Căutare

Share this article

Cele mai bune piese de teatru de anul trecut au fost sold out în timp record, așa că fanii teatrului de abia așteaptă să prindă un loc în public în 2019. Cele mai noi și mai apreciate producții, Pădurea Spânzuraților, de la Teatrul Național, și Coriolanus, de la Bulandra, se joacă, din nou, cu casa închisă. Iată care sunt cele mai așteptate piese de teatru în 2019:

Pădurea spânzuraţilor, Teatrul Național, București

Pădurea spânzuraţilor, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim este una dintre cele mai așteptate piese de teatru în 2019. A avut premiera în decembrie la Teatrul Național, iar biletele s-au epuizat imediat cum au fost scoase la vânzare. Următoarele spectacole se joacă pe 9-10 februarie, dar sunt deja sold out, semn că interesul este unul extrem de mare.

“Spectacolul lui Radu Afrim după Pădurea spânzuraţilor a lui Liviu Rebreanu descoperă uriaşa poezie a unui text puternic şi modern şi îşi propune să se adreseze în primul rând tinerilor de azi. Reinterpretând în stil propriu o operă majoră a literaturii române, regizorul o transpune în universul său imaginativ, atât de specific, îi descoperă sensuri noi, pornind de la premiza că romanul lui Rebreanu nu este un roman de război, ci unul psihologic”, scrie pe site-ul Teatrului Național.

„Nu vreau să pun în scenă cartea lui Rebreanu, vreau să chestionez puțin ce s-a întâmplat cu noi în suta asta de ani și unde suntem… S-ar putea să fie ambițios, riscant, kitschos, greșit, dar aș vrea să pun față în față soldații aceia care au luptat pentru ceva atunci, deși mulți nu știau pentru ce luptă, cu niște tineri din zilele noastre, cu niște dialoguri și întrebări: Ce ați făcut în 100 de ani, cine eram noi la vârsta voastră, ce am făcut”, a spus despre piesă regizorul Radu Afrim.

Actorii au cucerit publicul încă de la prima reprezentație: alături de Alexandru Potocean, care joacă rolul lui Apostol Bologa, îi mai vedem pe Marius Manole, Richard Bovnoczki, Ciprian Nicula, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Vitalie Bichir, Natalia Călin, dar și alții.

 Coriolanus, Teatrul Bulandra

În regia lui Alexandru Darie, Coriolanus, după opera lui William Shakespeare, este  una dintre cele mai așteptate piese de teatru în 2019. Spectacolul de la Teatrul Bulandra este considerat una dintre cele mai ample producții din România în acest moment și marchează revenirea regizorului Alexandru Darie în teatrul politic. Cu actorii actorii Șerban Pavlu, Radu Amzulescu, Ana Ioana Macaria, Dan Bădărău, Camelia Maxim, Simona Pop și Ionel Mihăilescu în rolurile principale, Coriolanus este o piesă contemporană, cu foarte multe referiri la perioada în care trăim. 70 de actori urcă pe scenă în această producție magistrală.

Omul pernă, Teatrul Act

În regia lui Eugen Gyemânt, Omul pernă, de la Teatrul Act, este una dintre cele mai apreciate piese ale momentului. Cu Ionuț Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu, Teodora Iancu în distribuție, „Omul pernă” de Martin McDonagh este o dramă întunecată care se petrece într-un stat totalitar al cărui nume nu este specificat.

“Spectacolul vorbeşte despre ancheta unui caz surprinzător de crimă ȋn care sunt implicaţi doi fraţi: Katurian, un scriitor de poveşti morbide ȋn care copiii sunt victime, şi Michal, cel care ȋnţelege poveştile fratelui său dintr-o altă perspectivă.

Cei doi detectivi, Tupolski şi Ariel, fac tot posibilul să ȋl pedepsească pe scriitor, dar au parte de o groază de ȋntâmplări care le infirmă aşteptările.

Cine este vinovat ȋn această poveste? Care mai este valoarea artei dacă ea ajunge să facă rău?”, scrie pe site-ul Teatrului Act.

 Oscar și tanti Roz, Teatrul Bulandra

În regia lui Chris Simion-Mercurian, piesa Oscar și tanti Roz este una emoționantă, al cărei mesaj îți va rămâne în suflet și după ce vei părăsi sala de spectacol. Cu Oana Pellea, Marius Manole, Antoaneta Cojocaru, Cristina Casian în distribuție, Oscar și tanti Roz nu poate să lipsească din lista cu cele mai așteptate piese de teatru din 2019. Și anul trecut s-a jucat cu casa închisă, iar acum cei care nu au prins un loc în sală au șansa să vadă acest spectacol tulburător.

 The Sunset Limited, un teatru

Cu Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki în distribuție, în regia lui Andrei și Andreea Grosu, The Sunset Limited este un spectacol care s-a bucurat de aprecierea publicului.

“The Sunset Limited e o întâlnire. O întâlnire autentică . Plină de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate și îndrăzneală. E despre tine. Și despre noi. Netrucât. E despre cele mai întunecate gânduri și despre cele mai gingașe încercări. E despre iubire sau despre absența ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea și despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ți se pot întâmpla. Atât de personal că ți se face frică. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atât.Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E puțin mai mult. E o confesiune. Curajoasă” – este prezentata piesă pe unteatru.ro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO