, de Oscar. De data aceasta joacă în Beautiful Boy și este din nou pe lista actorilor care ar trebui să primească cel puțin o nominalizare din partea Academiei.

Și tot anul trecut, Saoirse Ronan a fost nominalizată pentru rolul său din Lady Bird. Vă vine sau  nu să credeți, Ronan avea doar 23 de ani atunci și primise deja a treia sa nominalizare din partea Academiei de Film de peste ocean. La doar 13 ani fusese deja nominalizată pentru prima dată pentru rolul din Atonement și putea să se înscrie ușor pe lista cu cei mai tineri actori care au luat Premiul Oscar. De altfel, ca și Chalament, Ronan pare să fie din nou favorită pentru o altă nominalizare, de data aceasta pentru rolul său din filmul Mary Queen of Scots.

Însă, Ronan și Chalamet chiar dacă foarte tineri, sunt departe de a fi cei mai tineri actori care au luat Premiul Oscar sau au fost apreciați de Academia de Film Americană. De exemplul, în timp ce noi ne chinuim cu ecuația de gradul 1, Tatum O’Neal câștiga Premiul Oscar pentru rolul lui Addie Loggins din Paper Moon (1973).

Cei mai tineri actori care au luat Premiul Oscar și alți puști care au fost remarcați de Academia Americană de Film

Justin Henry, puștiul minune care a jucat alături de Meryl Streep și Dustin Hoffman

Kramer vs. Kramer ia adus doar lui Meryl Streep recunoașterea Academiei. Filmul a câștigat cele mai importante categorii ale Premiilor Oscar – Best Picture, Best Director, Best Actor (pentru Dustin Hoffman), Best Supporting Actress (pentru Meryl Streep) și Best Adapted Screenplay. Însă, Kramer vs. Kramer a însemnat și descoperirea unui actor extrem de tânăr, Justin Henry care a primit, la rândul său, aprecierea criticilor de peste ocean. Puștiul a fost atunci nominalizat pentu categoria Best Supporting Actor.

Justin Henry alături de Dustin Hoffman în Kramer vs. Kramer

Vârstă: 8 ani

Nominalizat pentru Best Supporting Actor pentru filmul Kramer vs. Kramer (1979)

A câștigat? Nu

Quvenzhané Wallis, actrița care ne-a cucerit înainte să știe să citească

Wallis avea doar 6 ani atunci când a jucat în primul său film. Era vorba despre un film indie despre comunitatea bayou din Louisiana. 3 ani mai târziu, Wallis este nominalizată la Premiile Oscar pentru rolul Hushpuppy, din Beasts of the Southern Wild. Astăzi are 15 ani, iar cel mai recent proiect în care este implicată, Naya Legend of the Golden Dolphin, este acum în producție și va fi lansat anul viitor.

Quvenzhané Wallis în Beasts of the Southern Wild

Vârstă: 9 ani

Nominalizat pentru Best Actress pentru filmul Beasts of the Southern Wild (2012)

A câștigat? Nu

Tatum O’Neal, puștoaica cu un Premiu Oscar la doar 10 ani

A jucat alături de tatăl său, Ryan O’Neal, în Paper Moon. Și rămâne cel mai tânăr actor care să fi câștigat vreodată Premiul Oscar din partea Academiei de Film din America.

Tatum O’Neal alături de tatăl său, Ryan O’Neal

Vârstă: 10 ani

Nominalizat pentru Best Supporting Actress pentru filmul Paper Moon (1973)

A câștigat? Da

Anna Paquin, selectată din peste 5,000 de candidați, câștigă Oscarul la doar 11 ani

Eu aveam doar patru ani atunci când Paquin a jucat în The Piano. Știu sigur că atunci nu visam la nicio carieră, poate doar la vreun super LEGO. Însă, Paquin avea mai mulți ani și cu siguranță mai multă dorință de afirmare, perseverență și curaj. S-a dus la audiții pentru The Piano și a fost ales din cei peste 5,000 de candidați. A jucat rolul Florei și a câștigat Premiu Oscar la doar 11 ani. Nu era prima sa experiență cu lumea cinematografiei, mai pusese voce pentru Castle in the Sky. Iar de atunci a jucat rolul lui Sookie în True Blood, a fost Nancy Montgomery în Alias Grace sau Joanie în The Affair. Iar anul viitor, va juca în filmul The Irishman și în serialul Flack.

Anna Paquin alături de echipa din The Piano

Vârstă: 11 ani

Nominalizat pentru Best Supporting Actress pentru filmul The Piano (1994)

A câștigat? Da

Haley Joel Osment, de la Forrest Gump la The Sixth Sense

Până să joace în The Sixth Sense, Osmet era deja o celebritate la Hollywood, deși avea doar vreo 10 ani atunci când a apărut filmul. Însă el fusese deja copilul lui Tom Hanks în Forrest Gump. Mai jucase în serialele Thunder Alley, The Jeff Foxworthy Show, Walker, Texa Ranger sau Murphy Brown. Iar în 2000 a jucat în The Sixth Sense, rolul cu care va rămâne cu siguranță în cultura cinematografică. Atunci, la doar 11 ani, a fost nominalizat la Premiul Oscar.

Haley Joel Osment în The Sixth Sense

Vârstă: 11 ani

Nominalizat pentru Best Actor pentru filmul The Sixth Sense (2000)

A câștigat? Nu

Hailee Steinfeld, la 14 ani juca alături de Jeff Bridges și Matt Damon

Atunci când a mers la audiții pentru True Grit avea doar 13 ani. Apoi a fost pe platou alături de Jeff Bridges și Matt Damon. Și la 14 ani era pe covorul roșu la Premiile Oscar, nominalizată la categoria de Cea mai bună Actriță într-un rol secundar.

Hailee Steinfeld în True Grit

Vârstă: 14 ani

Nominalizat pentru Best Supporting Actress pentru filmul True Grit (2011)

A câștigat? Nu

Leonardo DiCaprio, a fost nominalizat la 19 și a câștigat abia la 41 de ani

Acum doi ani DiCaprio a câștigat în sfârșit primul Premiu Oscar din cariera sa. Avea peste 40 de ani atunci când rolul din The Revenant i-a adus trofeul pentru Cel mai Bun actor într-un rol principal. Până atunci mai fusese, însă, nominalizat pentru rolurile din The Wolf of Wall Street, Blood Dimond, The Aviator și What’s Eating Gilbert Grape. Pentru ultimul, rolul lui Arnie Grape, fratele cu handicap al lui Gilbert Grape, jucat de actorul Johnny Deep, a fost nominalizat la doar 19 ani.

Leonardo DiCaprio alături de Johnny Deep în What’s Eating Gilbert Grape

Vârstă: 19 ani

Nominalizat pentru Best Supporting Actor pentru filmul What’s Eating Gilbert Grape (1994)

A câștigat? Nu

Angelina Jolie și celebritatea justificată de un Premiu Oscar la doar 20 de ani

Atunci când a călcat prima dată pe covorul roșu la Premiile Oscar era doar o adolescentă. Eram în 1986, iar Angelina Jolie avea 20 de ani. Jucase alături de Winona Ryder în Girl, Interrupted, rolul Lisei, o pacientă care se lupta cu probleme psihice. Atunci a fost nominalizată pentru prima dată de Academie și a câștigat trofeul pentru Cea mai bună Actriță înt-un rol principal. Nouă ani mai târziu a fost din nou pe lista actorilor apreciați pentru rolul din Changeling, de data aceasta fiind doar nominalizată.

Angelina Jolie în Girl, Interrupted

Vârstă: 20 ani

Nominalizat pentru Best Actress pentru filmul Girl, Interrupted (2000)

A câștigat? Da

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO