Căutare

Share this article

Este impresionant că până la vârsta de 44 de ani, există un top cu cele mai bune filme cu Christian Bale, acest actor având un parcurs excepțional. Oare ce roluri va juca la maturitate?

Actor profesionist de la vârsta de 8 ani, Christian Bale a jucat în primul său film mare, unul regizat de Steven Spielberg la vârsta 12 ani, l-a interpretat pe Batman la vârsta de 29 de ani și anul acesta a fost cât pe ce să câștige un premiu Oscar pentru interpretarea din Backseat.

Este extrem de interesant faptul că de-a lungul carierei, transformările fizice prin care a trecut pentru rolurile sale, l-au făcut celebru.

Citește și:

Top 10 cele mai bune filme thriller din toate timpurile

Cele mai bune filme cu Christian Bale: Empire of the Sun (1987)

Pentru acest film, Bale a demonstrat o performanță actoricească uimitoare, ce l-a impresionat foarte tare pe Steven Spielberg. Jamie, puștiul ce provine din clasa de elită britanică este despărțit de părinți și luat prizonier când armata japoneză invadează Shanghai-ul dominat de britanici. A fost probabil una dintre cele mai bune interpretări ale unui copil care, inițial este adăpostit și răsfățat de expații britanici, iar apoi ajunge înfometat și sălbăticit după trei ani în tabăra Suchou. Evoluția personajului trece de la cea a unui copil privilegiat, la unul devastat de suferință, de nerecunoscut nici de către proprii părinți.

 Little Woman (1994)

Indiferent dacă sunt înfometate, cu burtă, cu barbă sau mascate, personajele lui Bale tind să nu prezinte aspectul natural al actorului. O excepție este Laurie, pentru care se naște o mare afecțiune în filmului lui Gillian Armstrong. Surorile March sunt cele care îl urmăresc în neștire pe Laurie, un personaj absolut fermecător, dar cu nuanțe întunecate.

 American Psycho (2000)

Obsesia lui Bale pentru transformarea personajelor începe aici, cu acest rol. „Îmbrăcat cu mușchi” și cu dinții arși la machiaj, inspirat din performanța lui Nicolas Cage din filmul Vampire’s Kiss (1988), Bale arată încă de pe acum că este gata să facă trecerea către categoria actorilor mari. Specimen superb, care pare să aibă toate calitățile unui tânăr „stăpân al universului”, Patrick Bateman apare ca un personaj perfect, cel puțin la fel de „perfect” ca și cei din jurul său. Cu cât se străduiește să semene altora, cu atât se pierde în mulțime. În cele din urmă, el devine exemplarul perfect al unei societăți amorale…

The Machinist (2004)

Un triller horor deștept l-aș numi eu, un film ce nu te lasă să-i ieși din vrajă nici după ce se termină. De la coloratul personaj Patrick Bateman, Bale trece acum la unul aproape sinistru, cel al lui Trevor Reznik, un insomniac chinuit de obsesii și paranoia. Din cauză că nu doarme de mai bine de un an, face greșeli la muncă, lucru ce duce la un accident ce schilodește un coleg de serviciu. După toate aceste întâmplări, Trevor începe să caute răspunsuri să afle dacă toată conspirația este în mintea sa sau chiar există și pe măsură ce face descoperiri, își dorește să nu fi ajuns niciodată aici.

Trilogia Dark Knigt (2005-2012)

În timp ce se spune că Christopher Nolan a schimbat ideea filmelor cu super eroi, se poate spune și că Bale a schimbat super eroii. Bale a fost cel care a introdus introspecția sufletului din spatele filmelor cu super eroi.

The Prestige (2006)

A fost bancher / criminal în serie în American Psycho, industriaș / criminalist în filmele Dark Knight și om de afaceri / artist în American Hustle (2013), însă interesul lui Bale pentru dualitate este explorat cel mai satisfăcător în The Prestige. Aici Bale nu joacă doar rolul a doi gemeni ce se prefac a fi un singur om, ci și două jumătăți ale unei singure persoane.

The Big Short (2015)

Canalizând accidentul financiar din viața reală din 2008, Michael Burry, un Christian Bale neașteptat, zugrăvește o imagine complexă a unui bărbat care este oarecum superior, sensibil, fără umor și singur. Pentru că a știut să aducă esență emoțională într-un film plin de lucruri imorale, Bale a primit a treia nominalizare la Oscar.

 Hostiles 2017

După ce a acordat una dintre cele mai emoționante interpretări ale sale pentru scriitorul-regizor Scott Cooper în „Out of the Furnace”, Bale dă frâu liber sentimentelor în acest western absolut impresionant.

Bale joacă rolul căpitanului Joseph Blocker, un veteran al războaielor indiene, ce a primit ordin să-l escorteze pe un șef Cheyenne muribund pe teritoriul său natal.

Chiar dacă și-a scris propriile linii de dialog intern pentru tăcerile lui Blocker, Bale vorbește puțin, dar transmite în mod constant durerea și ura care au prins rădăcini în sufletul căpitanului.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO