fbpx

Căutare

Share this article

Luna de miere trebuie să fie cu totul specială, să ne ofere amintiri pentru o viață întreagă. Așa că trebuie să alegem cu grijă destinația. Ce poate fi mai frumos decât o lună de miere într-o destinație exotică, cu plaje sălbatice, cu nisip fin și strălucitor, palmieri înalți și peisaje răpitoare? Iată care sunt considerate cele mai bune destinații pentru luna de miere:

Bali, Indonesia

Supranumită “Insula Zeilor”, Bali e una dintre cele mai apreciate insule ale Indoneziei, renumită pentru farmecul său unic. Soare din belșug, plaje spectaculoase, locuri grozave pentru pasionații de surfing, munți vulcanici, păduri verzi și hoteluri de ultra lux – toate acestea sunt ingredientele unei luni de miere de poveste. Bali este o adevărată minune a naturii, cu peisaje incredibile, o cultură deosebită și cu localnici extrem de prietenoși. Nisipul fin de pe plaje, apa turcoaz și palmierii sunt decorul perfect pentru o escapadă romantică.

Mauritius

Mauritius este una dintre cele mai bune destinații pentru luna de miere. Mai este cunoscută și sub denumirea de “insula din paradis”, iar lucrul acesta spune totul! Este locul perfect pentru o vacanță romantică, într-un peisaj de vis, cu plaje de nisip orbitor de alb, de la praful de coral depus pe țărm. Aflată pe continentul african, la Oceanul Indian, Mauritius este o combinație de plaje spectaculoase și o atmosferă sălbatică, de junglă, la care se adagă niște apusuri care îți taie răsuflarea.

Hawaii, SUA

Hawaii este o destinație de vis, în care merită să faci efortul să ajungi măcar odată în viață. Atmosfera de pe insule, peisajele de vis, apa cristalină, obiectivele turistice și activitățile nautice au transformat Hawaii în una din cele mai apreciate destinații pentru luna de miere. Hawaii este cel de-al cincizecilea stat al SUA, localizat în arhipelagul insulelor Hawaii în Oceanul Pacific, și este format din șase insule: Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Maui si Hawaii. Când îți planifici vacanța în Hawaii, e bine să știi că în insule sunt două sezoane: unul uscat, din mai până în noiembrie, și unul ploios, din noiembrie până în aprilie. Din august până în noiembrie este destul de cald și înăbușitor. Poți să vezi frumusețea Hawaii-ului dintr-un elicopter, poți merge într-o aventură cu barca sau poți practica o mulțime de activități nautice distractive. Vezi cât costă o vacanță în Hawaii!

Bora Bora, Polinezia Franceză

Borba Bora este considerată una dintre cele mai frumoase insule din lume și este destinația ideală pentru luna de miere. Îndrăgostiții care preferă destinațiile exotice vor fi încântați de ceea ce le oferă această minunăție de insulă: plaje sălbatice, ape turcoaz, recifuri de corali, o viață marină spectaculoasă, peisaje muntoase de vis, restaurante pline de farmec și hoteluri care te așteaptă direct pe plajă.

Cape Town, Africa de Sud

Cape Town are toate ingredientele pentru o lună de miere memorabilă. Este un oraș încărcat de istorie, cosmopolit, cu un mix de culturi din întreaga lume. Cape Town le oferă tinerilor îndrăgostiți o mulțime de variante romantice de a petrece timpul: pot admira frumusețea orașului de la înălțime de muntele Table, pot explora plaje cu nisip fin și strălucitor, pot merge în safari la Kruger Național Park sau pot degusta vinuri la Cape Winelands. Cape Town este așezat între ocean și munte, spunându-se despre el că este un oraș al celor patru sezoane într-o singură zi, vremea schimbându-se foarte ușor.

Costa Rica

Costa Rica este considerată de mulți una dintre cele mai bune destinații pentru luna de miere. Te poți relaxa pe plaje exotice, poți practica sporturi nautice în apa de un albastru încântător, poți face bunjee jumping, safari sau alpinism. În Costa Rica sunt 20 de parcuri naționale, opt rezervații biologice și multe zone protejate, considerate adevărate minuni ale naturii, cu specii rare de păsări și animale. Vulcanii activi din Costa Rica sunt și ei o atracție care nu trebuie ratată.

Bahamas

Nu poți să te gândești la luna de miere și să nu iei în considerare și Bahamas. O țară insulară cu peste 700 de insule și atoli, situate în Oceanul Atlantic, Bahamas este destinația perfectă pentru un cuplu de proaspăt căsătoriți. Nisipul alb-auriu de pe plaje, considerat o adevărată raritate exotică, fascinează pe oricine. În apropierea țărmului apa e mică, iar recifurile de corali în culori infinite pot fi admirate cu ochiul liber, datorită apei foarte limpezi. Capitala Nassau este o atracție turistică, fiind unul dintre cele mai atractive porturi ale arhipeleagului. Nu trebuie ratate Abaco National Park, o rezervație naturală protejată, cu peste 1000 de specii de păsări, și Lucayan National Park, întins pe o suprafață de 16 hectare. Pe lângă statul la plajă și practicarea sporturilor exotice, safariul este una din atracțiile insulelor. Doritorii pot vizita și insule pustii.

Republica Dominicană

Aflată în nordul Mării Caraibilor, Republica Dominicană trebuie neapărat inclusă în top cele mai bune destinații pentru luna de miere. Lăsând la o parte plajele pentru care e faimoasă și apele de o limpezime fantastică, Republica Dominicană oferă peisaje spectaculoase cu munți și cascade, zeci de specii de copaci, mangrove ce răsar din mlaștini, sute de specii de păsări și plante specifice zonei și balene care se apropie de plajă Bahía de Samaná pentru împerechere. Capitala Santiago Domingo este fermecătoare, iar stațiunea Punta Cana este o adevărată atracție turistică, ce oferă tot ce ți-ai putea imagina.

Maldive

Nu putem încheia un top cu cele mai bune destinații pentru luna de miere fără să includem Maldive. Situat în Oceanul Indian, arhipeleagul Insulelor Maldive este o destinație de vis pentru luna de miere. Poți petrece o săptămână romantică într-un bungalow din care poți ieși direct pe plajă sau, și mai bine, în apa de un turcoaz incredibil. Sporturile nautice sunt la ele acasă, așa că puteți practica orice va trece prin minte de la snorkeling la scufundări. Pentru o experiență de neuitat, nu trebuie să ratăzi o croazieră de lux în mijlocul Oceanului. Vezi cât costă o vacanță în Maldive!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO