Cele mai bune filme cu Dwayne „The Rock” Johnson - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bune filme cu Dwayne „The Rock” Johnson

Share this article

Dwayne „The Rock” Johnson pare că este foarte ocupat pentru că dacă e să ne uităm la cele mai bune filme cu el, trecem în revistă titluri epice precum The Fate of the Furious, comedii precum Baywatch și Jumanji: Welcome to the Jungle, adaptarea jocului video Rampage și cel mai recent film al său DC, Black Adam.

Cu CV-ul lui Johnson devenind mai mare decât bicepșii lui masivi, ne-am gândit că este timpul să facem numărătoarea inversă a celor mai bune 10 filme ale sale. De la Regele Scorpion la franciza Fast & Furious până la Moana, acestea sunt cele mai bune filme cu care te poți pune cu The Rock.

10. The Scorpion King

O mare parte din marketingul din jurul The Mummy Returns s-a centrat pe marele ecran în jurul lui The Rock, care se transformă în răufăcător și chiar și o mumie nemuritoare se teme de Regele Scorpion. Johnson nu a fost de fapt în film mai mult de cinci minute sau cam așa ceva, dintre care majoritatea au implicat un monstru CG prost conceput, cu fața tencuită.

Dar Dwayne „The Rock” Johnson a compensat rapid această dezamăgire apărând în filmul spin-off Regele Scorpion. Acest prequel își propune să exploreze modul în care un simplu mercenar akkadian a crescut pentru a deveni un rege al oamenilor, un cuceritor al regatelor și un suflet condamnat. Asta a fost intenția inițială, oricum. Regele Scorpion este în mare măsură dezinteresat să se conecteze la mitologia mai mare a Mumiei, concentrându-se în schimb pe aspectele de comedie ale acelei francize și oferindu-i lui Johnson și prietenului său simpatic (Kelly Hu) o scenă de acțiune mare. Cu alte cuvinte, joacă direct cu punctele forte ale lui Johnson ca animator.

Regele Scorpion nu este ambițios sau bazat pe povești sau chiar foarte original, dar este foarte distractiv. Și a dat naștere unei francize de sequele direct-to-video în care câțiva dintre colegii lui Johnson din WWE au continuat saga în locul lui.

9. Cele mai bune filme cu Dwayne „The Rock” Johnson: G.I. Joe: Retaliation

Ne îndoim că mulți oameni se așteptau ca G.I. Joe: Rise of Cobra să fie un succes critic. Din fericire, continuarea a făcut o treabă mult mai bună de a satisface fanii hardcore ai lui Joe și de a profita de ceea ce a făcut vechiul desen animat și benzi desenate atât de grozave, chiar dacă încă nu a câștigat mulți critici.

Deși în mod clar este o continuare directă, Retaliation a renunțat la multe dintre personajele din Rise of Cobra în favoarea unei distribuții mai mici și renovate. Johnson apare în rolul Roadblock, soldatul dur care vorbește tare și poartă o armă mare. Chimia lui Johnson cu restul distribuției, inclusiv Duke al lui Channing Tatum și Joe Colton al lui Bruce Willis, este suficientă pentru a șterge gustul amar al dinamicii proaste a lui Rise of Cobra. În orice caz, este dezamăgitor faptul că rivalitatea frățească dintre Roadblock și Duke nu joacă un rol mai important în film.

8. Central Intelligence

Nu poți arunca o piatră în zilele noastre fără să lovești un film în care joacă fie Dwayne Johnson, fie Kevin Hart. Era inevitabil ca cei doi să împartă în cele din urmă ecranul într-o comedie de acțiune. Suntem doar norocoși că au o chimie atât de grozavă împreună.

Pe hârtie, Central Intelligence nu este nimic teribil de unic. Este un film drăguț despre doi prieteni de liceu care se reîntâlnesc ca adulți pentru a învinge un criminal căutat. Din fericire, Johnson și Hart ridică filmul la ceva mai mult. Performanțele lor energice și comedia fizică non-stop care vine cu diferența lor extremă de dimensiune, sunt foarte promițătoare. Central Intelligence poate să nu reinventeze genul, dar este o adevărată plăcere a mulțimii.

7. Cele mai bune filme cu Dwayne „The Rock” Johnson: The Gridiron Gang

Poate că niciun gen de la Hollywood nu este la fel de familiar precum filmul cu sport, în special filmele cu fotbal. Și, la fel ca genul de supereroi, nicio stea de acțiune nu este cu adevărat completă până când nu apar în cel puțin o poveste despre o echipă nefavorabilă care face față provocării și își găsește gloria pe teren.

Gridiron Gang a fost o surpriză plăcută în 2006 pentru că a reușit mai bine decât majoritatea să se ridice deasupra tropilor obișnuiți. Ca și în majoritatea acestor filme, se bazează pe evenimente adevărate, în acest caz povestea lui Sean Porter (interpretat de Johnson, desigur). Filmul îl urmărește pe Porter în timp ce creează o ligă de fotbal în centrul său de detenție pentru tineri, oferind adolescenților cu risc șansa de a învăța puțină disciplină și de a se ridica peste condiția lor.

Gridiron Gang funcționează pentru că evită multe dintre bătăile evidente. Nu prezintă o viziune văruită în alb, melodramatică, a relațiilor între rase. Nu împlinește la Hollywood lupta personajelor adolescenților. Johnson însuși se bucură de una dintre primele sale transformări pur dramatice din film. Deși a folosit în mod puternic carisma sa naturală, Johnson oferă, de asemenea, o performanță nuanțată care subliniază atât umorul și onestitatea, cât și intensitatea alimentată de fotbal.

6. The Other Guys

The Rock nu joacă în prim plan în această lansare a diferitelor filme cu polițiști din anii ’80 și ’90, dar rolul său secundar (precum și filmul în sine) este atât de memorabil încât merită să fie inclus oricum. The Other Guys îi are în rolurile principale pe Will Ferrell și Mark Wahlberg, ce joacă doi polițiști nebuni și inepți, geloși pe trăsăturile super-polițiștilor rezidenți din echipă (interpretați de Johnson și Samuel L. Jackson). Parteneriatul Johnson/Jackson se dovedește a fi unul câștigător din creditele de deschidere, deoarece urmăresc criminali pe străzile aglomerate ale orașului și provoacă un munte de daune colaterale înainte de a-i doborî.

În cele din urmă, Johnson este doar o mică parte dintr-o distribuție care i-a inclus pe toți, de la Michael Keaton la Steve Coogan. Chiar și așa, The Other Guys este una din cele mai puternice dintre numeroasele sale acțiuni/comedii.

5. Cele mai bune filme cu Dwayne „The Rock” Johnson: Jumanji: Welcome to the jungle

Printre altele, Jumanji: Welcome to the Jungle a demonstrat că există încă o mulțime de lucruri de demonstrat în perechea Dwayne Johnson/Kevin Hart. Cei doi apar alături de Karen Gillan și Jack Black în această continuare ciudată a filmului Jumanji din 1995. De data aceasta, în loc să aibă de-a face cu un joc de masă fermecat, protagoniștii adolescenți ai filmului se trezesc absorbiți într-o lume arhaică a jocurilor video și transformați în eroi de acțiune cu drepturi depline, adulți.

Doar această premisă este suficientă pentru a condimenta ceea ce altfel ar fi fost un film standard de acțiune/aventură. Dar adevărata distracție din Welcome to the Jungle este să-i vezi pe cei patru jucându-se cu adolescenți prinși în corpuri de adulți. Johnson nu joacă rolul său obișnuit de eroul încrezător și muscular, ci un tocilar stângaci care se confruntă cu a fi un Adonis uriaș pentru prima dată în viața sa. Este o subversiune grozavă a formulei obișnuite care face ca acesta să fie unul dintre cele mai memorabile filme ale lui Johnson din ultimii ani.

4. Moana

Nimeni nu va spune vreodată despre Johnson că este un cântăreț de talie mondială, dar asta nu a împiedicat Disney să-l atribuie în acest musical animat din 2016. Și în ciuda lipsei sale de amplitudine vocală (sau poate chiar din cauza asta), Johnson ne-a arătat că poate fi la fel de distractiv și în formă animată.

Moana povestește călătoria personajului titular (cu vocea lui Auli’i Cravalho), fiica unui șef polinezian care tânjește să exploreze oceanul și să-și salveze satul de la distrugere. Johnson își joacă rolul de partenerul ei reticent, un semizeu egocentric pe nume Maui. Este un rol care se adresează punctelor sale obișnuite cinematografice, oferind și lui Johnson un arc de caracter puternic de explorat. Pe parcursul perioadei de rulare a Moana, Maui învață câteva lecții valoroase despre cum, cu puterea divină, trebuie să vină și responsabilitatea divină.

Combinați toate acestea cu niște cântece grozave, prin amabilitatea creatorului Hamilton, Lin-Manuel Miranda, și aveți unul dintre cele mai bune filme de animație non-Pixar de la Disney.

3. Cele mai bune filme cu Dwayne „The Rock” Johnson: Pain and Gain

Criticii sunt atât de obișnuiți să pună la gunoi filmele de succes alimentate de spectacole ale lui Michael Bay, încât nu erau foarte siguri cum să reacționeze când Bay a lansat această comedie neagră surprinzător de bine gândită, în 2013. Bazat pe o poveste adevărată, Pain and Gain îl prezintă pe Johnson alături de Mark Wahlberg și Anthony Mackie, un trio de culturiști din Miami care recurg la răpire și extorcare pentru a obține bogăția la care tânjesc atât de mult.

Pain and Gain i-a oferit lui Johnson oportunitatea de a juca un alt tip de personaj. În afară de The Mummy Returns, acesta ar putea fi cel mai aproape de titlul de răufăcător jucat într-un film. Pain and Gain oferă o interpretare foarte energică și elegantă a acestei povești din lumea reală, dar funcționează datorită privirii sale foarte serioase asupra a trei bărbați a căror obsesie de a realiza visul american i-a condus pe o cale întunecată.

2. Seria The Fast and The Furios

Johnson are acum patru filme Fast & Furious sub centură și multe altele pe drum. Ne-am gândit că cel mai bine este să le grupăm, ca nu cumva această listă să devină complet dominată de această franciză masiv populară.

Nu credem că este o coincidență faptul că seria a luat avânt exact când Johnson a intrat în imagine ca agent DSS Luke Hobbs. Johnson a contribuit la revigorarea acestor filme, deplasând franciza de la cursele de stradă și dramele de familie la filme de acțiune complet dezvăluite, pline de cascadorii imposibile și personaje mai mari decât viața. Johnson însuși a fost un jucător de încredere de la debutul său în Fast Five din 2011. Agentul său Hobbs a evoluat de la un antagonist cu fața severă la un aliat loial și membru de onoare al familiei Toretto.

The Fate of the Furious din 2017 nu a fost un punct culminant pentru franciză, dar cel puțin a deschis calea pentru un spin-off cu Johnson și Jason Statham.

Cele mai bune filme cu Dwayne „The Rock” Johnson: The Rundown

The Rundown este unul dintre primele eforturi ale lui Johnson după ce The Mummy Returns și The Scorpion King i-au început cariera la Hollywood. Și chiar mai mult de un deceniu mai târziu, rămâne jocul definitiv de acțiune/comedie prin care sunt judecate toate filmele sale ulterioare.

Pe hârtie, nu există nimic teribil de unic în The Rundown, deoarece ar fi putut la fel de ușor să fie baza unui vehicul Schwarzenegger sau Stallone cu 10 ani în urmă. Filmul îl prezintă pe Johnson în rolul unui reparator pe nume Beck, care este trimis în Brazilia pentru a-l controla pe fiul angajatorului său (Seann William Scott). Apelul Rundown este totul în execuția sa. Johnson însuși dă dovadă că poate să joace un erou mai inteligent și mai nuanțat, chiar dacă străbate jungla și sare de la o piesă de joc la alta. Filmul se bucură, de asemenea, de dinamica hilară dintre Johnson și Scott, precum și de răufăcătorul de obicei ciudat și distractiv al lui Christopher Walken.

În mod clar, puterea starului The Rock a crescut doar în anii de la The Rundown. Dar nicio serie de sequele Fast and Furious nu poate depăși singurul film care l-a consolidat ca noul erou de acțiune de top al Hollywood-ului.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora