Cei mai valoroși cai din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cei mai valoroși cai din lume

Unii cai costă mai mult decât alații, însă prețul nu reprezintă tot timpul garanția succesului, așa cum vom vedea în topul de mai jos ce prezintă cei mai valoroși cai din lume.
Share this article

La categoria cei mai valoroși cai din lume pot fi trecute acele exemplare pe care s-au plătit zeci și sute de mii de dolari și nu vorbim aici doar de cai de rasă, sau cai de curse.

Așa cum toată lumea știe, dacă vrei să faci echitație la nivel de top, ai nevoie de un cal bun. Iar asta s-ar putea să te coste ceva. Unii cai costă mai mult decât alații, însă prețul nu reprezintă tot timpul garanția succesului, așa cum vom vedea în topul de mai jos ce prezintă cei mai valoroși cai din lume.

Cel mai scump cal de povară

McIlarath’s Captain Jim ocupă un loc în Cartea Recordurilor fiind cel mai scump cal de povară vândut vreodată. Armăsarul belgian în vârstă de doi ani a fost vândut pentru suma de 112,500 dolari, la târgul de cai Mid-America Horse Sale din Gifford, Illinois, America, pe data de 20 februarie 2003. Acest preț exorbitant s-a datorat moștenirii de sânge impecabile a calului, dar chiar și așa pare a fi foarte mult. Însă, trebuie să recunoaștem, prețul acestui cal reprezintă bani de buzunar în lumea aceasta a cailor.

Citește și:

Cum să pleci din Bucureşti şi să devii haiduc modern?!

Cel mai scump cal de curse

Fugaichi Pegasus deține recordul la acest capitol. El a fost vândut în anul 2000 către Coolmore Stud din Irlanda, pentru suma de 70 de milioane de dolari, ceea ce a făcut să primească titlul de cel mai scump cal din istorie.

Calul a venit pe lume pe data de 12 aprilie 1997 și a fost dresat de Neil Drysdale, lucru ce i-a deschis drumul către o carieră de mare succes. El a câștigat aproape 2 milioane de dolari de-a lungul carierei, cea mai importantă victorie fiind aceea de la Kentucky Derby din anul 2000.

Întrucât proprietarii săi originali l-au achiziționat pentru doar 4 milioane de dolari, el a făcut mulți oameni foarte fericiți!

Cel mai scump cal de dresaj

Uimitorul armăsar negru olandez, Warmblood Totilas, a fost vândut pentru o valoare estimată de 11 milioane de euro instructorului german Paul Schokemohle.

„Toto” și călărețul său olandez, Edward Gal, au ras tot la Jocurile Mondiale Ecvestre din 2010, câștigând trei medalii de aur și au fost primul parteneriat care a obținut peste 90% la nivelul Grand Prix.

Cu toate acestea, Toto nu a mai ajuns niciodată pe aceste culmi amețitoare sub noul său călăreț, Matthias Rath, iar cariera sa ulterioară a fost afectată de multe accidentări. El s-a retras din activitate în anul 2015.

Totilas, unul dintre cei mai valoroși cai din lume

Cel mai scump showjumper

Jan Tops, antrenor al echipei de showjumping din Qatar, a plătit un preț record pentru un showjumper  în 2013. El l-a cumpărat pe Palloubet d’Halong, în vârstă de 10 ani, de la pilotul elvețian Janika Sprunger, pentru 15,2 milioane de dolari. Acest cal talentat a ajuns pe locul doi în Marele Premiu la CHIO Aachen în 2013.

După ce i s-a făcut o ofertă pe care nu a putut să o refuze, Sprunger a spus cu tristețe: „Am mulți cai buni, cai mai tineri, de la care am mari speranțe, dar știu că nu există nicio șansă să ajungă vreodată un al doilea Palloubet“.

Cel mai scump eșec

Un descendent al legendarului Northern Dancer a fost vândut pentru 16 milioane de dolari la licitație, cumpărătorul având așteptări uriașe de la acest cal ce purta numele The Green Monkey. Cu toate acestea, acest cal faimos prin moștenirea sa, a concurat doar de trei ori înainte de a se pensiona, și cel mai bun trofeu obținut a fost numai locul al treilea. Astăzi trăiește în Florida, iar proprietarul lui cere 5000 de dolari proprietarilor de iepe aduse la împerecheat.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora