Cele mai bune 6 ceaiuri pentru iarnă - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune 6 ceaiuri pentru iarnă

Toată lumea bea ceai. În România din păcate, această băutură este încă asociată cu boala. E adevărat că se bea ceai atunci când organismul are nevoie de hidratarea care nu presupune doar apă. Însă, pe lângă lichidul cald, ceaiul aduce în corp şi o serie de elemente care au efecte benefice asupra unor organe sau doar asupra unor afecţiuni sau doar dispoziţii.
Share this article

Toată lumea bea ceai. În România din păcate, această băutură este încă asociată cu boala. E adevărat că se bea ceai atunci când organismul are nevoie de hidratarea care nu presupune doar apă. Însă, pe lângă lichidul cald, ceaiul aduce în corp şi o serie de elemente care au efecte benefice asupra unor organe sau doar asupra unor afecţiuni sau doar dispoziţii.

Iată câteva dintre cele mai plăcute la gust şi mai benefice dintre ceaiuri, numai bune după perioada sărbătorilor când organismul nostru a fost supus la o serie de excese.

Ceaiul alb. Are un gust mai delicat decât ceaiul verde. Împiedică înmulţirea celulelor canceroase, deoarece stimulează activitatea antioxidanţilor. Dacă vă place gustul şi vreţi să vă bucuraţi de beneficiile lui, puteţi alege ceaiul alb fie simplu, fie în combinaţii cu fructe sau mirodenii. Acest tip de ceai a ajuns la modă ceva mai recent, atrăgând atenţia prin faptul că este un ceai mai puţin procesat decât cel verde, de pildă. Un alt motiv este efectul său asupra celulelor. Sigur, o singură cană nu face minuni. În general, băutorii de ceai ştiu că efectele pozitive se observă după mai multe ceşti.

Ceaiul de ghimbir. Dacă eşti la pământ, dacă simţi că oboseala sau doar lenea te ţintuiesc la pat, o ceaşcă de ceai de ghimbir poate avea un efect extraordinar! Medicina ayurvedică sugerează că ceaiul de ghimbir poate stimula circulaţia, accelera digestia şi spori imunitatea. Aruncă o pungă de ceai de ghimbir în cana de dimineaţă pentru a acoperi gustul amar al ceaiului verde pe care îl foloseşti. De asemenea, ai posibilitatea să tai felii de ghimbir şi să le pui în ceai pentru ca băutura astfel obţinută să îţi ofere un tonus mai mare. Are un gust mai puternic şi miroase minunat.

Rădăcină de lemn dulce. Răceala nu ocoleşte pe nimeni. Când corpul cade, începe cu gâtul. Să iei Vitamina C este unul dintre remediile posibile, desigur. Dar, nu ignora efectele pe care ceaiul de rădăcină de lemn dulce le are asupra organismului. Acest tip de ceai s-a dovedit că uşurează congestia nazală şi tusea. Dacă eşti nevoit să treci printr-o prezentare şi ai gâtul iritat, câteva medicamente recomandate de medic şi un termos de ceai de lemn dulce, fac minuni. Un motiv în plus să îl preferi, are gust de bomboane.

Ceaiul de lămâie.  La sfârşitul unei zile lungi, ceaiul de lămâie este ca un balsam şi se simte ca o îmbrăţişare de la bunica. Este dulce şi delicat, iar o gură poate face ca toate problemele zilei să dispară! Acest ceai este utilizat pentru a trata anxietatea, probleme de somn şi chiar pe cele de tensiune arterială ridicată. O ceaşcă de ceai  are acelaşi efect ca un masaj – şi este mult mai ieftin!

Ceai detox de la Dr Oz. Poţi fi intrigat de gustul acestui amestec de chimen, coriandru şi seminţe de chimen dulce după ce ai văzut un episod de Dr. Oz pe net. Dr. Oz pretinde că ceaiul lui de detoxifere ajută la îndepărtarea a ceea ce numeşte medicina ayurvedica ama, adică a toxinelor din organism. Ceaiul are un gust picant si delicios. El are un efect de furnicături asupra întregului organism, care duce la o reconfortantă încălzire.

Ceai de lapte de ciulin. Toată lumea se simte rău după un şir lung de petreceri. Zilele de după Crăciun şi Anul Nou se pot simţi ca  moartea … pentru ficat. Este greu să te simţi motivat să te întorci la locul de muncă, atunci când capul este greu ca metalul, iar perna devine un magnet. O soluţie pentru această stare de spirit este să bei ceai de lapte de ciulin, care este adesea folosit ca o parte din dietele de curăţare. Laptele de ciulin stimulează funcţia hepatică şi oferă o protecţie pentru ficat împotriva efectelor toxice ale anumitor substanţe (cum ar fi alcoolul sau medicamente). O cană nu te va vindeca, dar bea timp de o săptămână şi ar trebui să simţi o diferenţă.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora