Cele mai bune 9 oraşe din lume în care să trăieşti ca freelancer - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Eşti freelancer şi cauţi locuri noi din care să lucrezi?

O platformă online olandeză pentru freelanceri, hoofdkraan.nl, a lansat de curând, conform independent.co.uk., un raport privind cele mai bune nouă oraşe din lume în care poţi lucra ca freelancer luând în calcul 23 de factori aplicaţi pe 117 oraşe, printre factori numărându-se: costurile de trai, taxele, viteza internetului, calitatea vieţii.

Iată ce a ieşit din studiul olandezilor:

9. Vancouver, Canada. Unul dintre cele mai diverse oraşe canadiene din punct de vedere etnic şi lingvistic, Vancouver este extrem de atractiv pentru freelanceri datorită calităţii vieţii.

8. Bratislava, Slovacia. Parte, cândva, a Monarhiei Habsburgice, actuala capitală a Slovaciei, este cunoscută pentru taxele de impozitare mici şi pentru costurile reduse de trai, ceea ce face ca Bratislava să fie printre favoritele celor care nu au un venit garantat.

7. Marsilia, Franţa. Cel de-al doilea oraş francez, ca mărime, şi cel mai mare port comercial al ţării, Marsilia oferă nenumărate facilităţi pentru a duce o viaţă socială prosperă dar şi multe oportunităţi pentru freelanceri.

6. Bristol, Anglia. Unul dintre cele mai vechi porturi din Insulele Britanice, Bristol este un oraş în care se ajunge destul de uşor din Londra, un loc sigur, cu o mulţime de posibilităţi de muncă, cu o bună calitate a vieţii şi mai ieftin decât Londra.

5. New Orleans, SUA. Considerat un oraş aparte al Americii, New Orleans este cunoscut drept leagănul jazz-ului dar şi pentru festivaluri de tot felul. Ei bine, freelancer-ii s-ar simţi de minune aici având în vedere că este clasat printre oraşele cu o calitate a vieţii ridicată şi cu o viaţă de noapte fantastică.  

4. Las Palmas, Gran Canaria. Capitala regiunii autonome a Insulelor Canare (Spania), Las Palmas este adorat pentru starea bună vremii şi pentru poziţionarea sa perfectă, aproape de plajă şi natură.

3. Sevilia, Spania. Amestec de culturi şi stiluri, capitala Andaluziei este cunoacută pentru costurile destul de scăzute.

2. Miami, SUA. Capitala statului Florida şi staţiune turistică cunoscută la nivel mondial, oraşul de coastă Miami este declarat drept unul dintre cele mai bune oraşe privind calitatea vieţii dar şi viteza internetului (80 MG/s).

1. Lisabona, Portugalia. Unul dintre marile centre culturale europene, capitala Portugaliei este apreciată pentru preţurile joase, peisajele de vis şi rapiditatea internetului. Pare ideal pentru oricine lucrează de la distanţă.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO