Cel mai frumos Ferrari al tuturor timpurilor se vinde cu 10 milioane de lire sterline - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ferrari 250 GT California Spyder este considerată una dintre cele mai frumoase maşini făcute vreodată de Ferrari, motiv pentru care a fost şi unul dintre cele mai căutate modele ale ultimei jumătăţi de secol.

Fabricată în 1960, maşina a fost deţinută de un britanic anonim în ultimii 11 ani, iar acum va fi vândută în SUA pentru suma de 10 milioane de lire sterline, anunţă TheTeleghraph.co.uk. Maşina a fost extrem de bine întreţinută şi recent a fost premiată cu apariţia pe coperta binecunoscutei reviste auto, biblia maşinilor clasice, Octane.

Fostul prezentator al emisiunii Top Gear, Chris Evans a deţinut o versiune neagră a acestei maşini. El a cumpărat un model fabricat în 1961 pentru suma de 6 milioane de lire sterline, model care a fost anterior deţinut de actorii James Coburn şi Steve McQueen.

Preţurile au continuat să crească de atunci şi se estimează că această versiune se va vinde la licitaţie cu 10 milioane de lire sterline.

Ferrari 250 GT California Spyder satisface toate cerinţele amatorilor de motoare scumpe: este o combinaţie perfectă de design Pininfarina, caroserie Scaglietti, un motor legendar V12 de 3 litri şi un super plafon decapotabil.

Acelaşi model a fost folosit de Matthew Broderick în filmul Ferris Bueller’s Day Off. De fapt a fost doar o replică deoarece adevăratul model este mult prea valoros. Însă, Cameron Diaz a folosit un model autentic în filmul Charlie’s Angels.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO