fbpx

Căutare

Share this article

Având în vedere că cele mai recente trei serii ale Ferrari – 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia şi 458 Speciale (alimentate cu motor V8) – au fost extrem de bine primite de către fanii brandului italian, ultimul model Ferrari, 488 Pista, îi va lăsa pe aceştia fără cuvinte.

Şi asta pentru că uimitorul model, ce se pregăteşte să-şi facă debutul la Salon Auto de la Geneva (ce începe pe 8 martie) este, aşa cum îl prezintă presa de specialitate, ”cel mai puternic Ferrari cu motor V8 din istorie”.

Foto: Pinterest

Folosind toată experienţa acumulată cu modelele de curse 488 GTE, 488 GT3 şi 488 Challenge, cei de la Ferrari au creat acest supercar roşu cu greutatea de 1.280 kg (cu 90 kg mai mică decât la 488 GTB) şi viteza maximă de 340 km/h, ce are capacitatea de a face primi 100 km/h în doar 2.85 secunde. Specialiştii de la Ferrari au adăugat 50 de cai putere (până la cei 711 cai putere pe care îi are în total), ceea ce reprezintă, conform companiei italiene, „cea mai mare creştere a puterii unui motor pentru o maşină care face parte dintr-o serie specială”.

Foto: Pinterest

O versiune mai uşoară şi mai puternică a companiei 488 GTB, noul ”căluţ” are şi dimensiuni interesante pentru un model gândit pentru viteze mari: 4,6 metri în lungime, aproape 2 metri în lăţime şi 1,2 metri în înălţime.
La capitolul aurodinamică, Ferrari a încorporat un S-duct (canal de admisie a motorului cu jet)  şi difuzoare frontale, o caracteristică GTE, îmbunătăţind în acelaşi timp canalele de aerisire ale caroseriei şi difuzorul din spate. Cei de la Ferrari nu au dezvăluit încă preţul maşinii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO