Cele 10 sfaturi ale unui înţelept fără vârstă către cei tineri - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Mi-a spus un #Zet – adică un tânăr de 22 de ani pe nume Emil Costruţ- că eu aş fi o #perennials. Cum adică, am întrebat uşor alarmată, deşi bănuiam eu ce voia să zică… „Adică un fel de #millennials… fără vârstă”.

Asta m-a bucurat foarte pentru că aşa mi s-a comunicat că am atins tinereţea fără bătrâneţe în varianta digitală. Documentându-mă, am aflat că un #perennials este acel om care nu are legătură cu vârsta lui, trăieşte în prezent, e informat, e prieten cu tehnologia şi are prieteni de toate vârstele. Atunci da, am zis: sunt un perennials.

Folosindu-mă de acest statut, care înseamnă un fel de înţelept tânăr deşi bătrân, îmi permit să dau 10 sfaturi scrise cu litere de 14 pe peretele siteului către zeţi şi millennialşi deopotrivă.

1.  Ia-te în serios şi comportă-te ca atare. Eşti important pentru tine şi pentru cei din jurul tău.

2.  Citeşte mai mult. Nu contează pe ce suport, hârtie sau ecran. Doar citeşte ca să ştii ce au gândit ceilalţi dinaintea ta, ce greşeli au făcut, ca să nu le faci şi tu. Demonstrează că se poate ca episoadele negre ale istoriei să nu se mai repete.

3.  Roagă-te, antrenează-ţi credinţa, pentru că şi spiritul face parte din tine şi dacă nu-l pui la treabă, nu se dezvoltă. Cum te duci la sală în fiecare zi să faci muşchi, ridică-ţi spiritul la fel, în fiecare zi, ca să nu râmâi doar o masă musculară taiată în 4 pe abdomen.

4.  Vezi lumea. Călătoreşte şi iubeşte până când te saturi. De preferat e să nu te saturi.

5. Încearcă să fii mai sociabil, contactul cu oamenii adevăraţi, din carne şi oase, nu doare, nu strică şi te poate ajuta să experimentezi empatia sau să-i adaugi valoare.

6. Revoltă-te împotriva celor care nu au înţeles încă cel mai simplu fapt: că planeta nu e a lor, e a voastră.

7.  Apără-ţi drepturile cu dinţii, dar nu uita că ele vin la pachet cu nişte obligaţii… partea asta a doua se uită în general.

8. Gândeşte-te să faci copii. Nu trebuie să rămâneţi ultimii de pe Pământ.

9. Concentrează-ţi mesajul, găseşte cele mai bune cuvinte care să te/vă exprime, dar nu uita că limba română nu trebuie să moară, iar engleza poate supravieţui şi fără tine.

10. Eşti  autentic. Rămâi aşa. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO