Căutare

Share this article

De câteva zile s-au anunţat cele mai bune baruri din lume, o listă întocmită de organizaţia World’s 50 Best. Peste 500 de experţi într-ale băuturilor şi cocktailurilor – barmani, consultanţi, cronicari, specialişti în domeniu care provin din peste 55 de ţări – au votat cele mai bune localuri pe lista Top 50. Londra şi New York-ul sunt oraşele fruntaşe în materie de baruri de calitate. Ele împart majoritatea primelor 10 poziţii din top, alături de Atena, Singapore, Shanghai.

Fiecare membru al juriului putea vota 7 baruri în care a avut o experienţă extraordinară – cu menţiunea că trebuia să fi vizitat localul în ultimele 18 luni şi să fie un bar din afara ţării sale natale. Haideţi să vedem care sunt cele mai bune 10 baruri din lume în 2017! Lista completă o găsiţi aici.

1. American Bar, Londra (The Savoy Hotel, 100 Strand)

Barul din incinta Hotelul Savoy din Londra este de foarte multă vreme un reper, atunci când vorbim despre cele mai importante destinaţii de cocktail. Deschis şi astăzi, după 125 de ani de la primul client, American Bar ajunge pe primul loc în top 50 cele mai bune baruri din lume.

Barmani legendari au servit clienţii aici (Ada Coleman, Harry Craddock, Peter Dorelli), iar acum se bucură de prezenţa „magicianului cocktailurilor” Erik Lorincz. Când ajungeţi aici puteţi încerca mix-uri din celebrul meniu Savoy Cocktail Book, dar nu rataţi nici cele mai noi inovaţii în materie de cocktailuri.

2. Dandelyan, Londra (Mondrian London, 20 Upper Ground)

Situat în Hotelul Mondrian, şi acest bar londonez îşi merită pe deplin locul în fruntea topului. Dandelyan propune un concept bazat pe botanica modernă şi pe modul în care plantele pot îmbogăţi un mix. Sub umbrela „The Vices of Botany” băuturile sunt aliniate pe categorii la fel de „vicioase” – Faith, Lust, £€$¥ (Money) şi Rock ’n’ Roll –, ingredientele lor spun poveşti tumultoase şi stârnesc adevărate pasiuni.

3. The Nomad, New York (NoMad Hotel, 10 West 28th Street)

Barul din Hotelul Nomad are foarte puţini ani de când s-a deschis, însă a reuşit ca în această scurtă perioadă să se facă remarcat şi să devină unul dintre cele mai bune baruri din oraş. Acum a trecut şi pe lista celor mai bune baruri din lume. Leo Robitschek, „directorul de creaţie” în materie de băuturi, a inventat o serie de cocktailuri care te lasă cu gura căscată. Sunt mix-uri de dimensiuni mari, din care pot bea 8-10 persoane, re-mixuri ale unor cocktailuri precum Sherry Cobbler, Whiskey Smash sau Zombies. Barul propune o combinaţie între seriozitate şi spirit ludic, ceea ce îl face să fie o destinaţie potrivită atât pentru o ieşire după serviciu, cât şi pentru o întâlnire romantică. 

4. Connaught Bar, Londra (Carlos Place, Mayfair)

Deşi n-are nici 10 ani împliniţi, Connaught Bar este deja un clasic. Maestrul mixurilor Agostino Perrone şi-a câştigat deja renumele. Iar londonezii ştiu că vii la barul din Carlos Place pentru cocktailuri. Puteţi primi un Martini bespoke adus „pe roţi” la masă sau poate vreţi să mai gustaţi încă o dată din Bloody Mary-ul considerat o băutură de referinţă aici. Noul meniu te poartă într-o călătorie în jurul lumii şi cuprinde ingrediente din cele mai îndepărtate ţinuturi, care se îmbină perfect cu mixologia modernă. 

5. The Dead Rabbit, New York (30 Water Street)

Patronii acestui local provin din Irlanda de Nord, aşa că nu trebuie să vă mire meniul bogat în whisky-uri irlandeze. Dar să nu vă lăsaţi surprinşi nici de cocktailuri precum Cheshire Cat, un amestec de tequila, rom, vermouth alb şi numeroase fructe. E atmosferă de pub aici, ceea ce îi aduce o notă foarte relaxată localului, însă vă sugerăm să nu vă luaţi la trântă cu tăria cocktailurilor!

The Dead Rabbit a deţinut titlul de cel mai bun bar din lume, însă, chiar dacă a coborât pe locul 5, asta nu înseamnă că experienţa voastră aici va fi una mai puţin plăcută.

6. The Clumsies, Atena (105, 61 Praxitelous 30)

În sfârşit un alt oraş pe lista celor mai bune baruri din lume! Barul The Clumsies („Neîndemânaticii”) nu lasă deloc impresia că lucrurile ar putea vreodată să scape de sub control. Atmosfera de aici este caldă şi prietenoasă, permiţând clienţilor să danseze, să se relaxeze la bar sau să lenevească într-una din încăperi. Trebuie să precizăm că lista cocktailurilor se schimbă anual, iar că în 2017, acestea sunt inspirate de artă şi de „învăţături” greceşti. 

7. Manhattan, Singapore (Regent Singapore, 1 Cuscaden Road)

Localul este deja câştigător al locului 1 în topul „cele mai bune baruri din Asia”, iar locul 7 pe lista mondială nu poate decât să îi facă cinste. Decorul este impecabil (multă piele şi draperii bogate), iar meniul păşeşte pe graniţa fină dintre preparate clasice şi reţete cu istorie, aşa cum este, de exemplu, The Switchel, care combină romul jamaican, amaro, rosa vermouth, afinele, sucul de lămâie şi oţetul balsamic, revenind la tradiţiile colonialiştilor. O să vă atragă atenţia şi zecile de butoaie „bespoke”. Enjoy!

8. Attaboy, New York (134 Eldridge Street)

Localul are o atmosferă relaxată şi îţi dă senzaţia că trăieşti o experienţă unică şi că doar aici vei găsi cele mai bune cocktailuri care ţi-au fost vreodată servite.

Toată lumea ştie că Attaboy nu are meniu. Însă nu vă fie teamă să vă lăsaţi pe mâna barmanilor pricepuţi, care, ca nişte psihologi adevăraţi, ştiu să pună întrebările potrivite ca să creeze băuturi ce vă vor răsfăţa simţurile. 

9. Bar Termini, Londra (7 Old Compton Street)

Barul poartă numele celebrei gări din Roma şi propune clienţilor băuturi nenumărate din zori până în toiul nopţii. Nu vă fie teamă, n-o să pierdeţi trenul! 🙂
Meniul se bazează, şi el, pe o serie de preparate italiene clasice aduse în contemporan, printre care se numără aperitivele Negroni (în 4 variante), Spritz Termini sau Marsala Martini. Juraţii care au votat Termini în Top 10 vă recomandă să comandaţi neapărat un Garibaldi

10. Speak Low, Shanghai (579, Fuxing Middle Rd, Huangpu Qu, Shanghai Shi)

Nu, nu este un templu în care se vorbeşte în şoaptă, aşa cum ar putea da de bănuit numele său, ci este un bar renumit, al cărui nume este pe buzele tuturor atunci când cei aflaţi în Shanghai caută cele mai bune cocktailuri.
Speak Low este situat pe 3 niveluri, fiecare cu meniul şi „regulile” sale. Indiferent dacă alegeţi cele mai sofisticate băuturi sau doar un ceai, nu vorbiţi prea tare. Este interzis! 
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO